Saturday, January 16, 2010

Seminggu Bukan Sebulan

Salam berhujung minggu semua. Sekejap saja seminggu berlalu. Minggu ni tak berkesempatan langsung untuk menaip entri. Tak kan tak habis-habis busy ..ye tak. ? Tapi memang busy..hehe..
Apa-apa pun ada juga aku berjalan-jalan 'rumah' kengkawan dan tinggalkan jejak sebelum aku dilupakan..jangan yea..



Entri kali ni, aktiviti sepanjang minggu ni je yang aku paparkan tapi di combinekan menjadi satu macam biasa aku buat. Layan je lah..






Sabtu petang ke rumah Adik. Teringat yang hari tu besday anak kedua dia. Shazniza Natasya namanya. 7 tahun. Hanya sempat belikan kek saja sebab pada hari yang sama sibuk ke sana-sini mencari baju melayu untuk sekolah Kafa Along.. tak jumpa ! Tak tahu mana nak cari ! Ada sesiapa yang tahu tak? Warna beige atau kekuning-kuningan; sampin berwarna coklat. Pihak sekolah tiada stok buat masa ni.


Adiq tengah sakit perut masa ni. Nak ber-ber..tapi sempat mintak snap.. hmmm.. ikutkan aje..



Angah dipanggil JunPyo @ Lee Min Ho oleh Mak Tam..sebab baju yg dipakai..Suka sangat dia.. Peminat lagu Korea Angah ni !.. Hari-hari asyik belek hp untuk dengar lagu2 dari citer BOF.
Paling dia suka lagu Shinee yang mendayu-dayu tu..



Along..pergi mana2 mesti cari komputer@laptop.. bila dah main game...tak ingat apa dah dia...

Anak2 dan Anak buah

(^_^) (^_^) (^_^) (^_^) (^_^)


Korang ingat tak entri yang aku buat pasal Along tak tahu istana tu apa ? Gambar kat atas tu aku snap masa nak ke ofis kakak aku, Kak Ndak di Jln Duta. Kalau dah siap nanti..tersergam indah le.. Sori ler gambar kecik.. hehe... Tengah drive pon sempat lagi yek.. ops..jangan risau; bawak perlahan jer lagipun kereta tak banyak masa tu..



Ke sana untuk mengambil semula brooch dari Korea yang Kak Ndak tolong jualkan pada rakan2 ofis. Masa hubby pergi bulan lepas, aku kirim pada hubby sebab nak tengok market. Jual murah2 je berbanding harga dibeli di sini tapi janganlah bandingkan harga di Mydin ye... Brooch dari Korea memang 1st class dan cantik. Aku sorang je pakai cantik2 nak gak orang lain pakai cantik. Dah ada blog khas untuk bisnes ni beberapa bulan lepas tapi tak publish lagi.. gambar-gambar brooch pun tak habis snap lagi. Digital kamera kan dah ka-put ..





Balik singgah di Dunkin Donut @ Jejantas Sg. Buloh. Beli Ice Latte. Tak tengok harga. Hanya ikut orang yang queue depan aku jer pasal nampak macam shedap..tengok2 bil untuk donut ngan air RM19.90. Mak ooi.... Air jer RM8.90... tak sheddap ! Donat tu untuk anak2. Harga dah boleh beli nasik dah tu.. huhu... Berlapar lah aku tengahari tu.. tak jadi tapau untuk lunch... Peringatan untuk aku : lain kali tengok price list baru beli. Alahai.


(^_^) (^_^) (^_^) (^_^) (^_^)



Hari Rabu kena pergi seminar di PJ. Last minute notice dari HRD. Start 1330 tengahari .Aku gerak dari ofis 1200 tengahari. Sampai, terus ke coffee house. Buffet lunch provided. Kenyang sampai rasa nak tido kat gambar atas tu. Restroom @ washroom @ toilet @ jamban.. nice smell ye tuan-puan..






Dah start... Mula2 okey jer..concentrate..pastu huarrrgh...huarrrgh.. huarrgh sampai air mata keluar.. Buat tak bezz tu..yg present tu a chinese Dr. base from Singapore asal dari China..Adeh.. jenuh nak pahamkan. Accent cina dia tu lebih sangat..huhuhu... tersenget2 telinga aku ngan colleague dengar.







Tea time... kenyang giler masa lunch jadi minum je.. Nukilan rasa bila mata dah tak boleh buka..hehe.



(^_^) (^_^) (^_^) (^_^) (^_^)



Balik dari seminar zaassss ke Subang Parade. Janji dengan ex-colleague. Dekat setahun tak jumpa. Lepak kat Uncle Lim's. Tempat hang-out masa aku keje kat Subang dulu.




makan ni je.. kat seminar tu dah pulun habis2san. Favret aku lah tu... kopi ais & roti bakar ...memang shedap roti bakar kat situ. Susah nak jumpa butter+ kaya jenis ni.. Tak caya cuba pergi..
* aku ngan member pernah buat muka tak malu dulu ; tanya brand & beli kat mana butter tu..tapi dorang taknak cakap..company policy agaknya..*


Macam2 cerita keluar bila dah berjumpa. Ada cerita yang aku nak kongsi dengan semua mengenai kawan aku ni. Cerita orang perempuan.. takut jer bila ingat2.. Aku cerita di entri lain ye..


Note : hubby akan terbang lagi hari minggu ni.. Bermulalah lagi episod 'airwolf' aku..


Till Now.


13 comments:

sI tEDI said...

saya kalau g majlis harijadi budak2, mmg bawa kek je kak.

minggu depan ni harijadi anak buah, beli kek jugalah!!

budak2 kalau beli baju ke apa cepat pula besarnya..



x pernah singgah dunkin donut.. double prosperity tu pun x sanggup nak beli... ekekekkeke. mahal2 ni x tertelan kak.

LiNda said...

fuhh.. banyak citer awak.. ekeke

ooo.. minat lagu korea erk . saya pong. heheee

sueanne said...

igt salah blog tadi..hehe..

salam kRIna..nanti sue dtg balik comment..chowwww...

My Life My World said...

Salam Rina, Hamboi anak bujang awak, duk depan PC pun leh tersenyum hensem, dia tahulah tu mak di nak shot gambau dia.

Demam cerita BOF tu pun dah melanda rumah akak, 8.30 malam jer Kak Long dah tercongkok depan TV, yang tak tahan tu kan, dia pulak yang ditimpa perasan, Jun Pyo tu boypren dia ... hahahaha ... romantik gila Jun Pyo tu :)

imz jentayu said...

kak rina...besday imz da dekat,belikan kek jgk ehh..hehe..
meriah sggh yer.ksian awk busy...da keje mcm 2 la kan..

sueanne said...

baju kafa along tue, akk dh try cari kt d store bhgn atas ker, tak pun dkt bandar baru kedai dpn secret recipe, tak pun dkt kedai sutera area emkay depan flat askar tue..

haha..cute tgk muke adik nak urk..urk..kehkehkeh..hensem angah dng baju merah die tue..mmg cute cam jun pyo gak..smart jek die..naik motor polis lak tue..hehehe..amboi along tue..risau kebun die eh..hehehe..

owh istana tue..rasenya klu siap mmg cantik bgunan kt situ..ala2x putrajaya pun ada..owh..dah bagi statement awai2x ekk kete byk masa tue..hahah..tkt nanti kene bebel eh kak..hehehe

a'ah ekk..baru teringat blog business akk tue..bile nak dilancarkan?..nak gak tgk brooch2x dari korea tue kak..

mahal gak ek donut tue..sue psl donut2x ni mmg tak tau sbb tak minat sgt..heheh..klu ada cwngn Dunkin CurryPuff yg buka, sue org pertama akan membelinye..hehehe..nampak sgt antu currypuff..hehehe

presenter frpm china..klu lidah die dah terbelit2x, telinga kite mau terbelit2x gak..heheh..adehhhh...

kopi ais ke tue kak?..tak macam pun..hehehe..

tak sabar tunggu citer akk tue..nanti inform ehh klu dah publishkan..huhu..

selamat menjadi airwolf sekali lagi..chayukkkk..chayukk..

sueanne said...

mak aii..pjgnye comment..maaf la ye kRina..hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :

yelah kan... beli kek habis citer. Selalu kRina bagi baju atau gift comei2 tu je..

kRina selalu beli pon untuk anak2 Adik kRina yang ni je.. sebab yg lain jauh pastu dah besar2 lagipun Adik kRina ni mmg close ngan bbdak tu..selalu sangat dia bg macam2 kat anak kRina.

Beli kek lagi lah ye utk anak buah ...dari Kak Watie lagi ke? hehe..

sekali-sekala Ted. Lebih2 lagi untuk bbdak. Seronok tengok air muka dorang ..yg pasal air tu memang KESILAPAN BESAR !..sanggup skip lunch..hehe.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ LiNda:

hehehe.. janganlahhhh.. busy betul ni LiNda ..tu yg kengkadang citer awak dah basi baru sempat datang..hehe

a'ah lah.. sbnarnya dah lama dah..sejak citer Winter Sonata dulu pastu tahun lepas mula balik masa citer BOF tu...

penyakit berjangkit dari adik beradik lah ni... sumer dok pengaruh jer...hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne:


tak salah-tak salalh.. amik mud balik..hehe.. yg dulu tu slow bangat lar..tergehe-gehe nak bukak.

bertuah punya budak.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ My Life My World :

Salam Kak, hehe betul tu..tersenyum2 jek.

memang demam kak tengok citer tu.. Tu ulangan kak tp dlm mandarin, kalau dalam bahasa Korea masa awal tahun lepas..lagi tak tahan kak..saya pun ditimpa perasan, Gu Jun Pyo tu boypren saya ... hahahaha ... tak ingat dah umur yang dah banyak ni.. hehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ imz jentayu:


ye lah dah keje kan camgitu lah..

kek? hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ sueanne :

Sumer area dah cari kecuali dkt kedai sutera area emkay depan flat askar tue.. kat mana eh ? sblum Econsave ke?


Angah mmg pantang ada baju baru pastu baju tu mesti ngam2 dan tak boleh besar sikit..suka bergaya dia ni..

Along tu apa yg kRina hulur dia tak kisah pun ..sarung jer..kalau tersalah letak seluar Angah kat rak baju dia pun dia sarung.hehe.. pastu dia kata ibu yg letak...bertuah punya budak..

kekeke..betul2..nanti kena bebel..

tu lah tu. Camera buat hal masa pergi PD ari tu..Masuk air; takleh view..tengah pk-pk nak beli baru ke nak antar service. Nanti kRIna bgtau ye..

anak2 mmg suka donut2 ni tp xle beli selalu..kalau tetiba weekend dorang nak ..bancuh ler sendiri tapi buat bulat2 jek..cam tesco tu..hehe. Owh..suka currypuff eh..samalah kita..

timaseh. airwolf pun airwolf lah kann..nasib baik tak lama..


haaa...kan dah panjangggg jugak jawab tu..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget