Monday, November 9, 2009

Ke KLIA

Demam dah kebah pagi Sabtu ari tu dan hanya tanda-tanda flu nak datang bila hidung ni dah mula panas semacam... Pagi tu sumer bersemangat ..aku dan anak-anak bergotong-royong mengemas rumah ..

Bangun pagi Sabtu soalan yang ditanya oleh Along & Angah ialah hari apa hari ni .. Tak sabar-sabar nak pegi amik abahnya.. ibunya windu ker ?..ye windulahh.... ahh sudah ..nanti menyampah pulak yer..macam lah dia sorang ada laki.. yelah..bila dah demam ..mesti nak manja lebih..pada sapa lagi ..pada suami jer lah.. Selalu hubby naik limo tapi bila anak-anak dah mintak pergi amik.. ikutkan jelah, bukan selalu pun..

Malam dalam jam 9 tepat keluar dari rumah ke KLIA. Nak keluar awal lagi tapi tunggu Along habiskan tengok citer Dinasour kat Channel Disney.. Along sekejap2 toleh kat aku..yelah dari pukul 8.30 aku dah kata jomm..tapi aku pun sama tak gerak2...ibu dan anak sama jer...hantu kartun...

Hujan lebat kat Sg Buloh. Wahh ..dah lama betul tak drive long distance dalam hujan lebat ..malam pulak tu... adalah dalam dua tahun setengah sejak tukar tempat keje niy.... drive pun 70-80km/j jer kat hiway... Tiba di USJ jer.. tak hujan; baru selesa sikit nak drive..

Flight touch-down jam 10.30mlm. Dalam jam 11mlm baru nampak batang hidung hubby… Anak-anak macam dah lama tak jumpa ..punyalah kuat dorang menjerit ... Orang sekeliling pandang ..sambil senyum-senyum..


Hubby tak boley diri tegak.. Tak terpegang luggage bag & barang2 di tangan.. Adiq dah mintak dukung.. Angah pegang tangan kanan dan Along pegang tangan kiri. Aku...huhuhu... takpelah kat keta jelah.. sila jangan pikir lain yer ..pegang tangan tau... Hubby senyum jer kat aku.. alahai..gugur jantung rasanya ..macam masa berkapel-kapel lak rasanya...


Anak-anak ajak makan di McD on the way balik . Tak sampai suku jalan dari McD tuh, sumer dah terlelap kekenyangan. Sampai rumah dalam jam 2.30pagi..



* Nanti sambung citer yer..apa ole-ole dari Korea.




*sempat posing gak..sebelum ke KLIA


*di KLIA


@ McD.... aku tak laku..nak abah aje..





*wuii sedapnya ice-cream..

* tak ingat mengantuk dahh ....




Till Now.


16 comments:

LiNda said...

yeayeahhh.... cik abe dah balik !!!

" Hubby senyum jer kat aku.. alahai..gugur jantung rasanya .."

fuhh ! statement besh okeh !

sI tEDI said...

kakrina drive malam2 sorang2 ek?

wah!! mamanya x jerit2 ke?

ekekekek

cheqna said...

lalalala...

senangnya dalam hati..

kalau suami dah balik

seperti dunia kak rina yang punya

( sila nyanyi mengikut lagu madu 3 )

larikkkzzzzz

Uncle Lee said...

Hello Azrin, I was at Watierman's place noticed your unusual callsign and sibuk over.
You have a beautiful family...but regret bahasa saya sebelum Merdeka so unable to comment more.
You have a nice day and keep a song in your heart, best regards, Lee.

Che Adlia said...

wow kak rina!!!
otai2 pun jiwa muda, romantik tuuu..hik3
i like..
mcm ni lah bru betol..
what a happy family...

Watierman said...

Bila dah ditinggalkan...berhari-hari...hati mana yang tak bergetar kan Rin...???
Akak...tiap2 hari pun ternanti-nanti...kelibat Hubby bila senja mula menyapa...the Vibes yang buat kita longing for each other..kan Rin!!!

cHeRyNa PiReS said...

patutlah sha dok mencari krina tak jumpa2...hehehe..rupenye dia tunggu hubby balik:)

mesti seronok kan? dah elok ke lappy krina?

ada buat apa2 special ke sempena kepulangan nieh? takkan mcd je sha tau krina mesti merindu2:P

* nakal betul sha nieh:P

sueanne said...

hahaha..lomantik sungguh kRina n hubby kRina ye..kehkehkeh..

amboi kak..baju tue tak menahan tul la..hahaha..sue pn mls gak bab2x lipat baju ni..padahal bukannye lama pun nak wat xtvt melipat2x tue..kena amik mood dulu baru leh lipat..kehekeke..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ LiNda :

malu nya.. *_*


jiwang karat gak eh... gara2 byk baca novel cintan kott...hahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :...

a'ah ..dah biasa lah Ted.. kengkadang abg malas..dia suh KRina drive jer..hehehe..

jerit naper ek ? tak paham laaa..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cheqna :


nasib baik bukan lagu madu 3 betul hehehe...

oowh tidakkk...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Uncle Lee :

Hi there,

I notice this is your second time here..thanks a lot ya. I'll visit urs later.

I don't mind if ur comment in english.

same to you.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Che Adlia :

ekekeke... saje usik Lia jer mlm tadi..

thnx you sayang..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Kak Watie :

malunya kak..


betul lah kak..saya nv gak kat akak ..hari-hari boley buat persiapan untuk anak2 dan hubby..


Adusss..kak ..akak lagi romantik laaaa... bezzznyaa..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cHeRyNa PiReS @ SHA :


ye ker carik? hehehe..

CPU tu belum antar gi repair lagi..kena short circuit dulu.. kena share abg nya lappy lagi..

nasib baek dia ok... tapi dah hint gak tu... kena cari lagi satu laptop lah ni dia kata...hehehe..

takde spesel lar... hari ahad tu hubby mintak sambal sardin lagi..hahaha.. tak habis2 dgn sardin dia..

takpe ..nakal2 sekali-skala..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne:

lomantik kena selalu-selalu Sue...kang dia carik lain kang...merana nanti..

hahahaa... tu belom campur yang kat ampaian dan dalam dryer......satu rumah penuh bajuuu...

samalak kita..mmg bab-bab lipat kain baju KRina lambat sikit lar...kalau masak okeylah...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget