Friday, November 13, 2009

:: Inai Oh Inai ! ::

Setiap kali balik dari keje..anak-anak akan mengadap tv. Along pon dah habis peksa jadi dibenarkan menonton...


Kelmarin.
Seperti selalu aku akan pesan yang berbagai pesan kat dorang sebelum naik mandi.


Along, Angah, Adiq....

* tak boleh tengok tv dekat2 tau...nanti rosak mata..
~haaa ini memang setiap kali dorang menonton kena pesan..
~ada jugak aku kata... Adiq tutup tv tu...pastu macam tau-tau je.. kelam-kabut dorang ke belakang..


* Jangan sepah-sepah kan sofa tu..

* Mainan jangan bawak turun tau...

* Remote control Astro tu letak kat tempat dia balik... (selalu tercari2 maklah ni.. Along suka pegang sbb dia tak bagi Angah tukar channel lain... hmmmm...)



Dah siap jer aku nak turun. Angah ngan Adiq naik dan masuk bilik..
Angah : "Ibu kitaorang pakai inai...canteeeekkkk...."

Adiq : A'ah Ibu .. Adiq shuke..

Aku : Inai ? amik kat mana ? Ibu tak buat pon.. kan ibu kata tunggu cuti, baru kita amik kat umah Cik Zah pastu ibu buatkan...

Angah & Adiq : tengok ni...kan canteeek.....

Aku : Laaa...... macam mana ibu nak hilangkan ni.....


Kena cari cutex nail polish remover lah jawabnya.... jenuh cuci ngan sabun tak hilang...



Note : Angah bongkar handbag aku dan amik marker pen merah kat dalam pencil case yg mmg setiap hari aku bawak gi keje)



Till Now.


20 comments:

E-na Zarina said...

sabar je la dgn kerenah anak2 ni yek...

cHeRyNa PiReS said...

dia suka berhias tuh. tp kadang2 nak gelak pon ada jugak. sha dulu suka curi lipstick ibu. lepas tu kena lipstick dengan cili...hehehe...

sI tEDI said...

aduhai.. boleh ilang ke tu kak??

budak2 ni kadang2 lucu pun ada..

Watierman said...

Akak tergelak2 depan PC baca keletah anak2 Rin...guna thinner untuk blanko tu boleh keluar..hihi..lucu budak2 tu..ikut perangai siapalah agaknya??

ashie023 said...

klako lah ank2 kak rina...kekke..

mostly..kalu mak2 slalu pesan, jgn tgk TV dekat2 sangat, rosak mata..tp buat jugak..hehe

cheqna said...

ekekekeke..

kelakolah anak2 akak ni..

ikut perangai sape agaknya ye...

hehehehehe

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...budak2 biasa la...anak2 saya suka selongkaq almari cari lipstik....

messyremo said...

hehe..

mmg smart..

cepat jer kaler ngn marker..

cikwan said...

hehehheh..very wise...xpe anak pompuan sorang kan..ekekkeke

mier@merr said...

hikhik... jenuh nak tanggalkan tuh...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ E-na Zarina :

mmg banyak kena sabar kann..

tp pernah gak tak tersabar ... kena gak cubit tu kat montot..hehe.. tak terasa sangat..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cHeRyNa PiReS @ SHA :

garang gak ibu Sha ye..

hehe sama lak macam Adiq.. dia pon suka suh pakaikan kat dia lipstik bila KRina tgah besiap tp KRina pakaikan lip balm jer..ternganga-ngaga mulut dia.. pastu bila dia tanya Angah cantik ke tak... Angah selamba je kata..ala..tak de kaler pon.. hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :

tu lah tu.. nak menyental macam nak sental baju kotor pulak rasanya.. hehe..

Mmglah Ted..ari2 ada jer citernya.. sampai tak tercerita..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Kak Watie :

Cari gak kak pasal nak cepat dan dekat tp takde sbb sekarang ni dorang guna yang satu jenis tu je takde thinner..

perangai sapa ?..Kak Watie agak sapa ?...kekeke..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ ashie023:

betul2.. bila tak perasan je dah dekat tv balik... pastu mesti KRina berdehem...haaa ke belakanglah balik.. hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cheqna :
ekekekeke..

rasanya macam perangai sapa yek ??


hehe..ibu borek anak rintik kott...ahahaha....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Alimaz :

tapi kengkadang tu macam luar biasa rasanya...

ada jer projek dorang ni..unexpected pulak tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Omar @ messyremo:

biar otak dorang berjalan kan..
ada jer ideanya...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cikwan :

mmg wise cikwan tp yg lebihnya abang dia... selalu kena tanya.... Along, Angah, Adiq..buat apa tu ..?.. (dorang suka main pondok2)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ mier@merr :


a'ah memang jenuhhh..

hari ni baru nampak cantik sikit kuku2 tu.. kalau buat hari yang sama kang..kecut-mecut jari-jari tu pulak.. hehe..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget