Friday, October 8, 2010

Kisah Malam Jumaat


Bergegas balik kerja malam tadi. Ada tiga jalan yang boleh aku lalu kalau nak balik atau pergi kerja. Lalu Highway, Kuang dan Kundang. Malam tadi aku ikut jalan yang biasa aku lalu. Puncanya teringat yang Abi ngan Along memang suka sangat Nasi Kukus Ayam Dara di tempat laluan tu..




Dah siap beli terus ke arah Kuang. Tiba satu kawasan tu.. Rasa seram semacam.. Senyap dan gelap gelita... takkan lah terang.. Jam dah pukul 840malam.




Memang ikutkan tak ramai yang lalu situ sebab gelap + ladang kelapa sawit di kanan jalan. Jalan ni bukan di Banting tapi di Rawang.. >_<



Kalau siapa yang pernah lalu Guthrie mesti perasan di Kawasan Sg, Serai, Rawang ada satu exit baru sedang dalam construction. Aku lalu bawah highway baru tu.. Hala nak ke Gombak rasanya highway baru tu….panjang pulak intro aku ni… hehe....


Sambung lagi… Bila dah agak seram..aku call Abi.. Bagitau aku kat kawasan tu..


Aku : Rasa semacam pulak lalu sini lah bang..
Abi : Lalu mana ?
Aku : Sungai Serai.. malas lalu belah BRP tu ;banyak keta..
Abi: hmmm..
Aku : Apasal macam ni eh... sunyi jer.. selalu banyak jer keta lalu.. gelap pulak tu..
Abi : tau sebab apa ?...
Aku : ntah ? sebab apa ?
Abi : sebab..... Malam Jumaat !
Aku : Hissshhhh !.. terjerit sikit... ke situ pulak...
Abi : hahahaha…
Aku : tak pe…. Ada lori ada bas..

Tiba rumah. Kebetulan Abi nak ke depan rumah.


Aku : Ada upah…
Abi : mana ?
Aku : tu ha...tayar depan;belah kanan takde angin..
Abi : lah…..
Aku : ha…. itulah… takutkan saya lagi… terus tak jadi pergi pam… haha..
* kalau tak pun, memang cari peluang...hihi..


Terima kasih bang... setengah jam jugaklah kena tukar tayar malam tadi tapi dapat upah Nasi Kukus Ayam Dara . Makan sampai tak toleh kiri kanan..


Note : Lunch nanti kena jugak ke kedai tayar..




berkeladak spare tyre ni! ..



Till Now.








49 comments:

azieazah said...

Bila hari Khamis, jangan buat lawak dengan orang jantan..

memang kena balik. hehehehe

kak wan said...

Heheh..baik nya abang dia nak tolong..kalau akak ..dah besok je.

Huh..sedap tu nasik kukus ayam dara...

kak long said...

upah nasi ayam jer...

upah malam jumaat tak der ker?



ahaks...larikkkkkkkkk...!

eelobor said...

setuju ngn kak azie....hehehe

Ms.Lilies said...

malam jumaat?
saya pencen sampai hjg thn hahahaha

somuffins said...

Ayam dara tu serupa spring chicken ke??

sayangsayangibu said...

ngeee......;p


nasib baik boleh gerak lagi kereta tu ye ;o

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Azie

baik kak...saya cuba elakkan !

haha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Wan,

kalau dia tak nak kena tolong jugak kak..

saya nak drive gi kejelah kak...

memang sedap nasi kukus tukak ..sambal belacannya..pergh.. sampai meleleh air hidung..

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;

upah apa tu ye ?...tak paham lah ..

sila beritahu dengan detail..

hahaha....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

eelobor;

sama ye...

kena beri perhatian ni...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ms.Lilies ;

Aduhhh...lamanya

ok ke u ?
memendam perasaan je lah...hahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...
This comment has been removed by the author.
a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak somuffins ;

iya..

yg buat sedap tu; si sambelbel nya tu..

ni n3 yg pernah saya buat dgn gambornya sekali.

http://fizrin-fadhiamaira.blogspot.com/2009/12/nasi-kukus-ayam-dara.html

ckLah@xiiinam said...

Selamat petang Jumaat...

:)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

k'eja,


yalah ...kalau tak ..
lagi seramm !

heeee..

kak Erna said...

salam reen..kalau akak lagi la..penakut kan main ni..kalau dah seram..bilik air dalam bilik pun..akak bangunkan jugak..bukan suruh teman..tapi asalkan ada yang berjaga pun dah cukup...
tu kira reen masih lagi berani tu..

kakcik said...

Macam mana orang tahu ayam tu masih dara, ek? ;-)

akuanakpahang said...

Hari khamis malam jumaat jgn main2 byk antu :)

julietchun said...

kalo malam2 lain pun kita seriau lalu tempat gelap :P

Ummi Hanie said...

hye kak reen...salam !

serius x nmpk ape2 ? heehee...kalo Hanie mule laa trbyg2 ade 'sesorg' menumpang kat seat blkg..ngeee...seram !

Yunus Badawi said...

Takkan upah nasi kukus ayam dara aje? Kan malam Jumaat malam tadi

ekeke

Yunus Badawi said...

Berani awak lalu jalan tu sorang2. Saya pun seriau nak lalu situ. Kan ada org kena bunuh dan mayatnya di buang di kawasan itu tak lama dulu.

gadisBunga said...

kalau lalu jalan gelap...satu je nasihat. jgn pandang belakang.

:D

zulkbo said...

Salam bertandang lagi..
moga sihat selalu orang
di sini..di berkati Allah
jua hendaknya..cam tayar
Avanza je..he he

elly said...

Memang seram wei Reen....aku yg nampak antu baru2 ni menggigil kat 2 ari..nasib tak demam je...

syamimi azmira said...

Beraninya Reen kalau kak Zai bila tengok cerita hantu mulalah kemana saja minta ditemankan.

Kak Zai...mamasya.blogspot.com

Guna account anak sebab blog tak boleh sign in.

Hamizah said...

berani la reen..
saya kalau drive mlm2 xkira byk keta ke tdk,tetap takut..takut org & hantu..hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak ckLah@xiiinam ;

Salam pagi Sabtu..(@__@)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;

saya camtu jugak kak kalau kat kampung abg.. sebab kat bilik air banyak lubang2..jaring..

mesti jeling2...

berani2 lalat je kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcik ;

hahaha... tak terpikirlak kak..
isinya mulus kot...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

em yassin @ akuanakpahang ;


tu kata orang2 tua dulu...

sekarang budak dah berani kot sebab mak-abah dorang tak takutkan benda2 camtu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;

lalu siang jelah kannn...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam Ummi Hanie !


memang tepat sekali ! itu yg kRina buat..mesti jeling2 cermin..

mana tau... kalau2 ada...
hishh..mintak2 pulak kan...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi ;

opss...

tiba2 terlupa pulak malam apa tu..

ngeeeeeeeee...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;


kalau pandang jugak ?.... jadi jangan pandang belakang congkak..

hahaha...
lawak merepek citer tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi..

eh ..tercicir pulak..

Rasanya jalan yg YB kata tu dari Lafarge Cement ke Kuang.. Tu mmg bahaya.Siang2 pun takut...sunyi.

Tempat saya lalu ni sikit jer ladang sawitnya sebab dah buat flet kat situ. Tak lama lagi mesti banyak kereta lalu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zulkbo

Salam kembali..
InsyaAllah sihat.

Rasanya tu tayar dunlop...hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

elly ;

walawei...
jangan dibuat main..

mau demam tak kebah2 ko nanti..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Zai;

Kalau citer hantu saya mmg tak berani sangat nak tengok..Lebih2 lg citer Indon.. meremang bulu tengkok..

Lg pun anak2 ada...saya tak ajar dorang tengok citer hantu.. bukan apa.. di taska dorang bercerita sesama kawan punya pasal..nak naik atas pun kena berteman..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Miza,

konon berani jer Miza..

cakap pasal hantu ni memang siapa2 pun seram...

DrSinga said...

ayam janda ada??
duda ke...
.
sedeh aku nengok spare tayar aku..eh..kau!!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

jika tak boleh melawak petang kamis tak ceria la...sesapa nak buat lawak aku terima aje

wakakakka best and cool n3

en_me said...

beraninyerr akak rinn tewww..

Watierman, rmanbkr said...

Salam Reen..wah dah lama Akak tak datang.....maklumlah bertapa 7 gua tu pasal baru balik dari pertapaan lah ni.....eh ada jumpa Mila tak?????Dia kata Reen tu adik dia??? Hehehee.....

Tayar tu macam gang dengan tayar kereta Akak jugak lah Reen!...nak kena tukar 4 sekali dah ni!

Zezebel said...

Ingatkan tadi cerita malam jumaat apa. Hehehehehe.... tayar pancit rupanya.

secangkir madu merah said...

malam jumaat? eeee takotnya..apapa pon jgn pandang belakang ye...
upah nasi ayam kukus jek?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

update kak

Mak Su said...

aduh, nak tak nak, mmg jadik seram ek....

Linky's Magical


ShoutMix chat widget