Thursday, November 12, 2009

Ole-Ole dari Seoul, Korea


Adakah sebab hubby teringat n3 aku hari tu yang membuatkan dia membeli si comel2 ni... Bagi sesiapa yang tak baca n3 tersebut, tak perlu tercari-cari. Aku copy & paste je kat sini..





* ole-ole merangkap hadiah anniversary tahun ni..

~alhamdulillah..

~ timaseh bang.. saya suke sangat..



* Along & Angah dah kirim beli chopstick sebelum bertolak lagi...

~terpengaruh tengok citer dari Korea & Hong Kong ler ni...
~ setiap kali hubby tefon, dipesan berkali-kali..


* alat massage tu tak pernah nampak di sini..
~cara nak guna hanya perlu genggam saja..


* make-up pouch @ pencil case

* jam epal & strawberry (gift dari sorang supplier ~ factory tempat isterinya kerja produce jam ni..)


~~~~~~Antara gambar-gambar yang disnap di sana.. ~~~~~~






*demo buat sutera


* ikan bakar kat sana tak sepedas sini
* kimci (sayur jeruk)~ makanan harian di sana




* kain suteranya memang cantik

~ sutera berkilat dan tidak berkilat(ole-ole bulan Mac dulu)






* tempat shopping di Seoul seperti di cicongkai di sini (Petaling Street)

* Di M'sia ada TV Samsung, HP Samsung tapi di sana .. Keta Samsung.. sumer besar2..






* lunch & dinner seafood saja..

~susah nak dapatkan makanan halal di Jeounjo berbanding Seoul.

~jarak perjalanan ke situ dalam 4 jam dari Seoul.



Note : naik *giler* tengok brooch dari sana..memang cantik workmanshipnya .. berbeza betul dengan yg beli kat sini.. harga memang reasonable.



Till Now.


16 comments:

ashie023 said...

huhuu...sebeniyer dari Korea..agagaga...

patutlah kak rina menjoinkan diri lam entri korea ambe..upernye husband duk sana...keje erk sana?aigooo...so interesting..

mm..makanan dorang nampak je pedas , padahal tak pong..tp pelik gak ader satu artis korea tuh, dier bleh letak lada jarum 13 biji lam masakan..aduyai..dah cam stail org thailand dah...hehe

PUTERA2PUTERI said...

salam reen......
wah cantik2 nya brooch tu...eee best no...hb keje kt cna ka@menetap kt sana...

E-na Zarina said...

waaa best yer dpt brooch...Korean brooch mmg cantik n lebih shining kan...

Watierman said...

Rin sekali sekala kena tinggal tak ape...tetap dalam ingatan
Sayangkan anak tangan2kan...sayangkan isteri tinggal2kan

Sekejap jer tau!!!

Jenuh pakai brooch2 cantik berkilau tu!!!

cheqna said...

kak..cheqna suka sangat2 kumpul kongsang ni...

jeleh ni..huhuhu

pssttt...mehla sini sket kongsang tu ekekekeke

Wan Amalyn said...

alaaa klu tau bleh kirim night mask jenama FACE. Kat sana murah (sbb jenama tu dr korea) kat sana bleh dpt dgn harga 10ribu won (-/+ RM30 duit kita), tapi kat sini harganya dekat RM100 klu tak silap... hehehe lain kali klu husnul pegi lagi nak kirim... :P

Last time pegi tak sempat nak gi cari brooch, sebab pegi ngan 'cha-ya-nun-alif' so mrk tak suka/tahu pasal benda2 tuh & saya suara minoriti... sedih ar!!

cHeRyNa PiReS said...

alamak...posting krina mengingatkan sha pasal request kimchi kat orkid's cafe. belum tunaikan lagi!!!

hubby tak bawak balik jun sang ke krina?

sI tEDI said...

aduhai.. seronoknya tgk org jalan jauh2.. he he he

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ ashie023 :

Abe keje sini tp slalu gak kena gi sana..audit supplier (QC).

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ IETA @ PUTERA2PUTERI :

memang cantek lar.. Kalau berkenan hubby saya boley tolong belikan dulu... tapi ikut pilihan hati dia lah kan..

mungkin lepas raya haji ni hubby pegi lagi..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ E-na Zarina :

betul-betul-betul..

Ena mesti selalu ke sana kann... seberang laut jer.. hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Kak Watie :

Ye lah kak... tp tak leh selalu kena tinggal lah kan... hehehe..


hehehe..hari-hari pakai tukar2..bez betul..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cheqna :

nak kirim beli ke ? hubby KRina pegi lagi lepas raya haji ni..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Wan Roslila @ Wan Amalyn:

tengoklah Wan... cuba pesan kat dia..tp bgtau ko dulu lah ye..kalau bab-bab cari benda yg mcm ni dia mmg x reti sket..hehehe... (okey ke pakai tu ?)

Husnul pegi lagi lepas raya haji nanti..nnt roger2 ko..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cHeRyNa PiReS :

Jun Sang hero tu ker ?

KRina tak suke ...suke LMH jugak walupun muda....alahai..tomeinya dia...

psst: nanti Ashie tembak KRina pulak...ahahahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :

samalah kita Ted... tumpang seronok je... huhuhu..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget