Monday, December 6, 2010

Cakap, Dengar, Tulis, Dial dan Cakap Lagi...

Mak Tam telefon tanya pasal hari Sabtu
Dia bercerita penuh semangat
Minta no telefon sepupu di rumah
Mak Tam cakap..satu-satu dia tulis...




..buah epal pun ada..

"Ibu
Pinjam handphone,
nak tefon Haikal."

Dial sendiri..


..Cerita pasal hari Sabtu jugak.....


Ala..."sakit sikit je...masa doktor cucuk jarum
masa doktor pasang benda tu tak sakit pun..

engkau bila nak sunat ..?
tak yah takutlah..

doktor tu baik.. nanti kau kena baca Bismillah banyak kali tau..

kalau sakit pun masa nak kencing aje.. kau kena tahanlah.."

bla..bla..bla..bla...


Angah...kalau bercakap.....








Sepupu dia tu baru aje 5 tahun..





Note :  tanya kenapa tak beritahu yang dia menangis masa waktu malam ; "nanti Haikal takut "kata dia..






Till Now.










28 comments:

sahromnasrudin said...

as salam kak..hilang penat melayan karenah budak2 kan....

Yunus Badawi said...

Skreeet

booking tempat dulu

Yunus Badawi said...

alamat sahrom lagi cepat.

Ini semua pasal komputer ni lambat hari ni. huhuhu

Yunus Badawi said...

Eh angah dah sunat ke? Umur berapa dia sunat.

Cakap kat Haikal dia kecil lagi. Biarlah besar sikit kalau nak masuk jawa oopss jawi.

relevan said...

Kirim salam Mak Tam..!

kak long said...

hekelehhhh..memntang la dia dah satel...heeheh...


heh yb...betol la ari ni enet lembab laaa...

kakcik said...

5 tahun tu dah boleh sunat dah tu... BS bersunat masa umur 2 tahun. :)

::..Dia daYa..:: said...

ragam anak-anak
>__<

Yan said...

Anak akak tinggal lagi sorang je belum bersunat. Tunggu lagi 2 taun. Takut katanya..heee..

Paper hari ni ada cite pasal anak Cina bersunat. Kalau kat Spore dah jd trend.

Cik SHiNJU said...

Salam...

Bagusnye Angah,bg smgt kat Haikal smpai xnak citer sakit malam2 yer..
Saya plak,siap menakutkan anak2 buah..miahahaha... :P

kak ina mail said...

Anak akak pun tinggal seorang lagi tak sunat,. Anak akak yang dah sunat tu cakap, cam gigit semut je sakitnya.

kasihredha said...

hahaha..lucunya angah.
Tapi dia berniat baik...tak nak takut2kan sepupu dia...baiknya angah...:))

julietchun said...

pandai angah telefon sepupu :D

DrSinga said...

kadang2..Uncle Dr tu suruh baca doa makan tau!!!!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sahromnasrudin;


betul tu...
anak-anaklah penyeri hidup...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi ;


hehe..
terlepas satu menet !

cuba lagi..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi;

memanglah kan.. tenet memang slow sangat dua hari ni..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi dan lagi;

Angah 6 tahun. Sekali buat dengan Along. Senang sikit.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

relevan ;

Mak Tam yang mana satu ?
Ada dua....hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long;

tulah pasal..cakap kenmain eksyen lagi...


satu mesia guna tenet 2 hari ni kott..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakcik ;


saya nak buat masa dorang lahir dulu tapi suami tak nak..kalau tak tak yah fikir lagi dah ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Dia daYa;


(@_@)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Yan;

anak office-mate pun sunat jugak .
(cha-ya) Bersih kata dia.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

W'salam Cik SHiNJU ;


sekarang ni tengah menyakat dia lah ni... hehehe...


Ibu & Abah sama aje...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak ina mail;

masa sunat memang tak sakit kata dorang tapi masa nak tunggu baik tu... risau aje takut terlanggar. Si Angah tu bukannya nak pakai kain.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kasihredha;

dia memang macam tu. mulut dia memang ramah. mak-mak sedara memang suka layan dia bercakap.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun;

dia tengok abang dialah tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DrSinga ;

ye? nasib baik doktor tu tak suruh dia baca; kalau tak gerenti ada aje jawapan dia..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget