Thursday, June 3, 2010

Anak- Anak ~ Tanamkan Benih Yang Baik Supaya Kamu Memetik Hasil Yang Baik - Dr. HM Tuah Iskandar Al-Haj

Lain orang lain cara.

Kebanyakan parents membuat sambutan harijadi untuk anak masing-masing.

Tanda ingatan itu penting jadi kami sekeluarga hanya keluar makan di tempat pilihan si besday girl/boy.


Sudah menjadi kemestian untuk memberi goodie bag untuk kawan-kawan anak-anak di nursery.

Paling seronok sikap tolong-menolong adik-beradik mengisikan kopok-kopok, wafer, mini cake, toys, lollipop, gula-gula, belon tiup & belon air ke dalam goodie bag.

*Along kata "macam dalam factory kan ? "

Pesan-memesan sesama sendiri.

"Esok jangan amik tau. "


"Ni sumer untuk kawan-kawan jer, Kalau nak, amik yang lain kat rumah. "

Pagi tadi adiq tersenyum-senyum masa aku masuk keta.

Bila ditanya.

"Adiq dah * ditunjuk 4 jari dia. "

"Haa… dah besar dah kan… jadi good girl tau.. "

Angguk sambil senyum.


Turun keta sambil tersengeh-sengeh… "cepatlah ibu“.. kata dia.

Kawan-kawan yang kebetulan di muka pintu, jerit

"Humaira bawak hadiah ! Banyak ! " Yang lain berlari ke depan.

"Dah-dah…tunggu habis makan dulu, "kata penolong taska.
*toink…

spoil the mood betul lar.. budak-budak dah hepi dah..









Note : seronok tengok muka budak-budak bila gembira.



Till Now.

Mutiara Kata :

Hiduplah seperti lilin menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain.




10 comments:

relevan said...

Ada yang sangat menarik lagi..anak anak selalu beri reminder bila hampir hampir pada tarikh Hari jadi mereka..tak boleh nak buat buat lupa..hehe!

sI tEDI said...

lawalah goodie bag die. ada gambar micky :)

Queen said...

kalau saya jadi lilin kang saya terbakar org lain cano...ahahahha

Alimaz-Kembara Terasing said...

ha tu betul kata queen.....ekekekeke gurau jer....

LotsOfLove-Pearls said...

..gua xde kenangan celebrate bday masa kecik2 dulu. dh tak ingat.

errr.. tak de apa yg perlu diingat kut. huhu..

kak Erna said...

happy birthday untuk anak ina..tak terlewatkan..dulu akak juga buat macam tu..masa anak2 kecil lagi..buat banyak2..dan bagikan kawan2 dia..

Zaitun said...

Selamat ulang tahun buat anak Rina.Seronok tengok kanak2 gembira bila kita beri hadiah.

LiNda said...

Salam Rina .

Betul . Anak2 yang paling happy ...
Kita pun tumpang happy kann ..

maiyah said...

mmg seronok ngan keletah bebudak ni kan..

LotsOfLove-Pearls said...

mornin..

gua datang lagi..
hekhek..

saja tinggal jejak.
hakhak..
Happy Monday, Sis!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget