Wednesday, December 23, 2009

NASI KUKUS AYAM DARA !


Pagi ni ada training dan aku baru tau pun pagi ni.. kenapa tak tau ? Salah sendiri..malas nak check email.. PC aku kan asyik pobem jer.. jadi sejak-dua menjak ni mmg tak de rasa nak nengok email dan forward email..lebih-lebih lagi sumer contact list aku yang banyak bagai ..hilang camtu je..Jatuh merudum nak 'mengemail' ni.. Bila orang tanya ..baru aku check..hehe.. teruk betul..


Untuk lunch break, HR Mgr mintak no phone tmpat yg selalu aku beli Nasi Kukus Ayam Dara ni... (nama sebenar nasi kukus jer.. idea member nak kasi gempak sket.. ) Driver big boz pergi amik jer bila siap.



Saje nak promote nasi ni.. memang berasap+berapi kalau makan.. sekali nak dua kali..dua kali nak tiga kali..tapi macam aku yang dah berkali-kali ni.. dah muak lah kan..dekat setahun dah...



Sape nak cuba boley beli..tapi kalau tinggal berdekatan Sungai Buloh lah.. di Matang Pagar (ala..tempat yang aku tak sempat nampak aksi lelaki buka seluar tuh !) Dekat depan masjid@ surau di sebelah kiri. Ada rusa kat situ..bukan rusa binatang tu..tp van yer !..

Nasi kukus + ayam goreng rempah (sekor dipotong 4 jer) + acar jelatah + sambal belacan (mmg power !) + kuah+ timun; Rega RM4.50 jer tapi makan sampai tercungap-cungap mengah. Sedap + pedas... huissh ..boz-boz ngan member2 cha-ya kat ofis tu memang suke sangat..




Boz aku dah approved leave untuk 1/2 hari hari ni dan sehari esok jadi aku boley skip training tu lepas lunch...heh.. bijak-bijak.. Jadi lepas makan..zassss ...balik umah.. turn aku jaga Adiq lak..




Note : Betul ker tu ayam dara ? agaknya kott...tengok isinya mulus jer.. ehehe..


Till Now.



11 comments:

Ayu Hussien said...

lapar ar pulak bc pasal nasik kukus ni..
hihiiii
pedas2 ar seddddaaaapppsssssss....

LiNda said...

Salam Rina...

Kalau di Paka . Harganya rm5.50 .

Ayam dara.. isinya mulus.

Ayam tua ..isinya liat. kahkahkah

Watierman said...

Pengemar2 ayam tegar....bijak betui...based on texture isi ayam pun dah tahu dara ke janda erk!!!

cheqna said...

hahahahahaha

boleh lak gitu akak ni...

pepun macam besh je

ashie023 said...

aduhlah..kenapa tunjuk nasik nih..lapo plak rasonye..ahahha...
mesti sedap nih..kalu dah cakap berasap berapi..huh?x taulah nak kata..hehhe

en_me said...

tahniah, gravatar akak dah menjadikk.. caiyok caiyokk

sI tEDI said...

RM 4.50?
boleh sangat kak. banyak isi dan lauk sampingan lain.

kalau kat melaka ni ayam goreng je seketul dah RM2.50 :)

nyyzza said...

yes..yes..sy pun sgt la suke ini nasi kukus+ayam dara...kahkah dara kah ayam itu?muahhahaha...watever pun mmg sodap!...teringin la plak..esok nk suh nita tapau la...kak rina ingtkan die ye..hihi..

en_me said...

ammvoiii ayam dara yg mulus ghitewww.. ehehe

mier@merr said...

adehh...lapa la pulak kan........

ish...kena g carik nih..ehe

Fatt Chin Choy said...

ayam tak pernah kawen ler tu kan

Linky's Magical


ShoutMix chat widget