Thursday, March 18, 2010

..Kreativiti @ Kreatif @ Aktiviti Si Anak-Anak..

Tengah fikir-fikir nak masak apa masa hari isnin balik dari kerja hari tu.. aku pun bukalah freezer. Laa..ada pulak menda-alah ni kat dalam tu.

Mesti dorang buat masa aku kena migrain hari Sabtu ngan Ahad lepas.. bila aku tidur; diorang pun mulakan projek... tak kira kecik atau besar mesti ada jer..






Aku : Siapa buat? Along, Angah & Adiq senyum pastu terseringai.

Along : Ibu dah lama tak buat eskrim..


Aku : bukan tak nak buat, tapi nanti sumer batuk. (pernah buat eskrim Mesia, habis sumer pakat batuk)



Along : jadi tak ibu ?



Aku : memang lah jadi.... tapi.. Along tau tak tu untuk apa ?



Along : diam.. tundukkan kepala..



Aku : Ibu ada mould untuk eskrim.. nanti kita buat.. (nak sedapkan hati dia)



Along : senyum... Janji tau.. tipu dosa ..mati siksa..



Ibu :hahaha... ke situ pulak budak ni.. ya lah.. tunggu Adiq & Angah baik selesema & batuk dulu..







ni hasil eskrim Along ..perisa jambu batu pink..siap ada tooth-pick lagi..



diterbalikkan..ini adalah tempat drying-botol susu Adiq dulu..




Note : Ada saja idea anak-anak ni..

Aku tak beri anak2 minuman berais, bergas...pastu dalam fridge pon takde air sejuk !..hehe..seminggu sekali sahaja dibenarkan.. mendera tu... Kalau dah besar nanti terpulanglah pada dorang nak minum ke tak..



Till Now.







4 comments:

Queen said...

memang kreatip kak rina...ahahhaa..somel je....

sueanne said...

amboihhhhh..auntie sue ingatkan mmg acuan eskremm..sekali bukan daa...memang kreatif tul anak2x kRina..ni mesti ikut perangai ibunye time kocik2x dulu..hahaha

zaradgreat said...

aaaaa!
cute nye!!
mesti sedap
aishhhhh

bagus la tak bagi minum air sejuk
tak baik untuk kesihatan
hehhehehe

sI tEDI said...

tak tercapai dek fikiran kita ni. mmg kreatif

Linky's Magical


ShoutMix chat widget