Tuesday, January 18, 2011

...........takde motif ?.............

Hari ni aku tak sihat...
Awal pagi dah sms mrboz
Dia tak reply.. tak sukalah tu..
AAK ?


Macam biasa abi siapkan anak-anak dan tolong hantarkan beg-beg ke taska.
Dia mintak tolong hantarkan adik dan along sebab dah lambat
Kesian dia.. hari-hari 140km kat hiway.
Lepas angah naik van, terus antar adiq dan along .


Klinik bukak aje aku sampai
Tanya berborak dengan panel doktor abi tu..
Kenapa masa bujang tak camni  dan bila anak dah ramai pulak sakit ?
Jawapan dia.. hormon BERTUKAR ! + angin..
Kalau tiap-tiap bulan macam ni... masaklah aku. 
MC 12 kalilah  setahun.
Kalau kena masa hari cuti oklah jugak.


Lepas pergi klinik
Singgah beli bekfes
Nasi Lemak Ayam Masak Merah.. misi balas dendam + dekat sebulan tak telan nasi lemak.
Tengok kuih-muih yang ada...
Capai tepung bungkus 2 , Lepat pisang 1 (tanya dulu ada inti kelapa ke tak), Kuih Ku.. 2 biji (lama betul tak jumpa kuih ni..)
Bayar..RM5.20.
Harus takyah amik lunch hari ni.




Semua habis sebelum jam 11 pagi.

Sempat jugak layan tv ..
Ahmad Albab @ Astro Prima
2 siri Kiah Pekasam @ Astro Prima
AFC.... sekejap
AXN... takde citer menarik..


Bummm... terus tidur ..
Mula dari sakit perut...
lepas tu kepala pulak menyucuk-nyucuk
Tapi....sempat jugak blogwalking sikit-sikit.. tihihi...


Apa motif entri kali ni ?
Takde apa-apa.
Aku merapu aje..


Note :  esok pagi aku nak singgah beli kuih Ku tu lagi ... 









72 comments:

She is f.A.z.A said...

best nyer MC.. mcm2 bleh wat :P

Yunus Badawi said...

Ciannya dia. Bos pun kesian jugak sebab awak takde kat opis hari ni hehehe

Yunus Badawi said...

Apa kena mengena hormon pulak ni? Betul ke doktor tu cakap atau dia gurau aje?

Yunus Badawi said...

Kat mana jual kuih Ku tu? Nak try lah lain kali kalau saya ke BTP.

white rose said...

biasa la kak...
tugas seorang ibu adakalanya perlu berehat kan...


jadinya rehat la puas2...

aNiS tHe BumbleBee said...

Boleh tak ko mintak makcik tu bukak cawangan kt Sri Lanka.aku rindu nk mkn nasi lemak yg beli2 punya..kuih kuih semua tu..hihihi!

anymz said...

memang bila pertukaran hormon berlaku mcm2 akibat terjadi kat kita..sakit perot,sakit kepala,jantung berdebar,sakit2 badan..huuiihh,,itulah harga yg perlu di bayar bila menjadi seorang perempuan..

eh!ado kono mengono dgn tajuk tak nih?hehe

Mak Su said...

period pain ker?

kasihredha said...

semoga cepat sembuh..
kadang2 kita kerja je...rehat pun tak cukup kan.

ibuintan said...

dah sihat lom?

sakit bulanan orang perempuan camtu lah reen, memang perubahan hormon tu, macam2 dirasa bila makin bertambah usia

kak Erna said...

salam reen..rehat ye..
insyaallah..makan ubat nanti lega la tu..

ashie023 said...

ambe pun mc ari ni..tp x best jugak xde mende nak buat

ainnoraini said...

tak sihat..byk2 berehat ye..
bias ala tu..kite ni bile meningkat usia..mula la mcm2 sakit keluar lagi la kalau dah ade anak berderet2 ni...

Zaitun said...

Salam Reen

Jangan lupa makan ubat lepas tu rehat secukupnya,insyaAllah baik.

Ati Masrif said...

walupun sakit
selera makan tetap ada
kira oklah tu..hehe

semoga esok leh kerja ye^_^

azieazah said...

Maaf tanya, doktor kata berubah hormon? uishhh takkan lah awal benar?

Tapi makan lebih sakan dari hari biasa, kira ok ler tu kan?

Get well soon.

zaradgreat said...

sabaq kak rina. get well soon ye. rehat byk2. :) take care!

eelobor said...

mc setahun biasanya 14 hari...ada balance lg 2 hari utk saje2 tak nak pegi keja. hiihihih

Insan Marhaen said...

patutlah pelayan kedai tempat IM makan malam dengan ibu_suri asyik ketawa je. rupanya sesambil tu depa sempat tengok ahmad albab!

Sue said...

errrrr..kuih capai tu apa? kuih ku tu apa? sue mmg tak tahu..mungkin juga sue tahu tapi panggilannya tak sama kot.. :)

kak long said...

rehat cukup2...!
jgn mengelat makan ubat!


reen...kuih 'ku' kuih apa?

suri solehah said...

semoga cepat sihat ye reen

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

She is f.A.z.A ;


memang best tapi kalau MC buat-buat..


hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi;

ada yang lain boleh tolong..

train dorang sikit YB.. tapi memang dorang kelam-kabut bila saya takde...haha..

tepon asyik berbunyi aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi;


dah beberapa kali jumpa doktor tu kata macam tu.. malas nak tanya lebih lanjut.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yunus Badawi lagi dan lagi;

Dekat dengan rumah aje..
Pagi aje YB.


Nak datang BTP roger-rogerlah, boleh singgah rumah saya yang kecik tu.. huhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

white rose ;

camne nak rehat....tepon dari ofis asyik munyikkkkkk aje...huhuhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aNiS tHe BumbleBee ;


hahaha... jangan kata Sri Lanka, kat seberang jalan pun dia tak cukup tangan lah weii..


kesian kat ko lah.. kalaulah aku ni ada poket doraemon, gerenti aku kuarkan pintu pastu pergi sana bagi ko semua tu tau....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak anymz ;


dah nasib badan.. kan kak ?..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mak Su ;

yelahhhh..

huhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak kasihredha ;

terima kasih kak.
Alhamdulillah dah kerja hari ni.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibuintan ;

dah kak.. telan ponstan malam tadi ..terus baik.


huhuhu..tahun ni dah sama macam tarikh lahir saya..

DrSinga said...

adatak makcik tu kata
'kuih Ku..kuih mu juga..'
.
.
ngarut lah stetmen Dr tu...:)

Daddy Ziyyad said...

b/fast kalau dah RM5.00, memang kalau saya pun malas nak lunch..hehehhee

ARC™ said...

haha agak merapulah...eh kate nak padam signature tu

zulkbo said...

salam Reen..
selalu sangat MC nya
tu yang bengang je boss kut..
he he..hak kita apa?pedulikan

Hisyam Muhibah said...

ok lah tu
dalam sakit pun
selera makan masih menten
insyaAllah
syafakiLlah

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..bestnya dpt MC kan..semoga kak cepat sembuh

julietchun said...

nasib baik ada selera lagi nak makan kal tidak lambat baik :D

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;

dah ok kak !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ashie023 ;


kita geng !

haha..


p/s:
kRina senyum sengeh-sengeh tengok ending Marry Me Mary malam tadi...

yuzie said...

MC, mmg besttt hihihi..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini ;

betul lah kan..
kena amik lebih vitamin lah lepas ni..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wassalam Kak Zaitun ;


InsyaAllah. Dah sihat kak..
Terima kasih.

::..Dia daYa..:: said...

salam
tak sihat lagi ker??
semoga cepat sembuh

sedap tu nasi lemak ayam masak merah..
nak cari elok laa

BonekadalamChermin said...

semoga cepat sehat yer!

sedapnya lepat pisang!
feveret saye tu!!!!!!!

gadisBunga said...

get well soon...

kalau esok baik sah lah sebab nasik lemak ayam masak merah tu. kene la makan hari2. ekekek!!!

Hann said...

Ishh.. Suka kalau mc dok rumah joli2 gitu.. Hehhe.. Get well soon!

Anonymous said...

seronok mc lepak kat rumah kan... duduk ngadap tv sambil makan2...santai

a.z.r.i.n.a.03.07 said...
This comment has been removed by the author.
a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif ;

sakit-sakit jugak tapi lapar kena isi jugak.. hehe..


patutnya sakit hari Rabu lah kann... boleh sambung cuti..!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak azieazah ;

hormon berubah masa 'tu' jer kak.. sebulan sekali..


Masa tu jugaklah lapar, mengantuk, dan nak makan orang aje rasanya...

timaseh.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zaradgreat ;


tenkiu yang !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

eelobor ;


huissh tak nak le gitu..

Ingatkan nak pecah rekod tahun lepas. 3 hari jer MC.. tak tau lepas ke tak. huhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Insan Marhaen;


saya tengok pagi citer tu .. Malam pun ada ulang tayang ye..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sue ;

errr ada ke kuih capai?

saya capai kuih tu..atau ambil kuih tu lah Sue..

asal dari belah nyonya melaka rasanya kuih tu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;

timaseh kak long!


nanti kita amik gambar !!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

suri solehah ;


timaseh Suri !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DrSinga ;

pastu saya balas

duit Ku jadi duitmu pula..


kekeke...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Daddy Ziyyad ;


skip lunch kaannnnn..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ARC™ ;

entri ni sebelum baca entri tu lah bro.


confem dah buang di setting.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

zulkbo ;

eh..taklah.
last year 3 hari jer bro.

ada benda pending masa dia takde hari Senin tu.

dia tak tau dah setel; tadi ok aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hisyam Muhibah ;

insyaAllah dah sembuh..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wa'alaikumussalam sahromnasrudin ;


doktor dah beri, amiklah kannn.
paling best dapat tidur puas-puas.


terima kasih.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

julietchun ;

mana tahan....
malam sebelum tu tak telan nasik punn..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

yuzie ;

memang best tapi PASTIKAN jangan ke tempat lain. MESTI di rumah !

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

::..Dia daYa..:: said...

Wassalam.


sembuh dah....


Cari jangan tak cari !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

BonekadalamChermin ;


timaseh ..


kita geng lahh !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gadisBunga;

tenkiu yang..



TIDAK !!!!
no more nasik..nehi-nehi..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Hann ;

joli-joli shopping online kannn.. ? bestnya..


tenkiu Hann.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Anonymous ;



sesekali memang seronok tapi bila sakit tu datang ulang-ulang jadi nak mengamuk..

huhu...

Hamizah said...

moga cepat sembuh!!!!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget