Wednesday, July 20, 2011

DRAFT

Elok juga bila ada 'draft post' ni. Berguna bila tatau nak cerita apa atau bila memory card tertinggal. Macam tak lengkap bila entri takde gambar..
Emoticon


Semua gara-gara buffet durian dengan tiga orang blogger petang semalam. Pergi keja tadi blur aje.


Meh layan kek carrot & kek pisang yang aku buat tiga bulan sudah. Draft ni 30/4/11. Apakedehal aku simpan lama-lama ntah.... 


ikut cara2 & bahan  dari Haneliza Cooking

kek carrot yang di kukus

ini masuk oven


tak letak cream cheeze pun sebab yang suka hanya aku & along aje.

kek pisang + almond + choc chip (sepatutnya walnut tapi takdak stok)


Note : Oven & Periuk kukus tak berasap selagi anak-anak tak mintak...  Emoticon

26 comments:

Ms.Lilies said...

kek pisang sangat all time peveret kak...

bujal X said...

semalam tak mabuk durian?he~~

Cik Pah said...

hi kakak

kalau saya mesti nak kene letak cream cheeeeeeeeezzz bebanyak.. settaaappp

kakngah said...

seumur hidup buat carrot cake sekali jek. beberapa tahun nan lalu. siap cream cheese lagi. last2 makan sorang2.. sbb depa tak berapa minat. langsung dah tak buat lagi kehkehkeh!!!

kakcik said...

Kakcik kalau bab buat kek ni, awal2 kakcik angkat tangan menyerah kalah.

nurkass said...

wahhhhh..
pesta durian ye..tak aciiii..

kaklong said...

reen..nanti buat kek carot tu,bila pergi semenyih rumah mak,singgah umah kaklong,anatr kek tu dulu yer....huhuhu!...


*tak malu sungguh dia ni....

noor said...

rajin kak rin buat kek..share ler resepi kak

cheqna said...

kek pisang kegemaran cheqna =)

eLLy said...

Darling next time klu buat jng lupa antar kat umah ;p

Daddy Ziyyad said...

hahaha..saya dah tengok gambar makan durian dgn blogger Wahida tu...:)

Memang syiok!

zuwaidah said...

membakar selera

Cik SHiNJU said...

Suka kek pisangggg...
tapi salu yun beli jek...
heheh.. nak pindah dok seblah umah kReen la... :P

Kunang-Kunang said...

Reen,

Terus terang cakap, akak dah lama tak buat kek. Raya pun main 'tunjuk' jer.

Anak perempuan akak merengek suruh ajar dia buat kek, dia kata 'kek bodoh' pun tak apa ma.

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

dah dekat 3 bulan terperap..


seb baik kek tu tak terperap sekali..hahah



kak, buat la lagi ke pisang almond choc chip tu...sedap tu...

MamaYatie said...

wow!! sedapnya!! saya tak pandai buat kek..huhu

r|nA @ ja|j|na said...

uwah, sangat mengancam kuih muih itu semua..erm, nak buat tulah yg tak berapa rajin, eheh..

syiela said...

saya tak pandai buat kek.. tiap kali buat ada saja yang tak kena

gee ryder said...

wahhh kek pisang letak almond bagai nih...mesti sedap!
dulu i buat pisang je semata2

Ku Tak Sempurna said...

takkan anak2 mintak je baru berasap oven n periuk kukus tu.

kita pun nak mintak gak!

kek karot 5 bijik

:D

secangkir madu merah said...

kalau pandai ber'baking'..anak2 pasti suka kan.. tambah2 lagi kalau anak2 perempuan... hehehehe.. dgn bangga nak bercerita kat kengkawan yang emak dia pandai buat kek hahahhaha

Dearie Pearls said...

lamanya jadi draft..
3 bulan tue..

papun, menyelerakan dan terasa nak secubit kek itu. hehee

kasihredha said...

da lama dah buat...
nak minta pun dah tak boleh..huhu

Acik Erna said...

reen..akak pulak..tak yah tunggu mintak.buat aje..kalau malas nak pi kedai..
makan tetap makan..kalau tak buat kena beli..tu yang kalau cuti akak merajinkan diri masak tu.

sayangsayangibu said...

cuba bagi resepi kek rabbit tu, akak buat tak berapa menjadilah...

ibuintan said...

sedap..sedap...sedap

dah lama tak membaking sejak oven terbakar

kek pisang jugak pilihan akak

Linky's Magical


ShoutMix chat widget