Thursday, January 20, 2011

Tak Perlu Fikir Panjang..

Satu masa dulu heboh pasal menda ni
Mesti ramai yang dah join


Dengar tapi tak berani nak cuba
Ok ke? bagus ke ?
Abi masuk tapi aku tak berani lagi..


Lepas tengok statement  yang abi dapat;  terbuntang mata dibuatnya..
Abi nak keluarkan $$ lagi  untuk kesekian kali


Pagi tadi jumpa ofismate dia yang buat part-time pasal unit trust  ni
Ting-tong-ting-tong.... bla-bla-bla..


Aku  sign jugak
Abi pilihkan yang mana sesuai.
Guna cara pertama dulu...dari EPF.



Walaupun tak nampak $$nya tapi sebagai satu investment ..
Kalau drop sikit harganya...juallah balik.


Sok-sok mana tau dah pencen, adalah hasil tambahan dari Unit Trust ni.




Note : dah berangan duit EPF & ASB nak buat rumah di kawasan kampung masa tua nanti...
hehaheha.. 





Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

20 comments:

kak long said...

apa salah nya berangan pada benda yang akan jadi kenyataan..!

Yan said...

perlu ada angan2. Pasti akan jadi. INSYALLAH

kakyon said...

kena berangan dulu reen...pastu baru realisasikan..

cemomoi said...

melabur jangan salah tempat dah le, takut leburrrr

Hamizah said...

kena berangan dl br jadi..

zaradgreat said...

hehhee. tak penah dnga kak rina. tp asb penah denga. hehehhehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Selalu dengar, ada gak kat tempat kerja akak yang buat. Anganan ko yang kat bawah tu sama cam akak plak.

kak Erna said...

salam reen..kat opis pun sibuk gak tu..guna epf..banyak juga diorang dapat..sejak masuk.tapi tak pernah ambil pun..biar dulu katanya..terus buat tambahan aje..
aek punya kita join sama..

~ yus ~ said...

Angan2 tu perlu, dari situ datangnya usaha, kemudian InsyaAllah akan menjadi nyata...:)

akuanakpahang said...

Kata org bila ada angan2 baru ada cita2 :)

cikpepel said...

ok lh tu ada perancangan d msa depn..hihi

azieazah said...

Baguslah jika pelaburan seperti ini benar-benar menguntungkan. Harap2 kekal.

Secara peribadi, Kak Azie kurang yakin lak benda camni. > ni cakap orang yang kedekut. Duit EPF tak pernah usik, Beli rumah pun tumpang loan suami jerrr...

Ms.Lilies said...

belum cuba belum tau
:)

eelobor said...

wah...tolong la detail kan sket lg..

ibuintan said...

angan-angan dulu, esok2 mesti jadi kenyataan

kasihredha said...

akak setuju..angan2 menyebabkan kita ada usaha..dan doa juga
angan2 boleh mjadi kenyataan..amin

kakngah said...

angan2 tu pemangkin semangat.
matlamat hidup.
kalau xder angan2 camne nak menjana diri mencapai target.

cik emymilia said...

perancangan itu penting..moga angan-angan bakal menjadi kenyataan...:))

kakcik said...

Semoga Reen akan mencapai apa yang diidamkan. InsyaAllah. :)

Queen said...

pelaburan tu bestkan.. =)

Linky's Magical


ShoutMix chat widget