Wednesday, July 15, 2009

"Abah ! Duyan Jatuh !!"


Masa dok get ready nak balik kemarin.


Aku dengar dari dalam umah, "Abah !! Dah jatuh ". Aku pun kuar tengok. Along dok pegang sebiji buah duyan. Mesti Along xcited sebab tak pernah makan buah yang baru jatuh dari pokok.. (sama cam ibunye.. hehe solok tul...)



Tetiba ,


MIL : "Betul ke gugur Hariz ? " (MIL aku jer panggil Along ngan nama pangkal dia, family aku lak panggil dia dengan nama hujung dia; Fa'izin)


ALONG : hmmm...


HUBBY : kat mana Along jumpa?


ALONG : kat belakang store Wan ... (pokok duyan tu memang rendang)


MIL : Hariz jolok ker ?


ALONG : mmmmm (mata melilau pastu tunduk..)


MIL : Hariz jolok pastu dia jatuh kan ?


ALONG : a'ah..



Alahai.. anak aku.. kesian tul..

Nasib baik MIL aku kata boley wat gulai duyan muda tu..


Till Now.




6 comments:

lili11 said...

Hiks .. bebudak! Nak sangat tengok durian jatuh dr pokok eh! Cian!

Precious

AdeLaide NinaSe.. said...

Hahhaha... bdk2 biasa laa.... sometimes nk tarik perhatian parent.. nina pown slalu wt mcm tuh... hehe =p klau nina kt tmpt bdk kechik tu, msti nk dgr my parent ckp "pandainya!!" haha

Krasz bAtu said...

org perak kata dehyon muda ni durian mangkor
i sukaaaa

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

lili11;
mmg cian..

AdeLaide NinaSe:
Mmg KRina kta kat dia yg dia pandai jolok sampai jatuh..bukan senang nak aim betul2.. terus dia senyum lepas tu..

Krasz bAtu:
ong kita lak kata mengkar.. tak bez lar...

yginsaf4 said...

beli je kat tepi jalan.. doryan dah murahhh

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en_me;
kat tepi jalan tak fresh lar tapi kalu dah nak sangat ..beli gak..ahaks..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget