Wednesday, April 28, 2010

Kokorikulum Sekarang Di Sekolah Rendah

Sekolah rendah sekarang ni dah advance. Masa zaman sekolah aku dulu KO-KO ni untuk sekolah menengah jer. Mana lah cikgu-cikgi sekarang tak penat dan berload-load lah keje dorang. Kesian pada cikgu-cikgi tu.. * Lang, Abg Mie korang pun ! hehe..



Along yang Tahun Tiga tahun ni join Pasukan Beragam.. eh..Seragam.. ntah..aku pun tak berapa pasti lak.. Beragam ke Seragam eh? Tu kategori Ko-ko ker ? Apa-apalah, yang penting dia happy.


Along mintak kat abahnya untuk join taekwando..tapi tak diizinkan. Rasanya abah dia takut di taekwandokan adik2 dia kot… hehe… Pepandai jer aku kann. Sebenarnya kelas tu clash dengan kelas Abacus Along dulu.


Ko-ko setiap hari Rabu jadi malam tadi kaflam-kabutlah projek apa-apa yang patut. Belinya dah seminggu lebih., Sedia maklumlah ibunya yang konon sentiasa sibuk… *sibuk buat-buat jer… Sekarang ni dah kena slowkan sikit… Dah kena perli secara tak sengaja dek budak2 tu..

Tau perli apa ?

Along melukis gambar satu famili.
Tukang explain adalah Angah the bomb.


~Abah depan tv tengok bola ke berita....tu jer..

~Ibu depan komputer jerrrr... > *kwang-kwang-kwang- bisa niy !


~Along buat homework… kena suruh baru buat .. *hehe


~Angah & Adiq tengah main menan .. main mak-mak..


ni dia projeknya...
jahit apa-apa yang patut !....







Wah..pagi ni sungguh kachak rasanya Along.. hehe…
..kalau tak ibu dia, sapa lagi nak puji kan. .
..tersipu-sipu dia bila aku kata dia ensem..




Till Now.





7 comments:

LiNda said...

Along nampak kemas and Kachak .

Samalah Rina ,

anak2 saya pun semuanya masuk Ko-ko .

aihhh... kopaklah kochek ! hahaa

sueanne said...

Memang hensem along tue berpakaian pengakap kak..hensem banget..mesti menjadi pujaan bila dah besar nanti..eeeeeeeee

rasanya word Pakaian Beragam tue betul dah kut..kut la..hahahaha

sI tEDI said...

kekekekeke
ibu depan komputer je ye? ekekekekek..


pasukan pakaian seragam kak?

seragam=satu ragam

beragam= 2-3 ragam

ekekekekeke

E-na Zarina said...

sian kan mak bapak budak nk kena beli uniform yg bukannya sehengget dua ni...pakai sekejap je nanti diaorg dah besar tak muat lak...tp nak wat camna dah begitu syllabusnya kan...anak sapa lah yg encem tu!

thunbergia said...

bapak Along lagi kacak kan, kanns

salamm,

LotsOfLove-Pearls said...

..aku dulu pun aktif pengakap.
pakai skirt, baju pengakap and skap tue..

ingat lak zaman2 muda mudi..


Love,
-Pearls-

My Life My World said...

Salam Rin :)

Hensem nyer Along ;). I dulu pun kerja nyer menjahit lencana pengakap ni kat baju seragam anak. Dah lah banyak lencana nyer, dah tu takut silap letak lak kedudukannya ;)

Tak suka sebenor nyer, tapi anak punyer pasal kan, nanti kena marah lak dia dengan cikgu di sebabkan kemalasan emak nyer. Hehehheheh

Linky's Magical


ShoutMix chat widget