Saturday, November 13, 2010

Tak Baik Buat Macam Tu....

Perbualan dengan Angah tadi..



Aku : Assalamualaikum

Angah : Wa’alaikumussalam


Aku : Along ke ni? tengah buat apa tu ?


Angah :  haaa...bla-bla-bla…

Aku : Eh…Angah ke ni ?

Angah :  a'ah...

Aku : Dah balik ke ? (hari ni Angah kena ke sekolah untuk ujian sebelum masuk ke kelas tahun 1 )

Angah : dah…

Aku : Abah mana ?

Angah : Pergi kedai…

Aku : Beli apa ?

Angah : Entah… Ibu,..

Aku : (pelik..kenapa tak bawak anak-anak)  hmmm..


Angah : tadi kan… Angah balik dengan Van Acik Normah.

Aku : (suara dah lain) laaa... kenapa tak naik keta abah ?

Angah : Abah balik tadi... Angah tunggu lama sangat lepas tu Angah nampak Haziq naik van Acik Normah; Angah ikutlah..

Aku :... laaaa.... abah tak pesan ke suruh tunggu sampai abah sampai ?

Angah : Orang semua dah naik kereta tinggal Angah aje ....

Aku : Acik Normah hantar kat mana ? Rumah ke taska ?

Angah : Rumah kita...

Aku : Lain kali dengar pesan abah. Tunggu sampai abah sampai. Bahaya tau..Kalau orang culik nanti... bla-bla-bla... Dengar tak ibu cakap ni..?

Angah :…. Hehehe… mana ada..

Aku : Mana ada apa ...?

Angah : Angah balik dengan abah lah… Abah ada kat sekolah tunggu sampai Angah habis...

Aku : Ya Allah budak ni...... pandai temberang ibu ehh..

Angah: hehehehehe..

Aku : Abah ada ke tak tu ?

Angah : Ada kat bawah…

Aku : hisssh…. Tak elok tau buat ibu macam ni…tadi kata abah pergi kedai..

Angah : hehehehe…

Aku : Panggil abah jap… ibu nak cakap

Angah : ok..



Note : Asyik terkena aje dengan Angah .. Angah ni memang suka mengusik ..


 Till Now.




24 comments:

LiNda said...

laaa.. mengusik ibunya . hehe

tapikan reen,
awk kena slow talk dgn dia, ada bab yang boleh di buat main and ada bab yang tak boleh . Kena tegas sikit .

azieazah said...

Allahuakbarrrr...

benda gurau camtuh, boleh buat SI EMAK terhenti darah sekejap...

anak oh anak... kena juga diberitahu nanti gurauan sebegitu sangat berbahaya...

sabor jek lah

ana said...

laaa...buat gugur jantung jer.

Insan Marhaen said...

yang bergelar angah tu memang nakal sikit dari along. macam IM juga...

Yunus Badawi said...

Jangan abahnya yg suruh mainkan ibunya sudahlah hahaha

Yunus Badawi said...

Abah kat bawah tu kat mana?

elly said...

Angah oh angah...jangan macam tu tak baik tau....ni dah besar esok mesti pandai bohong gf nih....

ckLah@xiiinam said...

'Mana ada!'


Budak2 suka cakap macam tu kan!

kak long said...

bederau baca n3 ni reen...huhuhu..
ngt kan betul2 la abah nya tak der,,,
kusss...semangat...!
angah ...angah..!

tasekM said...

sungguh saspen, kan...?



.

My Little Diary said...

wah.. angah dah besar leh jdk pelakon ni.. hehe

kak wan said...

Mesti mak dia dah suspek Abi pegi mana niiii kan...

kakngah said...

amboi...
sakat ibu ye..
tak baik tau. meh makngah babab sikit!

akuanakpahang said...

Salam ceria..gitulah kerenah budak2 yaa :)

anymz said...

salam ina,anak2 yg kita panggil angah ni memang nakal sikit lah agaknya kan..akak pun selalu terkena dgn angah akak..huhuhu

ciK LyndaWawa igUana said...

oo..
angah yang hansem...

kompom kuat menyakat awek dia nanti..
hehehe

sahromnasrudin said...

salam..saje dia usik ibunya kan

kak Erna said...

reen..tak star dah..ibunya nak bagi ceramah..kalau angah buat cam tu..mengusik ibu..maknanya..dia suka dengar ibu..cakap banyak la tu..

gadisBunga said...

hahaha!!! nakal dia mengusik2!!

ashie023 said...

ya ampun Angah...
naughty eh..ahaah

She is f.A.z.A said...

haha noty rupe nyer angah yg cute nih.. :)

zaradgreat said...

hehehehe.cute je angah. tapi kak rina. kalau kita jadi kak rina dah cuak dah. hehhehe

relevan said...

Penyeri hidup tu suka bergurau..

DrSinga said...

along yang cool dan senyap tu kan???
angah memang banyak mulut kan??

Linky's Magical


ShoutMix chat widget