Sunday, January 17, 2010

Menantu Hantu

Ada satu famili. Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.



Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.



Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.



Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".



Sumbangan : Jas dr Cerita lucu, Google.



Note : pagi hingga ke petang tak dapat dikesan; jalan-jalan cari barang...

Till Now.


8 comments:

E-na Zarina said...

Mintak jauh la dari dpt menantu mcm tu dan ni ingatan utk mendidik anak sndiri kan..

Alimaz-Kembara Terasing said...

kah kah kah kah kah........

NORHAYATI BERAHIM said...

HA.HA.HA..menantu tu bukan hantu tapi dia gabra dan tak tahu, boleh diajar lagi tu..ha..ha.ha

LiNda said...

ekekeke....

Terus jek pak mertua tk jadi mati !

sI tEDI said...

ha ha ha ha!

sueanne said...

hahaha..'Ma rabbuka'..slmt tak kena heart attack bapak mertua die tue..hahaha..

Pocket said...

mau panic bapak mertua tu kalau gitu!
hahaaha,
lagi lagi kalau si anak nyer tu buat suara ala ala jalaludin hasan :) heheheh

indahhouse said...

salam azrina,
menantunya gabra tuh. :)

Linky's Magical


ShoutMix chat widget