Thursday, December 24, 2009

Reunion... Kawan-kawan lama somi

Facebook kadangkala membuatkan kita lalai bagi mereka yang 'hantu game; *spt aku * dan menjadi port berborak atau merepek bersama kawan lama dan baru.


Hubby memang tak berminat, jadi adalah dua tiga orang kawan lama (ex-office) dia yang add aku utk jadi kawan. Secara tak langsung...apa yang diborakkan atau direpekkan pasti aku ceritakan pada dia.


Di tempat kerja lama hubby dulu; rakan sekerja semua sekepala..hinggakan kami beramai-ramai bersama2 keluarga ke PD pada dua tahun lalu. Ada outdoor games yg dibuat, dinner ramai-ramai.. memang bez gathering macam tu..


Tapi setelah 2 orang berpindah kerja iaitu NoorZaman yang merangkap nebor aku dulu telah berpindah ke JB ; tinggal bersama keluarga dan hubby pula telah mendapat offer di tempat lain maka tiada lagi seperti dulu.. tiada lagi picnic, bowling tournament dan seangkatan dengannya..


Mulanya di FB dengan ajak-ajak kosong untuk open table telah menjadi kenyataan pada malam tadi.. Bob & Abg Sheikh telah belanja kami semua dalam 15 orang termasuk kanak-kanak riang aku pada malam tadi di Delifrance Rawang. Bonus di Perodua dah adalah tu !... masyuk gitu.. Macam-macam topik dikeluarkan... dari xboz, newboz, fb, game kat fb...sumer ada... Nampak hubby gembira sungguh ...


Till Now.



gelak terbahak2 .. lelaki bila dah jumpa memang havoc !

ada tukang karut maka lagilah menjadi .. masing-masing melopong dengar..

menunggu Along habiskan dessert ...banyak sangat !


Adiq ..kat mana-mana pun mushroom soup jer yang dia nak..



Amirul Asyraff...sebelum dorang pindah ke JB dulu;
sicomel ni umur dekat 2bulan..sekejap jer masa berlalu..
next year insyallah dapat adik yer..
jadi tumpuan dia semalam dengan ketawa gigil ga-ga-ga-ga yang dibuat-buat...
terkekeh-kekeh para ibu ketawa..




Kak Oja dan Ibu Amirul- Kamilah;
Kak Oja join company yang sama ngan hubby tapi dia di HQ, Shah Alam



dessert- shedap betul !




ini aku punya.. chicken bolognese ..tak habis, byk betul portionnya..




starter @ appertizer > Tu tangan Angah
dia memang shuke.. set for kid's boley Angah habiskan..
tp tak sempat snap pon.....



sampai dah nak tutup; baru sumer kuar
pastu dorang sambung lagi kat luar...aduss..
dekat jam 10.30mlm baru sumer gerak..


Note : *Tak tahu bila akan jumpa lagi..
*kualiti gambar yg menyedihkan..


Till Now.



12 comments:

en_me said...

baguih baguih.. yg jauh kita dekatkan, yg dekat kita rapat rapatkan.. kannns

Watierman said...

Memang best jumpa kawan2 lama yg ngam kan!!

LiNda said...

Betul Rina...

Orang lelaki kalau jumpa sesama geng sekepala, diorang lebih-lebih ceria dari kita. Ketawa terbahak-bahak tak henggat dunia .

iskk sabor jeklah....

Apapun..dessert tuh memang sedap . yummy !

sI tEDI said...

besh lah juadah nya kakrina.. terliur tgk spaghetti tu..

comel amirul.. macam anak Lee min ho.. ha ha ha.. dak ashie mesti tak tahan baca stetement ni.. ekekekeke

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ en_me :

tulah kann..

sedey pulak bila nak balik smlm.. huhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Watierman:

mmg lah kak..beza betul sya tengok hubby kat tempat baru niy..

tak mesra sangat dorang tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ LiNda:


bagi chance kat dorang kann..sbb tu duk pon jauh jer... hehehe..

mmg nak pegi lagi lar..kecek abg bwk gi nanti..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :

carik Ted kat Delifrance Mlaka..
berbaloilar.. dengan set yg diamik tu..RM30 ..ada starter, main course, dessert, coffee@ tea..

haa.. mau sampai leher nak sumbat sumer tu... hehehe...

tu pun ingat nak pegi lagi..


mmg cumel.. tulah tu kitorang dok usik.. tp xckp mcam LMH tp kata anak jepun..sbb bpaknya duk lama kat sana dulu pastu skang pon keje ngan co. jepun..hehehe...

Fatt Chin Choy said...

dah kawen bukan senang jumpa kawan lama

dah jumpa memang havoc

best!

sueanne said...

alolo comelnya amirul tue kak..sama cantik sama padan ngn adiq..dua-dua sepet..leh kenen2x kan budak kecik dua orang tue la kak..hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Fatt Chin Choy :

tengah tunggu masa jumpa kawan lama kita lak... pompuan bila jumpa pon bez gak...hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sueanne :

kenen ? eheheh... Adiq tua stahun setengah dari dia.. tp kalo dah besar sok tak tau ler...hehehe..

wuishh..ni dah takde keje lain ler tu.. sekolah pon belum lagi Sue wooi.....

Linky's Magical


ShoutMix chat widget