Monday, December 20, 2010

Biar Penat Tapi Berbaloi-baloi

Sabtu lepas emak datang menjenguk cucu-cucu.

Angah telefon hari-hari suruh datang tengok dia

Dua tiga minggu bertangguh, datang jugak nenek..

Suka betul dorang.


Adik aku, SA, hantar emak di ofis Sabtu lepas.

Permintaan pertama emak ialah ke nursery untuk cari pokok-pokok bunga. Tak dapat yang dihajat, pesan suruh aku beli dan bawak kalau ke rumah dia nanti.


Pagi semalam pulak  ke NSK untuk cari sayur-sayur segar. Kesian jugak kat mak aku tu. Kena tunggu anak2 bujang dia balik baru boleh ke mana-mana.

Jam 2.30 pagi baru adik datang amik emak.


emak dan cucu-cucu


Antara menu simple yang sempat aku masak semalam
1)Gulai Lemak Ikan Kerisi 2) Mee Kari
3) Sayur Campur + Tempe (ada geng baru masak !) 4) Bubur gandum (dapat jugak!)

Note : rindunya kat PC ngan korang..  huhuhu...


Till Now.





40 comments:

white rose said...

ohh,ptut laa akak senyap...
rupenya melayan mak...

bagus2...
mak kita diutamakan dari PC...

gadisBunga said...

hahaha..ketagihan PC!

bubur gandum tu cemana rasanya kak?

kak long said...

yehhh..yehhhh..!
mak datang....musti bez bdk2 tu kan?
nenek pun rindu gak ngn cucu2 dia...








psttt...ingatkan line kat umah bt hal lagik...huhuhuhu!

Yunus Badawi said...

kalau dah sampai opis Reen mestilah nak ke Sg Buluh tengok bunga2 sbb dah dekat betul.

Borong jgn tak borong.

Yunus Badawi said...

NSK yg dekat dgn Plaza Tol Rawang tu ke? Semalam saya lalu nampak banyak kereta kat situ.

Yunus Badawi said...

Mesti suka cucu dapat bermanja dgn nenek mereka.

deAnza-wAnda said...

ade jugak si white rose neh kat cni..memang jdoh aku laaa...hahahaha...hai akak miss u...

kak wan said...

Bukan budak - budak aje yang suke ..mak diaorang pasti lagi sukekan?
Patutla... sepi diblog/fb.

::..Dia daYa..:: said...

Salam

sama laa nenek daya pun suka sangat ngan pokok bunga nie

Ms.Lilies said...

mak datang adalah perkara yg sgt best :)

eelobor said...

hehehe, best kan. sekarang pun mama saya dari kampung ada kat umah gak nie. punya la susah nak pujuk orang tua tu datang KL nih.

sahromnasrudin said...

melayan mak tue wajib..PC nie harus je kan huhuhuhh

Ku Tak Sempurna said...

emak tau tak muka dia masuk blog ni??

glemer yu ;)

kakngah said...

ai tempe luver taw....
blh geng!

Cik Pah said...

menu simple ape ? kalau siap ada mee kari ngan bubur gandum...complete set punyer meal tuh..

bubur gandum tuh sedap kan.. dah lama tak makan.,

julietchun said...

kata angah yg suruh nenek dtg tapi kenapa along pulak yg nenek peluk? :D

zulkbo said...

salam..
ermmm..pandainya
memujuk kita ye..
terubat rindu.

ainnoraini said...

saye pun seronok bile mak dtg...
pernah jugak mak & mak mertua ade dtg kat umah tinggal beberapa hari, mmg meriah...

- GC - said...

hmm.. rindu kat mak jugakkk... makkkk...

akuanakpahang said...

Salam, ibu segalanya bagi kita saya sayang mak saya :)

emymilia said...

menu simple ke ni? nampak macam meriah je meja makan tu...he he

noor said...

lama xmkn bubur gandum
nor pun g nsk hihihihi

Ati Masrif said...

patutlah sunyi je...

bubur gandum tu yg org panggil
bubur baby juga tu ya

sedapja nampak..ummmm!

Hamizah said...

wah!reen mmg rajin masak ye..
kalau sy cukuplah msk nasi,sayur dah lauk sejenis..pembasuh mulut sgt jrg..

relevan said...

Bubur gandum? adamacam bubur som som tak?..

kak Erna said...

salam reen..alhamdulillah..reen dah bersiarang kembali..
macamana rindu pun...keluarga lebih utama kan reen..

kasihredha said...

bestnya tengok lauk2 yg di masak tu rin...
anak2 kalau nenek & atuk dtg..sure dia org gumbira..

zaradgreat said...

wah.suka lah diaorang nenek datangg... hehhe. rindu jgak...................... eceh

My Life My World said...

Along pulak manja lebih-lebih dengan nenek ni, adik dengan angah tak jelez ker? ... hehehehe

elly said...

Bubur gandum...teringin la plak....

Cery said...

sedapnya nampak gambar masak lemak tu...
salam perkenalan dar saya...saya follow ye...baca blog awk yg sempoi ni... marilah ke blog tukar2 blog list jadi anak mithali ye..bagusla..kene ingat 3 wajah yg kita kene selalu tgk..ibu,suami,anak http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/07/3-org-yg-kita-kene-selalu-pandang-dalam.html

kakyon said...

sejuk hati mak reen dapat layanan dari anak.anak2 reen pun mesti seronok dpt bermanja dngan nenek mereka..

ibuintan said...

takpe reen... layanan utama untuk mak dulu, PC layan kemudian

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

white rose ;




kita kena utamakan mak kaaaaan.
tanpa mak siapalah kita..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga ;

kekekeke...

dah macam panasaran pulakkk.



macam mana nak describe nih ?..rasanya sedap lebih2 lagi kReen yang masak !..hahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;


itu yg dorang tunggu-tunggu..
ibu dorang pun suka gak.. boleh borak macam2 citer..

*gossip2 pun ada...hehehe..


*kadang2 lem ba ba jugak kak long; lebih2 lagi bila hujan.

tasekM said...

lama aku tak pekena bubur gandum reen...



.

sal said...

ziarah sebentar di sini..ceria2 selalu hendaknya.

azana said...

nyum...nyum....sedapnya... rs lapar la plak..hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhhhhhhh simple ko tue terbaik la kak...yummy...yummy

Linky's Magical


ShoutMix chat widget