Tuesday, April 19, 2011

Tanjung Ke Lembah

Sabtu lepas ke Tanjung Malim untuk projek cabut gigi Angah dan follow-up treatment untuk gigi geraham kekal Along. Ke klinik panel tempat keja abi.  Bukannya apa..biasanya konon nak claim tapi resit entah ke cerukrantau mana kalau ke klinik gigi dekat-dekat rumah ni.  Kalau pasal gigi, reganya bukan singgit dua jadi contra ajelah duit petrol ngan tol. Tu pun ada lebih. Kesian kat Along. Akar gigi geraham kekal dia perlu dirawat untuk prevention. Dentist tu tak berani nak buat jadi dia refer ke pakar. Kosnya dalam anggaran  lapanratus. Huh... mau berpeluh ketiak  dibuatnya.




Along tengah tunggu turn



Kali pertama pergi  dulu...Angah menjerit sebab dentist tunjuk jarum kat dia..terus kansel
Kali kedua datang dua minggu lepas dah ok sikit..
datang kali ni...lireks aje dia

Eksyen betul Adiq kat Angah
"gigi Adiq cantiiiiiikkkkk lagi"

Lepas ke klinik gigi, kami singgah Lembah Beringin pulak. Sessi berjumpa kawan blogger. Best !Best ! Best !  Mengomen tapi tak  jumpa rasa tak complete pulak. Tak taulah orang lain. Jadi misi aku kali ni untuk jumpa dengan Kak Ngah . Ala... Kak Ngah  yang ada banglo dari  tabung Nuffnang tu.. Aku  kagum tu ! Kak Ngah memang sporting. Tiap-tiap pagi mesti jengok ShoutMix dan singgah komen.  Mula-mula  saspen jugak takut-takut takleh masuk tapi lelama ok  sebab Kak Ngah memang peramah. 


Aku suka betul environment kat rumah dia. Tenang bangat ! Kalau lepas anak main luar pun tak kecut perut. Along tak lepas peluang bila Adam ajak main online game. Angah pulak seronok dapat kawan dengan Adeeb; sebaya pulak tu.  Dua-dua dah pesan kat aku nak datang lagi cuti sekolah nanti . Aku pulak  rasa macam tak puas borak... tup-tup dekat dua jam lebih jugak kat situ.  Dah salam-menyalam, pastu sambung lagi  depan pintu  rumah dalam sepuluh minit.... hehehe. Abi ngan Abem berborak kat tempat parking sementara tunggu aku . 




Sorilah Kak Ngah. Anak-anak kReen tu biasanya kalau dah nampak ada dua jenis makanan macam hari tu, gerenti dorang akan amik yang peberet aje. Budak kann...kek dan budak tak boleh dipisahkan.


Tentang Abem tu, no hal. Urusan kerja perlu diutamakan. Abi memang cenggitu. Tak cakap banyak. Isteri dia ni aje yang lebih-lebih tapi.... bila dah kenallah  Kalau tak, mencuka juga..


Merasa jugak Cup-Cake Coklat Kak Ngah
Shedaappp !
..Adiq makan sampai tak ingat orang belakang ..

Spaghetti Bolognese Kak Ngah in da house !
lambat nau nak habiskan satu pinggan
mana taknya ...makan sambil berborak
..huahuahua..

Tingginya Kak Ngah !
bam-bamnya aku !



Note : Hari ni Perak cuti. Bila  Abi cuti aku pun sibuk nak cuti....togede-gede.. 

49 comments:

Yong Kamariah said...

amboii Rina...nampak makin 'sehat' eh hihihi...(nti aku punya turn plak hoho)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yong;

Itulah..'sehat' nau sekarang ni.
huhuhu....

kak long said...

kakngah...!kontrol cun..muko tak tepek mekup...heheh!!!
tapi kakngah memang beso tk mekup..huhuhu!!!!

sayangsayangibu said...

seronok dapat jumpa rakan alam maya kan?

Miecyber said...

Nyummyy....

China miliki 960,000 jutawan

Queen said...

dua2 sedapppp

azian said...

kak reen...
suka la kl dapat jumpa kawan2 blogger ni kan...
pastu suka jugak kl hubby cuti, kita pun nak cuti jugak...heheheh

kak Erna said...

reen..dah jumpa kak ngah ye.
mahalnya rawatan gigi along ye reen..
dulu akak pernah buat rawatan akar tu cuma tiga ratus lebih je..

Cik SHiNJU said...

Org pandai masak mmg bam2 sket..
Tu kira ok lagi..x masuk kategori gemuk pun lg..Maintain cun!

Terliur tgk spaghetti..lama x buat..

kasihredha said...

kenapa dgn gigi along? kena buat root canal treatment ke reen?

bestnya dpt jumpa kawan blogger :)

=sz= said...

bestnya kak reen...
cuti la hari ni ye..

nnt klu ke SU jemput dtg umah sy plak ye :)

Cik Pah said...

kalau saya pun akan makan kek tu tanpa pandang orang kiri kanan.. nampak sedap.

ainnoraini said...

seronokkan dpt jumpe kat alam nyata...

walaupun bam2...masih cute tu...tp tak la bam2 mane pun..

rase ain lagi 3xbam kot...

dangarumbia said...

Reen... kenapa dengan gigi angah tu ? Kecik-kecik dah ada problem dengan gigi kekal? Kesiannya dia...

Aderk.. bab gigi ni boleh buat sakit kepala, kosnya... huhu...takut dibuatnya.

Ms.Lilies said...

kakngah adalah cumil...

eh...jgn dia pasan komen ni dah ehehehe

Ati Masrif said...

tgk pic kat FB ingat
kak ngah tu kecik molek orgnya
rupanya ala2 model gitu ...

oh...tak jauh mana ah rumah
you all berdua ..leh ah selalu
datang...best..

Ati Masrif said...

eh...reen..

putih melepak ko yek..

jeles ai...huhu

ratusiput said...

bak kata pepatah tak kenal maka tak cinta :)

ibuintan said...

Reen, bam bam sikit je... comel lagi!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak long ;

natural beauty gitu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

k'eja @ sayangsayangibu ;


memang seronok dan puas hati.

ciK LyndaWawa igUana said...

cup cake dan spagetti? sedap2..nak jugak.....~

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Miecyber ;

sila-sila tapi bukan saya punya tu...


hehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Queen;


apa yang membuatkannya sedap ?



FREE !

hehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

azian;

mengada-ngada kann..?
tapi bila kita cuti takdenya hubby pun ikut cuti.


huhuhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kak Erna ;

Tak buat lagi kak. doktor tu anggarkan aje. Mungkin ke pakar gomen jer kot. Dapat package student.

Emak saya pun buat sama macam rega yang akak cakap tu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik SHiNJU ;


cer sebut; kReen bam-bam-bam-cun !

hahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak kasihredha ;

Itu yang doktor kata lah. Pelik jugak sebab dia baru nak masuk 10 tahun. Along minum susu lagi sampai sekarang ni. Dah bahagian dia..




Kalau ke BTHO nak jumpa akak boleh ? Kakak saya tinggal di Batu 9 CPerdana.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

=sz= ;


Dah dijemput, pasti datang. InsyaAllah.


Balik dari LB hari tu masuk tol Bukit Tagar terus ke BBerjuntai dan nampak Unisel..terus teringat Suzi.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Cik Pah ;


kReen cover malu. amik 2 ketoi aje..
hehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ainnoraini ;

Itulah Ain. Hari tu memang nak sangat jumpa tapi Adiq demam. Lain kali kita jumpa..


Ain bam-bam ? Slimlahhhh...kita jeles tengok...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Tie @ dangarumbia ;

Angah tu cabut gigi susu kak. Dia baru tahun satu. Tengah nak gugur satu persatu.


Abah dorang ni pantang kata gigi goyang, terus nak ke klinik. Kalau kita dulu-dulu, cabut sendiri aje..
hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mimi @ Ms.Lilies ;

memang cumil.


mesti dia nampak ni Mi sebab dia belum komen lagi..


hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif ;

Tinggi cam model catwalk kan ?




Kalau kita singgah Sepang boleh ?

kakngah said...

aaarrrgghhh!!!
muka selengerrrrr... tak sempat nak mekap. kakngah tgk abg k.reen senyum simpul nak snap gambar. kekunun nak buat posing maut, terus tak jadi. tu yang sopan sikit... :P
dagu kite sama lah!
berlapis.
hiks!

ati : haah.. k.reen putih melepak. kite jek kelabu asap muahahahaha!!

mimi : ai lap u. muaaahhh!!~

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ati Masrif ;


Takde maknanya. Tepek day cream tu..

cer tengok tangan sikit; legam wooo...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ratusiput ;


setuju sangat !!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ibuintan ;

haha...


kak... kembang dah ni tau !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ciK LyndaWawa igUana ;


lamanya tak singgah......

study ok ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kakngah;


ok ar tu..takde selengerrnya..

Natural beauty tau. Kelabu asap dikatanya dia. Bertuah betul kak ngah ni. Kalau kReen tak tepek day cream sama jer kita..



Kak Ngah tau tak cane nak kurangkan lapisan tu ? Sejak dua menjak ni ketara betul lapisan tu...grrrrrrr nya.

julietchun said...

senyum lebar kakngah

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Amboi itu ke kak ngah. ada gak masuk blog dia. tak sangka ye dia tinggi cam tu orangnya. pandai masak gak.best ye dapat jumpa blogger sesekali.

gadisBunga said...

makan sambil berborak mmg asyikkk! huhuhu~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
utung ko along ada mak yang baik hati macam ni..kalau ko cakap kat gua tadi mau gua tingal ko kat gedangsa , sungai tengi atu felda suharto tu..kira buah kelapa sawit la along oii... doa cepat sihat dan buleh jadi power rengers balik

Admin P@P said...

Salam. Terkejut juga bila dengar banyaknya RM untuk jumpa pakar gigi.
Yang terbaik ialah cegah sebelum berlaku.

Budak sekolah sekarang kena jaga pemakanan, untuk kesihatan dan gigi juga tu. Nasi lemak tak boleh jual kat kantin sekolah lagi. Kalau nak, makanlah kat rumah...

TQ

cemomoi said...

huh kena keja kuat kumpul nuff nak jumpa doktor gigi...

Kak Long Mawar Merah said...

Sekarang ni, rawatan gigi memang mahal, kan!
Dua kali seronok tu, satu seronok jumpa kawan blogger, satu lagi seronok makan-makan.

DrSinga said...

nanti datang rumah kita pulak tau..
:)
hari tu tak best.. kat klinik je...

Anonymous said...

Overall the times was a very exciting newspaper and one which is
very insightful into its readers needs. It familiarizes us
with the world and people who are making history.
Today, Most of newspapers are offering their online editions.

Some say it would have, because there is an ongoing collaboration between the two
groups in attacks on Israel. Even though they are made of metal,
they are smaller in size, able to fit on counters or
end displays.

Here is my blog post; click here

Linky's Magical


ShoutMix chat widget