Friday, July 17, 2009

~ Terlupa ~


Dah bbrape ari bukak pose ngan cokodok pisang , pisang goreng dan kue tradisonal yang lain.


Petang semalam, sharp 5 aku cha-alif-but. Lagipon hubby tepon kata dia sampai umah dalam kul 9. Ada visitor dari Korea. Jadi kena bergegaslar...


Lepas siap2 masak, aku pon bancuhlah bahan2 untuk wat kek. Dah siap bancuh, aku gerak ke nursery amik my kidz. Dalam kul 7.15mlm baru start kukus. Tak dapat makan masa bukak pose pun takpelah janji ada....


Dalam kul 8.35malam, mata aku dah berat.... terus flat....zzzzzzzzzzzzzz


Kul 11.00mlm hubby kejut suh betulkan posisi tido aku yang terbalik-dok... Bila agak2 sedar jer... aku terhidu bau hangit... KEK aku !!!


Sib baik api dapur tu aku kecilkan sebelum naik atas solat maghrib malam tadi. Periuk kukus yang aku gunakan otainyer periukdan bukan yang latest design jadi takde ape yang rosak.


Pagi tadi masa bagi Along makan wat bekfes dia... dia kata "ibu hangit pun boley makan kan ?". Aku jawablar... "Periuk tu, air dia dah kering; tu yang bau hangit tu..kek kat atas ok lagi..." ghee... cam nak cover salah sendiri...



MoRal : Kena pastikan sumer dah siap baru boleh wat mende lain...
akhir2 ni aku memang mudah lupa... tanda2 umo dah banyak ???


Note : hubby ada baunye sense problem due tu resdung dia... tu yang dia tak terbau pon...


Till Now.


7 comments:

my_name_is_omar said...

sedap ke kak?

hehe..ade rase kek tak?:P

<< s| tED| >> said...

naseb baik kukus kak.. kalau bako musti dah rentung.. ekekekeke...

yg rentung bg omar makan kak.. die mmg ske.. ekekekeke

messyremo said...

cet...

hampeh tol ted nih...

akak bg dak ted ni makan...

die nih sume makan kak..

Krasz bAtu said...

hehehhee..
wife dulu memula belajar buat kek
cam tu jugak hangit

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Omar:
Kek tu abih licin dikejakan oleh askar2 KRina .. Balik keje tengok tinggal sket jer...ngam2 utk KRina..

Ted: (senang sket nak taip)ghee...
A'ah nasib baik kukus ...kalu bakar...hangussss rentung..

Krasz bAtu:
Bro, wife bako kot ? takleh makanlar jawabnyer ...

Hanim said...

Kelakarlah cerita Reen ni. Alhamdulillah tak jadi ape-ape yang serious. Selalu juga jadi kat saya,.... bila hangatkan gulai. Kari berbau barbeque. hehehe....:)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hanim:
yang serious pun penah jadiklah tiga taun lepas..lupa tutup dan de next morning nak heat up lauk..kebaboom..nsib baik 3rd degree jer.. MC dkat sminggu lbih.. pompuan yg careless... huhuhu..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget