Thursday, December 2, 2010

Isssshh Pulak.... (Ada Pulak Sambungannya..)

*pada yg tanya; gambar sebelum ni adalah cellophane-tape holder dan wrist-rest masa pegang simouse


LadyFridge : issshh...  tadikan... aku dengar jiran kita bergossip tau..

Ladyyo-yo : ya ke ? pasal sape ?

MummyLadyFridge : sape lagi...


LadyFridge :tuan kita nilah...suka sangat guna bahasa campur-campur. Kejap semua melayu, kejap melayu + jawi..

Ladyyo-yo : contoh ?

LadyFridge : cha-alif-but = cabut    ....   be-nga-nga = bengang
ada kawan-kawan dia yang paham dan ada jugak yang tak..  Nak gelak pun ada bila bunyi dah macam bernganga @ menganga..hehe..

Ladyyo-yo : Jadi ?


Aku : ..mengumpat aku  ke ?

MummyLadyFridge :eh..taklah....kitorang gossip aje...

Aku : tak kiralah apa bunyi dan maksudnya dan yang pasti....


"jangan sesekali beri hi-expectation kat orang
kalau tak boleh tunaikan"


.. rasa macam  nak tembak orang aje ni..


Note : bila dah be-nga-nga; ribut  atau taufan melanda ..tak nak tunggu bulan!



Till Now.

16 comments:

kak ina mail said...

Sapa yang berjanji manis ngan ko.boleh akak tahu.kenapa ko tension je hari ni.

My Life My World said...

MummyLadyFridge : kau punyer pasal lah ni, nak sangat ajak aku gossip, kan tuan kita dah nak tembak orang.

Ladyyo-yo : Mana pulak aku, orang sebelah ler punyer pasal, dia orang yang gossip dulu. Lari cepat oii ... sebelum tuan kita tembak

Hahahahaha ... ada episod lain ker lagi lepas ni Reen ???

kak wan said...

Nape ni...
Tengok haribulan awal lagi tengok bulan kat lagi dah ujung....ta...piiii malam ni malam jumaat..ingat tu..

Queen said...

OOWWH...SALAH YE TADI (SAMBIL NYURUK2 BUAT MUKE MALU)

alamak..ter capslock lagik...

akuanakpahang (AAP) said...

Salam singgah malam sambil baca tulisan jawi :)

anymz said...

reen,ko dtg bulan ek?
bunyi cam boring tahap gaban dah ni..hehehe
sebelum reen mengamuk akak larrriiiii

gadisBunga said...

nak benganga jugak!! hahahaha

(dasar blur...ngeee)

zulkbo said...

salam..
ayo yo..
main pondok-pondok
ke cik adik kita ni
he he..lepas gian ye?

cemomoi said...

ngumpat tak tengok tempat... hamikkk

azieazah said...

REEN, tetiba jer komen-komen semua bertulisan kecikkk.. aduhhh

Pada Kak Azie, kalu tak faham lagi baik, anggap jer itu bukan mengata kita, tapi itu perbualan orang meroyan. hahahaha

Wanita Mutalib said...

sonok diorang bergosip eh hee..

mier@merr said...

hah..akak sy da bengang neh...nak sy ajak sekampung tak? meh kitorg bereskan..

wah..ada gaya gengster tak?

kak Erna said...

salam reen..la..itu la dia..bila dah campur..lansung tak faham..he he..

kakngah said...

ish.. xtau ujung pangkal ni.. kang slhtaip lak..

tapi kan k.reen..


nk yg pinkish tu sekor!
kehkehkeh!!!

Cik SHiNJU said...

Salam..

LAa..hihik..base jawi upenyer..
Ingtkan nganga..mujur gak dgr 'budak2' tu ngumpat...

Bengang nape nih? Byk2 sabo yek.. :)

white rose said...

nape kak rina?
ade masalah besau ke?

bertenang ye kak...
mintak dipermudahkan segalanya...



ppssttt...sy dah ade di sg.buloh ni...ptg tdi sampai...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget