Monday, May 24, 2010

Jalan-Jalan, Shopping-Shopping, Makan-Makan

Bukan senang nak tunggu hubby ajak keluar bershopping. Jadi, bila dah ajak tu peluang takkan dilepaskan..huahuahua.. shopping tu, siapa tak nak ! Kesian pulak bila dia kata baju kerja sumer dah terkoyak di bahagian kolar. Setiap tahun company sediakan 2 pasang seorang tapi tahun ni tak ada pulak. Tak ada provision kott.. entahlah.. Kalau nak, beli sendiri di kooperasi ofis. Bukan tak nak beli kata dia tapi kualiti kemeja tu amatlah mendukacitakan. eceh-ceh..mentang-mentang dia orang kualiti..huh.. Berbeza betul dengan company dulu. Pakai bertahun-tahun pun masih tahan dan elok jer baju tu.


Dia pernah gak mengomel tahap disiplin dan sense of urgency tak ada orang kisah kat company ni... opsss ..melalut sudah aku ni..



Kami ke Ikano Sabtu lepas. Hanya itu yang terdekat. Kebetulan pulak ada sale; berbaloi-baloi lah duit dikeluarkan. Kami jarang ke sana, al-maklumlah tempat gaya-gaya hi-end gitu. Pusing punya pusing.. sesat jugak akhirnya jumpa outlet yang dituju.


Jejaklah jugak kaki ke Metrojaya, F.O.S. dan akhir sekali ke Branded Outlets. Pilih punya pilih sampai kedai dah nak tutup. Pastu singgah ke booth yang menjual popiah basah. Tak sempat sampai rumah dah langsai dalam keta... dah budak-budak, sekali-sekala takpelah, jenuhlah nak memvakum nanti..





..pilih-pilih..
sapa yang ajak shopping dan sapa pulak terlebih beli ni !..

*konon untuk baju raya.. sempatke ?






Semalam pulak duduk umah tapi tak de mud untuk berkemas habis-habisan Buat ala kadar jer… Masak ala-ala hari raya untuk semua. Pukul lapan malam limo datang. Hubby terbang lagi.. huhu.. Kali ni lama sikit dari biasa. Final stage kata dia. Mungkin lepas ni orang lain pulak pergi untuk follow-up jer. Mintak-mintak betul lar..


rendang ayam + nasi impit
*kuah kacang tak sempat
~ kacang dah goreng tapi terhangus lah pulak.. hehe..kua-chong betul !







Note : Malam hari minggu ni tak berjalanlah ke blog kawan-kawan ; lappy terbang sekali.





Till Now.





16 comments:

cik pingu said...

sedapnye2..

>_<

relevan said...

Salam azrina..

He he minta hubby aok beli lagi 1 lappy..satu seorang tiada masalah..hehe!

sI tEDI said...

sampai terduduk2 kanak2 tu menanti siapnya mak ayah membeli belah. ekekekeke

kakcikseroja said...

Sesekali kluo shopping tu.. shopping je apa yang nak! :)

zaradgreat said...

huhuhu
sekali orang ajak,
jangan dilepaskan kak
hehehe

nonie said...

sejak duk Rawang nih belum lagi smpai ke Ikano...huhuhu...dulu duk KL selalu la juga jln2 cuci poket kt sana...tiap2 minggu ready kot2 la hubby ajak jln2..hehehe...

LotsOfLove-Pearls said...

ALOHA..

lama gua tak lepak sini..
maaf tau..
hehe..

gua duk rumah jek hujung minggu.
habiskan baca novel..

dh lama xshoppin..

nak kena cari kwn teman shoppin nie..

happy day k..
cheers!

messyremo said...

hehe...
awlnye kak rina shopping raye...=p

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cik pingu;

ala jauhnya nak jamu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

relevan;

kah kena kumpui duit sndiri lah jawabnya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ted;

ekekeke..

asyik sangat maknya yea..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak cik Seroja;


sekali-sekala kan..
pulun lar..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zara;

betul-betul-betul..

kalau dua tiga kali lagi bezz kan!..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Nonie;

sekali-sekala boleh lar..kalau tak ke Tesco Rawang jer cuci mata..hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Pearl,

kalau pasal shopping; aku willing to accompany..hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Omar;

konon lah tu.. tengok2 sok-lusa dah pakai..


*nnt cari alasan nak beli lagi.

hehe..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget