Thursday, July 21, 2011

SESSI BERTEMU BLOGGER LAGI

Dunia ni memang kecik. Siapa sangka dengan blogwalking jumpa jiran. Sah-sahlah tak kenal kalau dah pergi dengan bulan dan balik dengan bulan.

Adalah aku follow sorang blogger masa blogwalking. Dari sehari ke sehari macam biasa sampailah satu entri dia nih macam kat kawasan rumah aku.  Aku terus terjah tanya dia kotak  komen.. SAH! dia duk di kejiranan aku rupanya. Tu satu..dan bila aku buat entri pasal Adiq ke Pusat Sains hari tu dia pulak terjah kata anak dia pun di tadika yang sama. Siapa sangka ?


Di Sports Day hari tu kitorang festaim jumpa. Itu pun dia sms bagi tau nak jumpa. Aku kalau pasal menda-menda camni kengkadang blur. Lupa. SMS kengkadang esok baru baca... hehe.







di Extreme Park Shah Alam



SELASA lepas jumpa lagi. Timaseh pada  Wahida & Suami. Diorang belanja BUFFET DURIAN.  Suami dia memang sporting habis. Ada blogger lain join makan durian nih jugak. Dee dan Elly. Festaim aku jumpa diorang. Rupanya si Elly ni duk di kejiranan aku jugak. Selama ni dok ingatkan aku sorang aje tinggal di tempat jin bertendang ni.  


Dee dari Bangsar. Sanggup datang all the way  dari ofis di Jalan P.Ramlee. Dee datang dengan kawan dia , Kak Tina yang low profile.(takmo bergambar)  Sanggup meredah jammed. Memang tegar !


"Makan sampai lebam kau nok" kata si Wahida



Apa-apa pun memang best sebab dapat jumpa kengkawan blogger yang lain. Buat masa ni aku dah jumpa Sueanne, Abg Syed(Relevan Sokmo), Yunus Badawi (YB), Elly-Raub, Kak Long, Dr. Singa,  Mimi, Anis-Sri Lanka, Kak Ngah, Wahida, Dee & Elly.

35 comments:

Ms.Lilies said...

kalo x berblog smpi skrg lom jumpa2 lagik kan kak hehehe

cheqna said...

nanti kita jumpa ye kak rina =)

luahfikiran said...

SALAM,
BILA PULAK LF DPT PELUANG BERTEMU DGN BLOGGER2 NI ! LF BOLEH SEDIAKAN TEMPAT KAT BBBangi ! TKASIH KALAU ADA SAPE2 BOLEH ORGANIZE!

bujal X said...

next time punya buffet saya nak join~

zulkbo said...

salam..
ukhwah sesama blogger..
phewittt...ermmm
:)

kasihredha said...

fulamakkk....bestnya
jumpa sambil makan durian
misti heboh jumpa wahida kan reen :)

Jiejah @ Iza said...

ntah² berjiran jugak ..meh khabor duk mana hehehhehe

Acik Erna said...

assalam reen..seronok yee reen..dapat jugak jumpa jiran.

blackcardomompods said...

kita tak pernh jumpa blogger sb malu dan segan..kuikui

atty's said...

kty lmbt baca comment ida kt entry kty..kalo x teringin gak nak terjah buffet doyan tu

Tie said...

Seronoknya!

Tapi kak tie juga blogger pemalu lagi misteri, ekekeke.... kalau nak jumpa kena pakai saji atas kepala, hihihi...

kaklong said...

nanti kita jumpa lagi erk..kali ni mesti masuk dlm rumah..makan2...heheheh!


tak pun kaklong ngn kakngah dtg umah reen...mesti best giler la kan?

Ku Tak Sempurna said...

berapa lori durian dihabiskan ari tu?

hihihi

akuanakpahang said...

Berblog tetap ada kebaikannya jua.. bagus tu mengeratkan persaudaraan :)

adarnadzmie said...

sukenya klu dapt jumpa kwn2 blog ni kan... selalu jumpa di alam maya ja...dpt jumpa realiti lagi bestkan... hehe...

eiela said...

bagusnya jumpa sesama blogger. saya belum lagi berpeluang jumpa blogger lain.

Cik SHiNJU said...

Nape kReen x mention nama yun?
Kan ke kita pernah jumpa aritu..
kReen jamu yun kek pisang,spaghetti,
nasi tomato,bubur kacang...sedap tol..


eh,ke yun brangan jer aritu..




sah!





kompem!






yun brangan jer upenyer... :(

Sz said...

ahahaa..
sweet...
bila akak nak g estet sini plak? kuikui

Daddy Ziyyad said...

Satu hari nanti saya teringin turun ke Rawang berjumpa dgn tuan punya blog & Wahida tu...Wahida ada hutang cheese nan dgn saya...miahahahahha

ainnoraini said...

wah seronok kan jumpe mcm tu..bertambah mesra dan ceria lagi...

Cik Ina Do do Cheng said...

dapat makan doryan bestnya. banyak gak blogger ko dah jumpa ye.

Kakzakie said...

Seronoknya dapat jumpa teman blogger. Ramai-ramai tu kakak kenal wahida....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

best kan leh jupe face 2 face ngan kwn alam maya..
tak sia² berblog, dpt gak tambah kwn.. heheh.. pastu leh kongsi cite, ai like!!!!

sueanne said...

Yeaaaaaayy nama sue pun ada ..ngeeeeeeeee bila la nak jmpa tuk kali ke dua kak.. adehhhhh.. last jumpa pun dua tahun lepas.. dah dua tahun erh kak.. lamanyaaaaaaaa..

DrSinga said...

YEAYYYYYYY...
kita kawan kannnn...

:)

DrSinga said...

raya nanti datang rumah eh!!

~ yus ~ said...

memang seronok bila dapat jumpa teman blogger..

Lagi seronok masa jumpa tu makan durian sakan....

Jeles tau...huhu

Ati Masrif said...

ramainya dah jumpa blogger

kita nk jumpa pun
jauh sgtlah :)

wahida said...

kak, nasib baik ada blog kan, kalau tak sampai sekarang aku tak tau ko ni jiran ngan aku...haha!!

en_me said...

bagus bagus, yg jauh kita dekatkan, yg dekat kita rapat rapatkan.. kanns, ehehe

suri solehah said...

seronokkan reen dapat kawan2 maya muncul kat alam nyata..bilalah turn kita pulakkkan...harap jadi kenyataan nanti

relevan said...

Makan Durian yer Reen.. naper tak ajak kome hehe!

ibuintan said...

dah ramai Reen jumpa.... lagi best jamu durian camtu


mesti macam2 cerita keluar tu ..

kakngah said...

blogger yang sering kali saya jumpa ialah kaklong
kahkahkah!!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mimi @ Ms.Lilies ;


Betul tu Mi. ;o)

Linky's Magical


ShoutMix chat widget