Tuesday, May 25, 2010

Angah Ada Girlfriend ? Risaunya !

Apa pendapat kawan-kawan bila anak kata macam ni :



"Angah ada dua gelfren .nama dia Adlina dengan Irdina.. (lebih kurang ,..aku pun tak ingat.)


Kenapa Angah suka dia?" Saja aku melayan. "Sebab dorang cantik .. jawab sambil tersenyum-senyum. Sharmin (kawan baik dia) pun ada. Nama gelfren dia Shakina..."

Aduhh..budak2 ni.. Naik risau dibuatnya.

"gelfren tu apa ?… kenapa angah nak ada gelfren ? tanya aku lagi.

"tak ada apa-apa lah saja je.. " dia jawab.

aik macam tu pulak.. Biar ada gilafren dari ada gelfren anak ooi...




Mana dia tau semua ni padahal di rumah, memang jarang tengok movie @ cerita drama-drama mentel ni. Kali terakhir pun tengok citer Nurkasih selain Cartoon Channel.





Teringat yang hubby pernah bagi tau beberapa bulan lepas pasal budak-budak ni. Masa tu hubby hantar Angah ke kinder sebab dah terlepas van. Sampai jer kat pagar, hubby nampak dua budak perempuan depan pintu masuk.





Budak-budak tu kata ;

Budak Perempuan 1 : Hai..Dhia,... makan roti tak ajak pun..
Budak Perempuan 2 : Ntah.. makan sorang jer.





Hubby tengok Angah tersenyum-senyum sambil paling tengok abah dia.. Aduhh.. Bahaya ni !


Aku tengok balik gambar-gambar masa sukan hari tu. Dia tunjuk yang mana satu gelfren dia tu… alahai..

..tengok gaya dia tu, duduk sebelah gelfren dia..

Note : Kesian Angah. Hari ni tak ke kinder.
Demam + Sakit Mulut. Doktor kata bukan foot & mouth disease. Alhamdulillah.




Till Now.





10 comments:

kakcikseroja said...

Hmmm.. budak2 sekarang! :)

Bukan mudah tugas kita sebagai ibubapa hendak mendidik dan memberi kefahaman kepada mereka dalam dunia yang serba mencabar ini..

Queen said...

adik say akalau kata ada boyfrriend..dia malu2..petanda yang bagus...harap berkekalan la..

skeadar suka2 ok...tapi takut duka dan lara....itu yang nak elak...

indahhouse said...

salam kak reena,
hihihi. budak2 skarang kak. suka berkawan tapi cakap gelpren...hihihi.

relevan said...

Heh heh budak2 arus perdana..tapi takper..kawan kawan sedari kecil..bila besar nanti semua membawa diri memasing..

cik pingu said...

anak sedara saya pon ade girlfren!
mmg budak2 zaman sekarang advance, bru je tadika.. kalah maksedara yg single mingle ni.

ashie023 said...

..hehhehe..
kalu nk g date pun, play date je..kekeke..
aigoo....cumellah angah ni..dah ader girlfren...so sweet..

kawan2 perempuan masa tadika..
nanti besar bawak haluan masing2

sI tEDI said...

hik hik hik

cepatlah bermenantu nampaknya!

LiNda said...

alalaa... comeii jek dia kata cam tuh ..


lagi comeii cara dia bergaya .


Tentu cantik budak pompuan tuh ..

maiyah said...

hehe, tgk le kecik2 dah pandai kan.. tp itu normal le cuma kita perlu beri sket penerangan pdnya..

Zaitun said...

Hehe..... kecik2 dah ada girlfriend tapi takpe jangan dah besar banyak girlfriend.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget