Tuesday, January 26, 2010

Taksub ?

Di Rawang sudah ada Tesco ! Saat-saat yang aku tunggu pembukaannya. Di buka pada 14hb Januari lalu. Taksubnya !.... takdelah..bukan apa, sekurang-kurangnya tak perlu bersusah-payah ke Mutiara Damansara atau ke Selayang yang agak jauh untuk membeli barang2 keperluan rumah. Maklumlah...tinggal di hujung Selangor...


Malam minggu ari tu kebetulan hubby call; aku terus minta permission untuk ke sana bawa anak-anak. Dapat green light aje terus bersiap-siap untuk mengambil Along di kelas tuisyen dan terus ke Rawang. Tiba-tiba hujan turun mencurah-curah dengan kilat sabung-menyabung. Aku teruskan jugak sebab kebiasaannya kalau hujan di kawasan rumah aku; di tempat lain tidak. Betul sangkaan aku. Tiba di Tol Rawang, tak hujan tapi jammed tak hingat. Tak suke betul ! Dua tiga minit teruskan jugak...akhirnya aku patah balik sebab kalau jam 8 malam mungkin boleh tunggu jugak tapi dah jam 10 malam. Anak2 muncung jer mulut bila aku patah balik. Janji dengan dorang untuk pergi keesokan hari.


Pagi Ahad jam 830pagi selepas breakfast terus ke Tesco. Jam 130tengahari sudah ada di rumah. Puas hati. Kalau tiba pada tengahari atau petang, gerenti parking penuh dan kena pusing berkali-kali.


Model iklan washing machine.


Along & Angah xcited nampak semi-auto washing machine ni..


..Main tak kira tempat ..



Leka nengok Pirates of The Carribean.. aku pon !


Along tak habis-habis dgn laptop.. (takde laptop seminggu ni, hubby bawak)


Along masuk password cam kat umah eh bu .!

cubalah kalau boleh... hehe..


Aku berkenan gak ni !..



Desktop kat umah tu... alahai..sedey betul lah.. Malam minggu ari tu balik dari pergi Tesco tak jadi aku cuba on tapi tak boleh. Kena lightning agaknya..huhuhu..sampai la ni masih tak boleh ..kena bodek pinjam lappy hubby lar lepas ni...



nak helicopter ..nanti nak perang macam Avatar lah ibu..

yelah anak2..

* aku suka citer ni ..




.. dua-dua dah boring ..





aku pun ada !..hehe..
kerja Angah lah ni..
dah bulat..tolong!..

sedang menunggu duit dipulangkan
harga ditag berbeza dengan di resit
tunggu... duit tu !


Note : hubby selamat tiba petang pada Ahad. Gembiranya !
Till Now.




10 comments:

sueanne said...

Tesco dah ada, senang akk nak bershopping nanti..confirm dh jrg turun shopping sg buloh nanti kan..heheh..

semua berbaju merah..tuepun nak tegur..hehe..

pipi kRina semakin membulat!!..oh tidakkk..dah segeng ngn sue dah..kehkehkeh..

ashie023 said...

kak rina duk kat rawang ke?hehhe...ari tu pegi, tesco x siap lagik..oooh dah siap eh..bleh ah pegi merewang sana...dekat je ngan umah member ni..

My Life My World said...

Hamboi, anak anak itu buat Tesco macam kat rumah dia ... hehehehe. Semua orang dapat upah belon sebab temankan mak dia pergi Tesco ek, baik nyer mak dia.

Kalau berbelanja kat Tesco gitu ler, kena selalu check harga, mesti ada jer harga yang berbeza dengan tag.

Mohd Farid said...

Assalamualaikum,

Semoga sihat sejahtera, saya ingin mengajak anda membaca dan menyebarkan kebaikan. Silalah ke:

http://www.faridrashidi.com

Kapten Luffy said...

senanglah nak shopping barang keperluan ya

tp bahaya gak tu... haha

sI tEDI said...

ske gambar yg dekat tuala warna warni tu!
he he he..

sy dah jarang g tesco melaka kak,
selalu g mydin jek

LiNda said...

anak-anak happy...

but, saya suka pics yang last.

hehehe...

Watierman, rmanbkr said...

Comel mak dan anak2 suka tengok!

tunbegia said...

sungguh meriah anak-anak hubby dan emak anak-anak hubby yg selamat tiba petang Ahad,


salamm,

Noorma Ismail said...

Dulu kami g beli makanan ikan kat kedai tepi tesco tu lah..msa tu tesco belum siap lagi..suka pegi rawang, sbb boleh pegi Sakan. Ni dh takleh pegi, sbb harga makanan ikan kat sana mahal.Kami beli kat hulu langat plak !!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget