Monday, June 14, 2010

Semua Nak Power...Haaa Kan Dah Kena..

Minggu lepas anak-anak dah bising sebab boring di nursery sehari suntuk. Along minta permission bawak laptop.. Abahnya tak bagi.


Jadinya aku janji untuk balik awal. Selalunya dekat 7 malam baru sampai & ambil diorang. Terus masuk rumah.


Bila dah balik awal, agenda Angah & Adiq tentulah naik basikal. Angah dah tak minat naik basikal dia. Tak power kata dia... basikal Along power.. *macam-macam. Along memang depan laptop jelah dia..

Bila dah boring main games, Along pergi cari Angah…

Dari jauh dengar suara Angah menangis…

Tiba depan rumah.. Along membebel..

“tulah, naik basikal Along lagi...
Orang kayuh pandang depan.. dia borak-borak pandang belakang“
...dosa tau, tak minta izin Along.. *lerrr.. budak-budak dah ikut gaya ibu dia dah..


"Angahkan power, lelaki takmoh nangis.." kata aku.
"sakiiiiittttt.... ". Kesian Angah. Bibir & gusi bengkak dan pecah, dahi & hidung berdarah.



Angah buat pacak ke? ... tanya aku lagi
"Taaaaaakkk... Angah tak nampak ada pasir kat situ.... Angah borak dengan kawan tapi pandang belakang.... " huhuhu.... sambung nangis lagi.
sapu franch oil kat luka..... dia diam.. tapi kejap-kejap tengok cermin. tak boleh lupa dengan cermin Angah ni..



2 batang gigi depan Angah goyang sebab jatuh tu...
Hubby bawak ke klinik gigi petang Sabtu lepas.



Along ikut sekali sebab gigi geraham dia pun perlu tukar tampalan sementara ke tampalan kekal.*masih musykil tentang geraham yang tak pernah cabut dari kecik memang geraham kekal ke? Itu kata dentist tu lar....





sehari lepas jatuh
di SR, Rawang sempena besday Adiq.


" ensem tak Angah".. kata dia..
abah dia usik.." habislah awek angah lari.." hehe..



Note : biar jatuh dari tak jatuh... boleh belajar dari kesilapan dia.


Till Now.






36 comments:

Jemari Seni said...

La dah jadi tiang gol! hehehehhe

Hamizah said...

anak2 i pon kalau membebel cam umminya..hahaha

sI tEDI said...

Alah.... angah dah x de gigi.

jatuh saham!!
hik hik hik

betullah kak.
kalaudia dah jatuh. dah sakit. dia akan ingat. Oh! bawa basikal kena pandang depan. jangan berbual. jgn berborak

pengajaran yg berbaloi !

ashie023 said...

jatuh saham angah..hehe

relevan said...

Tak per angah..nanti tumbuh pagar yang baru..

fikaryna said...

comelnya budak2 nih..

tapi bila time x se angin..huhu..

xde gg ttp encem!

My Life My World said...

Ala ala ... cian nyer Angah. Tapi kan tak ada gigi pun tetap cute.

Yunus Badawi said...

Budak lelaki mesti kuat. Mesti tahan banting walaupun angah bukan superman hehehe.

Nanti bila dah tumbuh gigi kekal ensem baliklah. Masa tu aweks berbaris cari angah ahaks.

Yunus Badawi said...

Jgn lupa bawa basikal bila pergi Lake Garden nanti. Boleh buat lap satu round keliling tasik ngeeee

nonie said...

dlm sakit2 pun sempat lagi tgk cermin..haha
sekali sekala jatuh takpe...kalu kita asyik aware x bagi jatuh nnt bdk2 jadi manja trlebihh suda..

maiyah said...

pagar rubuh le.. xpe.. nnti tumbuh bru..

Alimaz-Kembara Terasing said...

Salam...teringat cik min jatuh basikal...retak tulang sikunya....huhuh pengajarah buat anak2 tu..

zaradgreat said...

heheh.angah pun nak power cam along.takpe angah.angah still hensem.
=D

mier@merr said...

biar tercium tanah demi pengalaman...hehe

Ayu Hussien said...

hihiii...
kenangan cuti sekolah tu.

en_me said...

ensem tewww.. ehehe

Lovely Kitchen said...

betullah anak2 kalau bercakap gaya dan lenggok bahasa mak n ayahnya kan...penatnya reen sampai umah kul 7 dah ek...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

JS;

mintak2 bola dah lobos..hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hamizah :

mana kuah nak tumpah kalau tak ke nasi kann...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ted:

dia kata takpe.. tp tanya jugak saham tu apa ? ehehe...

betul tu.. pengajaran buat dia.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ashie:

nasib baik cuti sekolah.
awek dia tak nampak,kata dia..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Relevan;

harap2 cepat lah tumbuh..
susah nak sedut air kata dia.. hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

fikaryna :

memang...
kengkadang sampai berangin-angin kita dibuatnya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Jai @ My Life My World :

tu yg dia suka bila org cakap camtu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi :

lagu fevret dia tu.. setiap patah perkataan dia tanya maksud..huhuu...


skarang pun dah ada dua awek kata dia... alahai...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi :

tak boleh bawak basikal...panjang kayuhan dorang nanti. Jenuh nak kejar.

biasa ke sana ke playground, , bg makan rusa, bird park..kali ni nak ke taman rama-rama pulak. dah janji hari tu masa di kameren helen.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

nonie :

angah seharian tak boleh tanpa cermin. nasib baiklah cermin tu kat depan jer.. sekejap2 jeling.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

maiyah :


cepatlah tumbuh hendaknya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alimaz-Kembara Terasing :

pengajaran bermakna kan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zaradgreat :

suka sangat dengan perkataan power budak2 kat umah ni...

pelik2...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...
This comment has been removed by the author.
a.z.r.i.n.a.03.07 said...

mier@merr :

yaaa betulll..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ayu Hussien :


hehe.. kenangan bermakna tu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en_me:


hehe..
risau bila budak dok fikir nak ensem jer..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

E-na Zarina

hehe..budak2 kan.. sumer nak diikutnya..


nak buat camne.. balik cepat ada lak yg jeling2.. sacrifice sikit masa tu.. harap2 hujung tahun bahagia menanti.. hehe..

eelobor said...

anok laki.....biasa ler

Linky's Magical


ShoutMix chat widget