Wednesday, December 16, 2009

Istana ?? Apa Tu ??

entri ditaip ketika sedang menunggu ketibaan hubby menjemput duli yang maha mulia isteri tercinta..ekekeke... *jgn layan... aku tengah blur *


Hari Sabtu kelmarin dah janji dengan anak-anak untuk ke rumah emak. Jam 5.30ptg ..zasss.. ikut NKVE. Lepas jer exit Jalan Duta seperti biasa hala ke Sungai Besi. Aku ternampak satu construction di Jalan Duta. Kalau tak silap itu Istana Negara Baru.. memang nampak nun di atas bukit..Tersergam indah kalau dah siap nanti.

Aku : Along, (dok kat sebelah aku) tengok tu kat depan... (dia dok leka main cubic...) atas tu..Istana baru ..
Along : Istana ? apa tu ibu ?
Aku : ala ...tempat Raja dengan keluarga tinggal.... Sultan tau ? ...aaah...Agong kita... tau..?
Along: tak tau lah ibu..
Aku : biar betul Along ni (dlm hati).. takkan Along tak tau... Raja ..King...
Along : owh..... CASTLE ke ibu ?
Aku : ..a'ah... hehehe ...tak teringat aku nak sebut itu...
Along : kenapa castle macam masjid ibu ? tak macam citer kat tv tu...?
Aku : (dlm hati) dia dok ingat castle cam citer dongeng disney lah tu....


Alahai anak.


Note : Okey. hubby dah tepon. Dia dah sampai.



Till Now.



7 comments:

jane said...

huehueheuheuheu~
jln duta ???
kita dok ctu kak...kuikuikui

mmbazir duit btul je buat istana bru....kang tak pasai roboh lg

skrg byk musim bgunn bru rorboh..

msjid buat byk2 pon tk gune...

Wanita Itu said...

owh castle..

saya pun tak to istana tu aper heee..

lama tak nyinggah sini heee..

ashie023 said...

aahahha..dah terpengaruh cite dalam TV dah..tgk castle omputih je, istana melayu x tau pong..ahahahha...

Fatt Chin Choy said...

uik
kena guna BI nak communicate br paham ya... memang anak zaman sekarang.. hehe

suealeen said...

kalo sebut castle memang teringat cerita dongeng inggeris. tapi kalo palace, memang boleh bayang istana kat malaysia ni.

Miss Hirose said...

hehehee..
castle ye..aduyai..
waa msti cntikkan istana baru tuh..

AmiYs said...

hui.. speaking tu.. castle.. hehe.. mcm cite dongeng aje sebut castle..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget