Wednesday, February 17, 2010

-Minggu-Minggu Yang Panas...

Panas sungguh minggu ni. Aku suka ! . Semua bagai yang dijemur cepat sungguh kering. Habis semua langsir, cadar, sofa cover di buka untuk dibasuh. Macam aku pulak nak tahun baru. Bagi kaum Tionghua , tak terlewat untuk mengucapkan; Gong Xi Fa Chai... Nin Xian Kuai Le.


Pagi Selasa selepas breakfast bawa anak-anak ke Bukit Beruntung Golf Resort. Dengar macam gempak pulak... Main golf ker ? hehe.. taklah tapi ke swimming pool . Bagi surprise pada anak-anak. Masa on the way, dorang asyik tanya jer nak ke mana . Surprise kata aku. Tiba di tol Bukit Beruntung, Along dah tau nak pergi mana.. ingat jalan ni, kata dia. Apalagi, masing-masing seronok bukan main lah !

Dekat setengah tahun tak pergi . Harga yang dicaj dah dinaikkan. RM10 untuk dewasa dan RM6 untuk kanak-kanak. Okey lah tu. Sampai masa untuk tukar baju, Along dengan Angah pandang aku. Tau kenapa ? Sebab tak pakai underwear. Dah jadi habit pulak, Along tak nak pakai underwear. Angah pun dah terikut-ikut. Bila tanya kenapa tak nak pakai.. Jawapan yang diterima.. terlekatlah .. terselit lah... Adeh, bertuah punya budak... macam mana ni ? Takkan nak beli saiz yang besar. Aku kata takyah mandi pasal takde underwear. Monyok je masing2.. Tak lama tu bila aku keluarkan seluar mandi...baru tersengeh-sengeh. Dalam pada tu sempat bagi last warning kat dorang. Huish… memang sempat...


Semua tak ingat nak balik bila dah berendam. Aku jadi mak guard jer... Mandi-manda ni kureng sikit.. (terasa seperti diperhatikan.. hua-hua-hua..)..



entrance

..Adiq..
lasaknya dia sekarang dah macam abang2 dia; naik risau aku

..Angah..
berani-berani lalat jer ..



suka sokmo !

bowing-wing !..
kasut tahun baru... hehe..



pit-stop
minum dulu !



Adiq dah puas mandi ..laparnya !
Along berendam sampai mata merah ..





balik !
Adiq kesana-kemari dengan beg mainan dia ..







balik lalu jalan lama
kenangan ex-ofis hubby.. termenung jap dia kat trafic-light tu..


Till Now.




7 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Salam Reen...best jugak tu..janji quality time dgn family kan!...sekejap jer anak2 membesar...dulu selalu bawa dia orang gi swimming...every Wednesday...masa Akak kerja dulu lah...!

ashie023 said...

wah....best kan kalu dapat mandi manda camni musim panas2 ni..

Wanita Itu said...

wah best best!! :p

sueanne said...

kelakar tgk angah n adiq minum..siap ada gaya tuee..hehehe

indahhouse said...

salam kak azrina,
lom penah saya rasa air kolam golf resort tu. takut strict kena pakai baju swimming. hihi.
wah! suka tgok ketam tu. fresh2 ikan kat kuala selangor. teringin pegi. lom penah pegi jugak.

Ah Fatt said...

hari melayan anak2 ler ni
hehe

Che Adlia said...

cute mutenye anak2 akak..hee~
enjoy sakan diorang..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget