Friday, December 3, 2010

Masa Yang Perlu Diisi Bila Internet 'Ka-put'

Oleh sebab internet down minggu lepas dan lepas
dua novel ni jadi peneman
tak boleh tunggu
dari ofis sambung ke rumah

dari petang hingga ke pagi
habis kedua-dua tempoh dua hari
susah nak berhenti kalau dah mula ni
itu weakness dari dulu hingga kini

Cuba keluaran lain pula; AIT buat aku menangis.
teringat  pada novel yang buat aku menangis sampai sakit kepala !
Nyanyian Tanjung Sepi  dan Lili Untuk Najah  
wock-wock jugak tapi hati... kecik jer.....hehe


 Ketiga-tiga ini baru dibeli minggu lepas.
Kak Ngah, kita pun ada Karipap-Karipap Cinta tapi yang dibaca dan bukan dimakan... hehe..
..Mahu mulakan dengan Rumput Masih Hijau..

sila jimatkan penggunaan elektrik bila membaca di tengah malam..



Till Now.


34 comments:

sahromnasrudin said...

as salam kak..membaca jambatan ilmu..selamat membaca ya

Ati Masrif said...

salam.

selamat pagi rina.

rajin membaca novel gitu
kita ni cerpen2 pendek leh lah
masa tu mcm tak cukup jer

comel lampu tu ..tak sakit mata ke..huhu

Yan said...

Salam Ati,

akak dr bulan 3 sampai la masih tak habis2 baca novel Indonesia - Laskar Pelangi..hee.. Apa tak nya asyik dgn blog je..

Yan said...

Sorry Azrina, nak tulis Azrina, pandang comment Ati, langsung tertulis nama Ati..hee...

ainnoraini said...

same la dgn ain suke bace novel,
mmg sedih tulisan siti rosmizah tu..dua2 ain dah bace sedihkan..
lily untuk najah pun dah bace...
bila dah mula bace tak boleh nak berhentikan....

Karipap-Karipap Cinta & Rumput Masih Hijau blm ade lagi harus kucari lepas ni...best ke citernye tu reen...

kak long said...

oooo...
ini la karipap2 cinta reen yer....heheheh!

akuanakpahang (AAP) said...

Salam, bagus rajin membaca nie byk dpt ilmu :)

Catatan di kaki : kalau dapat rina boleh tak besor sikit tulisan kat blog awk nie huhuhu :(

Jom Jalan-jalan ke Pahang "Tak kenal maka tak cinta."

NM02 said...

tumpang lalu.. singgah follow gak ni. maceh sudi follow kita.

lama tak baca novel. pinjam AIT.. igt dulu baca novel dari ras adiba, menangis sampai sepet mata. hehehe

salam kenal dari saya. nnt singgah bw lagi ye...

Ku Tak Sempurna said...

mata boleh rosak klu pencahayaan tak cukup

.
.

.
.

dan mata juga boleh rosak klu selalu nangis... mcm kassim selamat... kuatkan hati..



;)hihihi.. sungguh pandai sy menasihati org

kakngah said...

huwaaaa... jeles.. nak kipap2 cinta...

sy baru oder 5 bijik novel. lom byr, lom dpt lg la... hahaha!!! nk rembat novel ramlee awang mursyid, sold out pulak. tensi taw...

sy mmg cari nyanyian tanjung sepi sbb dh baca jaja&din. jaja tu anak dr. badrol & dr. haslinda. nak tau apa sbnrnye terjadi kat dr. aqmar & isterinya, khalida [kalau tak silap la..] yg buat jaja fobia dgn perkhwinan. jaja&din novel pertama buat saya menangis. hmmm.. kalau baca NTS.. kompem ngs gak lah!

k. reen, agak2 rak dah penuh xleh nk simpan.. meh lego kat saya :P abem siap buatkan 2 tingkat rak buku sy, bnyk space lg tu...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sahromnasrudin ;

timaseh.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif said...
Wa'alaikumussalam.

Pagi Atie.

Kalau ikutkan, masa memang tak cukup tapi...squeeze kan jugak..

kak ina mail said...

Dulu masa akak tak berblog, akak gila baca novel. sekarang kena berhentkan baca novel, takut tak boleh fokus.Sebab kalau dah baca novel, tak boleh stop, sampai tak tidur.itu yang takut tu.

Cik Pah said...

cantiknye lampu kecik tuh.. btw.. cite karipap karipap cinta tuh cite dia pasal orang jual karipap yg jatuh cinta ker.. kelakar pulak tajuk novel tuh

ibuintan said...

salam reen,

akak dah lama tinggal novel ni.. takut kalau dah baca lupa benda lain..

skarang hanya tukang beli aje, lepas tu Intan yang akan berikan sinopsisnya... hehehe

cemomoi said...

uuu sentimentelnya, ingat orang tengok tv je ble nangis..

tasekM said...

AIT tu macam best je reen... nk kena cari gak satu nih..



.

CGG said...

sama la..
cgg pun ulat buku..
novel je

Cik SHiNJU said...

Salam...

Kak Reen ni sejibik mcm mak n kakak2 saya...Hantu novel..kalau dah start baca tu boleh ralit..huhuh..

Membaca Jambatan Ilmu :)

::..Dia daYa..:: said...

Salam

minat jugak baca novel nie
comel nya lampu

The Nurul said...

dah lama tak beli novel. rindu plak nak membaca

ana said...

berkenan tgk lampu tu...hehehehe

kak wan said...

woi baca novel..? tak sempat ..sbb asyik layan internet.

zulkbo said...

SALAM..
selamat membaca,semoga
bertambah ilmu...masaalah
internet masaalah semasa
negara,perlu di tangani segera

Wan Amalyn said...

Na,

seperti kata Sasterawan Negara Datuk A Samad Said "baca... baca... baca... baca dan tulis" :) Selamat membaca!

Huhuhu dah lama tak update blog, malas memanjang... entah bila nak rajin balik macam ko tak tahulah!

munna said...

dah lama tak layan novel... munna lagi suka baca majalah...

tak sakit ke mata kalau pakai lampu macam tu...

julietchun said...

kalau dah baca memang susah nak berenti, kekdg tido samapi pukul 1-2pagi, masuk opis esknya asek menguap :D

kak Erna said...

salam reen..jangan biasakan membaca dengan lampu kecik tu..nanti lama2 tak tahan mata ..
dulu akak pun macam reen..gila novel..gila membaca..umur baru 30'an dah rabun dekat..
sekarang baca jugak..tak boleh tinggal..dah hobi..nak buat camanakan..

gadisBunga said...

tengah bayangkan akak membaca sambil menangis. heheh

zaradgreat said...

hehhee.kak rina. dulu kte pun agak gila novel. tp ntah macam mana dah stop. lepas tuh malas nak baca lagi. last2 suruh kawan summarize je macam mana citer dia. hehhe

azieazah said...

Minat novel yerrr... bagus tu.

Nyanyian Tanjung Sepi? by Noor Suraya. Teringat masa Kak Azie jadi promoter CESB di Pesta Buku, pernah jual buku ini lebih dari 500 unit dlm sehari..!

Sampai Kak NOOR SURAYA sendiri datang ke booth dan peluk Kak Azie. Terkedu sekejap...! Kenangan betul.

My Life My World said...

Reen , akak nak cark satu la lampu macam tu. Kat mana beli yer. Akak suka baca malam-malam sebelum tidur, ada lampu ni tak ler ganggu orang sangat kan ;D

Eh! nak pinjam buku akak tak. Siti Rosmizah ada buku baru tau 'Lafazkan laimah Cintamu' akak baca siap pakej nangis-nangis. Hehehehe ... meh ler datang umah :)

My Life My World said...

Pembetulan ...typing error. Buku baru Siti Rosmizah 'Lafazkan Kalimah Cintamu'

kasihredha said...

suka lampu tu...comey

Linky's Magical


ShoutMix chat widget