Thursday, November 17, 2011

RM200 PUNYA CERITA

"Within one and a half hour you kena be in the office ... or else the day after tomorrow you don't go out for lunch. boleh ?"
Cett... wadehel
Aku pergi-balik pun dah sejam.


Itu kata AM- HR semalam.
Ofismet kata aku lurus honest bebenau... pi bgtau buat apa ?
Ramai  lain yang bengkok-herot  diorang tak amik pot pun..
Yang penting bagitau MrBoz.


Sekolah ni pun satu.
Bikin aku geram..
Anak ofismet aku sekolah keb cha-ya
Semalam elok aje dia boleh amikkan untuk dua-dua anak kelas & tahun yang lain
Sekolah keb anak-anak aku ni...
Satu sekolah, lain-lain tahun ...tak boleh amik sekali..
Masa & tempoh amik  lagi pelik..
tengah-tengah waktu persekolahan...  adehhh...



Hingat mak-pak tak dak kerja lain agaknya..
Dua hari nak kena datang...
Kalau dekat takpe gak... 80km pergi balik.
Itu pun dah kira dekat,  kalau mak-bapak yang keje KL.... hambik ko...
Lainlah kalau bisnez sendirik .. boleh ekjaz masa..
Abi pulak outstation .... ..haissshh..
Aku lak ada training esok... haisshh lagi..



Bila tefon sekolah tanya.... "maaflah tak boleh ambil sekali tapi BOLEH PESAN KAT SESIAPA UNTUK AMBILKAN masa hari tu nanti..... "
Huhhh....Apa kes ?




Note : Kena jumpa cikgu HEM  nanti...

20 comments:

~ yus ~ said...

tulah, ada sekolah tak nak buat sekali harung kan...

saya pun dpt 200 semalam, hari ini kena dtg lagi bg anugerah kecemerlangan. Plan nak kuar lambat sikit, mlas nak dgr cikgu membebel awal2 ni...hihi

kaklong said...

semuanya nak buat lastminit,kelam kabut..nak salahkan sape pun tak tahu...sabo jer lahhh..!

luahfikiran said...

SALAM,
KADANG2 KITA NI FAHAM CARA SESETENGAH ORANG TU BERFIKIR ! TAK TENTU FASAL, KITA BERHADAPAN DGN MASALAH

ibuintan said...

saba Reen... ada sek besar dan ramai murid terpaksa buat dua sesi camtu sbb terlalu banyak duit yg nak dikeluar dan diuruskan


sek anak akak pun camtu juga

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

~ yus ~ ;


hehehe... plan baik tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kaklong ;

tu lah kan...
sabar ajelah..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DLF;

Wassalam DLF.

Setuju tu..

cheqna said...

deme fikir senang deme je kak..
susah payah mak pak ni tak mo amik tau

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibuintan ;

InsyaAllah..memang sabar kak.. Yang pelik tu sekolah anak kawan saya tu jumlah muridnya seribu lebih kak.. (sekolah cina femes di Rawang) Sistematik pulak caranya.


Bukan nak puji sekolah cha-ya lebih tapi kebanyakan yang dicerita tentang sekolah anak2 kawan saya tu memang kontra dengan sekolah anak2 saya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cheqna ;

huhu....
kalaulah diorang concern.

julietchun said...

yg penting dah dapatkan.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;


belum lagi yang...

Queen said...

lol..mcm tu pulak...yela..kesian kat parents yang duk jauh dari sekolah..dapat plak HR yang tak paham mcm tu..mcm HR nik la.. hurmm

Ladysirna said...

wah, berkiranya , sampai tak mo bg gi lunch..kenapa tak cuti terus reen...

Ati Masrif said...

sekolah anak kita pula boleh
pilih tengah cuti sekolah nanti...

tak tau ke..

org nak blk kg le..

gi cuti le..

gee ryder said...

tak bole tolak ansur langsung HR ni!

Zaitun said...

Esok kak Zai amik duit untuk adik huhu...banyaknya....

~ yus ~ said...

reen...bunga animated pada pos title tu, anak buah yus yang buatkan. Dia yang makeover blog yus hari tu. Yus pun tak pasti mcm mana..huhu.

Rasa kalau cuba google ada kot...

Acik Erna said...

reen..kena jumpa tu..dah la jauh..bukan senang reen nak kena ulang alik sampai 2 hari..

idasm said...

diorang ni suka sgt susahkan org.. tak baik kan...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget