Friday, December 10, 2010

Jom Kita Dating...

Cop !Hari ni kena siapkan semua  yang pending sebab Isnin bos aku dah masuk kerja. Hari Selasa baru jumpa dia sebab Isnin tu aku pergi MidValley...

Shopping ?  Tak aih.. Dah hujung-hujung tahun baru terhegeh-hegeh nak cukupkan training hours.  Ada sesiapa nak dating ngan aku hari tu ?



Meh tengok lauk-pauk segarrrr  yang aku masak sepanjang minggu ni.



 ~KELMARIN~


..Sup Ikan Kerisi..
 

Gulai Tempoyak Ikan Tenggiri + Keledek


~SEMALAM~

Gulai Kicap Soya Rempah Cik Siti Ikan Mabong




~  PAGI NI~

Udang Butter

Sambal Tumis Udang



Mesti korang perasan yang semuanya dalam kuali lagi. Minggu ni kena masak awal pagi. Cuti aku dah habis jadi Abi cuti sampai minggu depan untuk jaga budak-budak yang bersunat hari tu.


Amik gambar sebelum keluar rumah..hehehe... Pastu pergi kerja;  keta macam nak terbang !





Note : dah setel keja baru aku jalan..  daaa.




Till Now.

36 comments:

sahromnasrudin said...

as salam ziarah..akak buat kerja mengalahkan ada 3 tangan la heheheeh

Yunus Badawi said...

Isnin tak boleh nak dating dgn awak sbb saya outstation. Lain harilah kita dating

hahaha mengamuk kalau abi tahu

ciK LyndaWawa igUana said...

kak...cantiknya header..=]

kasihredha said...

sedapnya lauk pauk tu..tergoda.

Ati Masrif said...

salam rina,

isteri mithali betullah...

baru tahu ikan kerisi boleh di masak
sup ye..tak hanyir ke

NM02 said...

training hours saya dah cukup.. yahuuuuuuuu

::..Dia daYa..:: said...

Salam,
semoga semua berjalan lancar
isnin pun bos dah ada.huhu
merdeka 2 hari jew

selamat bekerja dan dating :)

ibuintan said...

selamat berdating reen,

wah, sejak nak pikat perut abi ni, selalu dah menu muncul..

good job, saba reen jangan terbangkan kete tu

mier@merr said...

sambal tumis udang tetap terbaek..

Hamizah said...

baca pon dah dpt bygkan penatnya reen...

- GC - said...

kalau dekat, nak jugak dating bersama2. hehe.


*sambal tumis udang tu buat sy terliyuqqqq.. homaigod.

Cik SHiNJU said...

Salam...

Pestaim dgr ikan tggiri gulai tempoyak + keledek..Nampak sangat menyelerakan...Tersiksa tekak saya dibuatnye :p

gadisBunga said...

takpe takpe...hari ni hari dia...esok hari kite pulak... (merujuk kpd lauk pauk segar itu...mueheheh)

eelobor said...

wah banyak nyer lauk pauk. mcm nak jamu sekampung jer...hihihi

kak long said...

sama ngn komen ciksinju....

banyak nya lauk...macam bt kenduri..!
blh join sekali?

Jeely jelly said...

adoi... makanan lagi.. lapar2... haha...

white rose said...

keep it up kak...
teruskan sampai akak pencen...

jangan putus asa...

hidup WANITA...

Ku Tak Sempurna said...

sambil training sambil shopping

hikkss ;)

akuanakpahang (AAP) said...

Pergh kalau ajak kita sorang best jugak nie :)

kak wan said...

Ina ..,
ikan tenggiri gulai tempoyak campur keledek...? resepi baru tu... keledek goreng celup tepung pun sedappp.

tasekM said...

tetiba rasa nk gi umah yu nak makan udang reen..



.

cemomoi said...

time ujan ni perut lapo memanjang

MY HEART said...

Alamak sedap2nya...

sup ikan kerisi tu sebiji cam pindangkan??

salam kenal ^_^

noor said...

btl2 dh ujung thn br nk cukupkan training..nyampah jer

Cik Pah said...

awak penggemar ikan ker ? lauk kebanyakan nye dari ikan..

makan ikan nih leboh bagus dari makan ayam atau daging..

atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...

salam kenal rina.
rajinnya rina masaK..Semuanya shedap2 , kalo dkt leh je kita dating.

kak Erna said...

salam reen..sedap2 lauk tu..tambah berselera bila tengok sambal udang yang besar2 tu..

Ms.Lilies said...

Mak oi kak...
Sungguh sodap haaa

ANATI SOKI said...

adododod.. anat dah terliur tgk makanan cedap2 ni ...suka

Linky's Magical


ShoutMix chat widget