Monday, April 26, 2010

Dah Pandai Menyampuk Yea..

Petang semalam kami keluar. Dua hari terperap kat umah. Mengemaslah kononnya.. haa..yea.. kalau nak ikutkan sampai bila pun kemas takkan habis. Jadinya.. tak habislah jugak dan pasti kena sambung minggu depan dan depan.. hehe..


Mulut anak-anak pun dah macam murai tercabut ekor. Berminggu-minggu tak bawak jalan.. Along hari Sabtu kena sekolah. Replacement Raya Pose.. Huiissh cepat sungguh. Malamnya pulak kena tuisyen..Balik jer tak sempat buat apa..dah menganga tido kat sofa...Adehh.. kesian betul..


Gaji tak masuk lagi. Bodek-bodek hubby, berjaya jugak kami ke Tesco. ..Amin.. nasib baik gaji hubby masuk 23hb on the dot. Cadangnya nak beli susu budak2 tu... akhirnya... bukan susu lagi..mak-anak-nenek susu pun diangkut sekali..


Segan jugak kat hubby... tapi sekali sekala kan bangg.... kalau selalu2 pun bezz gak.. boleh shopping ke lain...


Owh..lupa nak cakap. perbelanjaan & segala pembayaran kami kongsi bersama .... Bak kata Wonderpets...Kerjasama ! Yang berat dan besar cam umah, keta2, tuisyen budak2 & kafa, hubby yang bayar; aku lak hanya bayar duit nursery dan barang dapur... eh..sikitnya...huahuahua..mesti pandai ngelat...


Masa balik, dalam keta aku dok ngong-ngeng-ngong-ngeng kata harga barang2 kat Tesco dah mahal. Kata murah... yo-yo-owh... jer.. Susu Along, Angah & Adik sumer naik harga... grrrr.. Barang lain pun naik juga...grrr lagi.. tapi bulan depan pergi lagi .. abis camne ?

Sambil cerita aku bagi contoh lain : creamer f&n (sumer jenis) biasa dalam RM2.09- RM2.19 semalam RM2.59 ..

Aku kata aku amik susu cap teko biasa RM2.59-RM2.69. semalam RM2.59.. pilihan ramai..

Tiba-tiba Adik menyampuk... ibu ni..shalah lar... ada ke TEKO.. TESCO..lar... nanti pegi lagi ek.. Adiq shuke.. ! Nanti beli menan lagi ek..


Hmmm...curik-curik dengar dia rupanya..



Note : makin besar , makin banyak komen & cakapnya..



Till Now.


7 comments:

cheqna said...

hahahaha
comel la adik tu...

sueanne said...

hahaha..budak-budak kRina..dorang kalau dgr org tua bercakap, kekadang siap ternganga tue..ntah paham ke tak..hahaha..

barang-barang bnyk yg naik..kalau Good n Service Tax (GST) di implement, nampak gaya lagi naik arr barang2 tue..Lagi banyak kita belanja, lagi banyak tax yg kita kena bayar..walaupun tax ni, harga barang makanan dikawal, tapi banyak gak brg2x selain makanan kita kena beli..huhuhu..

zaradgreat said...

huhuh
tuh la
denga citer mydin lg murh dr tesco
betul ke ek?

sI tEDI said...

kak,
macam gaji akak bukan ada jadual ek?
maksudnya tarikhnya tak tetap?

LiNda said...

Rina,

Belanja barang dapur makin mahal kann..

samalah saya , asal balik shopping, pot-pet-pot-pet...


p/s.. ibu cakap tak hengat-hengat . ahaha

LotsOfLove-Pearls said...

Haluuuuuuuu..

Saya terjah balik nie..
Ngeeeeee..

Terima kasih datang bertandang di teratak biru saya..

Hari ni, bertambah lagi satu kawan blog saya.

Thanks k..

Nice blog..

ader 'hujan2' mewarnai blog..
lawa!

NORHAYATI BERAHIM said...

reen, mana ada barang tesco murahnya. Susu madang aje mahalnya, Enfagrow sogo kadangkala dapat RM81 lagi kat tesco dalam RM95..sakit ati aje..nasib anak seketul..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget