Sunday, December 5, 2010

Khatan=Potong=Sunat=Masuk Jawi...Selamat ..

Alhamdulillah. Lega sudah.
Along dan Angah selamat dikhatankan pagi semalam.
Along nak masuk tahun empat dan Angah nak masuk tahun satu tahun depan.
tak payah nak fikir bila nak khatankan dorang lagi dah..


..muka masing-masing sebelum bertolak..
 

Angah..menangis masa dicucuk jarum tapi 'lireks' (sebutan dia) lepas tu...





Doktor mulakan dengan Along..
..Along sibuk nak tengok apa yang doktor buat kat dia..

*Doktor Mansor bagi permission untuk snap...terus hulur kamera pada Abi..



 
ini rupa clamp
* dari cikgugel



Angah : Abah, doktor tu nak pergi racing kereta ke ? haha.. sempat lagi dia tu..








Ondaway balik.... Angah menangis & meraung bila dah mula rasa sakit..
..Upah McD. makan -makan & minum-minum jugak  tapi tetap nangess...

Along menten cool..
Bila tanya sakit ke tak.. "denyut-denyut sikit " kata dia..
 





 tilam baru untuk Along & Angah
Letak di bawah buat masa ni.
Takdelah dorang boring sangat .

Aku pun malas nak turun naik


..tak lena tido malam tadi..
..Sekejap-sekejap terperanjat dek 'raungan' Angah..
Abah ! Abah ! Sakit !..

bila bersalin ibu yang tak tido ;
bila anak bersunat turn abahnya pulaklah ...hehe..


Dia tak nak minum sebab rasa sakit masa nak buang air
..Macam tu dia gelak.. macam tu jugaklah dia meraung..
..Asyik-asyik suruh tefon doktor suruh bagitau yang dia sakit..
Kain tak nak pakai langsung... berlenggeng dengan baju aje...
Kesian pun ada ..nak gelak pun ada tengok gaya dia..




 

Tahu tak  siapa ni ?
 DrSinga !

..manis & comel aje orangnya..

suka sangat dapat jumpa di klinik semalam

..timaseh doc..
..ada yang jeling-jeling masa amik ubat tau...


**********************************************************************************



Tadi Abi terpaksa ke Tg Karang sensorang. Aku tengok-tengokkan dorang di rumah.
Pesan  Abi suruh cepat  sebab naik takut & serramm bila Angah menjerit sakit ..
 
..Ini aje lauk-lauk fresh yang dapat sebab pergi pun dah lambat..
Ketam, Udang, Kembung, Mabong, Cencaru & Kerisi



Till Now.




 


36 comments:

LiNda said...

Wow ! Its Dr Singa ?
soo cute ! lalalala


Tahniah along and angah - Selamat datang ke DUNIA LELAKI ..:)

kak Erna said...

reen..dr.singa??comelnya..manis senyuman dia..tak agrang langsung..he he..
reen..alhamdulillah..dah selamat dua2..

anymz said...

reeeeen,dalam entri kali ni paling tak tahan akak nengok ikan2 tuh..akak mmg terliur dgn ikan2 fresh ni..selalu berhabis ratusan hinggit pun akak tak kesah janji ikan nya kaler biru...

hehe..dah bujang2 yo anak ko reen,selamat menjago org lam pantang lah yo..janji bg minum air byk2,kang asek nak tokoncing yo..bg air lam sudu .itu lah yg akak buek pd keempat2 anak bujang akak.

kak wan said...

Tahniah buat anak - anak bujang ina tu...walaupun bagi akak si Angah tu kecil lagi tapi semangat dia besar...

kayteeze said...

Wah.... dapat tengok DrSinga! Terang lagi jelas, hihi...

Moga-moga Along dan Angah cepat sembuh, ya...

akuanakpahang (AAP) said...

Salam, alhamdulillah abis keje besor bagi org lelki :)

Noorma Ismail said...

tahniah buat anak bujang..anak saya dh selesai, buat lepas raya aji ari tu..smart clamp ni senang akak, takyah pantang..lepas sehari dh boleh pkai seluar.
Tapi anak saya umur 5 tahun, siap mintak itu ini, helicopter remote, kete remote dan ps2.. layan jer laa...

kak long said...

tahniah..along and angah....

ooo...along sebaya haziq rupanya...!


tengok tu...aqid jadi taiko tengah2 tu jaga abg2 dia...hehehe...!


dr.singa...u are so cute...i like..!


tapi syang la reen,haziq ari tu tak guna smart clamp pun, jahit jer,frust kaklong...nak ikutkan harga bayaran nya sama dengan pengunaan smart clamp tu...tah apa2 la doktor tu...tapi nak buat cam no...dah selesai pun...hahahaha

noreed said...

wah dah jadi anak bujang dua2 orang anak akak. tahniah :)

kasihredha said...

tahniah..along & angah!

tasekM said...

comeynya drsinga...




.

ibuayu said...

tahniah kepada along and angah..selamat menuju ke alam bujang

PrincessKawaii said...

along muke cool je. hehhehe :)

gadisBunga said...

wah! wajah dokterSinga sudah terpampang di blog! kikiki..! lepas ni abis la org kejar mintak sign!

angah tu saje je tu nak bermanja2...heheh

kakngah said...

masa adam sunat thn lepas.. mmg meraung kasi gegar itu klnk. sebbaik dia yg akhir sekali. kalau tak.. ramai bdk cabut agaknya. meraung bkn sbb sakit, tp sbb dia mmg penakut. doktor tu baru bersihkan kwsn tersebut.. dia dh meraung. sampai hrni adeeb ingt lg. dia lak yg takut nak sunat..

ooo... ini dia mak singa yg garang ittew..




*** k. reen, tenet kt lembah ni tenat btl tau...:(

nora said...

pandai ek rasuah McD

Cikmin said...

wah tahniah bujang dah shunat...mcm jaga orang dalam pantang kan..hiks..

fuhhh..cun ahhhh Dr dan owner blog ni.. :)

Entri terkini Spaghetti Lemak Pedas

Cik SHiNJU said...

Salam...

Tahniah Along n Angah... :)
Anak buah saya sunat gak mggu lepas,umur sebaya Along..
Sekarang tgh berpantang..xleh makan sebarang..kang gatal plak..huhuh :D

DrSinga said...

dijeling sebab ' Rakan Blogger ' dapat layanan spesel .. jeles..
:)
.
.
Demuk nya Dr Singa itu....!!
:)

azieazah said...

Mujur I masuk komen selepas DRSINGA tu sendiri.. hahahaha

dan mujur dia yg sebut sendiri dia DEMUK sebelum I sebut.. wakakakaka


larikkkkkkkkkkkkk!


*Pssssstt U sweet lar.
1st time nampak muka, I dah jatuh chenta niii.. cemana? Nak kena pi bersunat jugak kah??

kakyon said...

Selamat buat anak2 rina..dah nak masuk alam remaja tu..semuga anak2 rina berjaya menempuh alam remajanya..

n.hasleena said...

Tahniah utk hero2 tu ye...
Bakal melalui alam remaja... :)

eelobor said...

dah semakin moden peralatan sekarang. kat dalam gambar along & angah, terselit sorang misi kat tengah. misi tuh yang jaga abang2 dia kut. hehehe, berpantang la seminggu nih

en_me said...

drsinga jugak yg dapat nama.. ahaks

ana said...

dah lepas ye...ana ada 2 anak laki nie,tak tau la mcm mana nnti...huhuhuhu

wida said...

salam perkenalan..tq sudi follow blog saya

::..Dia daYa..:: said...

Salam
semoga along n angah sembuh cepat

musim orang berkhatan n kawen bila cuti sekolah :)

✿ n0ra ✿ said...

Love all the sea creatures ;)

✿ n0ra ✿ said...

Love all the sea creatures ;)

kakcik said...

Tahniah untuk Along dan Angah...


Dr tu tak nampak macam sunga pun! Hehehe...

julietchun said...

angah masih kecik, tu yg manja sikit ye :D

AdiK CoMeL said...

ohh.. itu ker dr.singa? hehe.

zulkbo said...

salam..
ermmm..kecik lagi dah sunat..
molek lah tu..janji ada yang menjaganya..kesian la pulak tengok muka si angah tu..he he

idasm said...

tahniah buat along dan angah. anak2 reen semuanya comel2nyer.... tumpang seronok.

salam kenal dr ida.
(mmg coeml dan manis orgnya akak Dr. itu... hehe)

fmina08 said...

wah!! cantik kening dr singa itu...

aNiS tHe BumbleBee said...

fuh,aku pulak yg ngeri tgk gamba sunat tu.aku lom ade anak laki lagi..camne laaa besok2 kalau ada ye..kang aku pulak yg meraung.haishh..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget