Monday, April 18, 2011

Balas Dendam

Jam dah 3:30 pagi. Takleh tido. Apa taknya..dah tido dari pukul 3 sampai 6 petang pastu sambung dari pukul lapan lebih sampailah 1 lebih. Masa bulan mengambang ni memang tak tahan betul sakit kepala ni .... Takkanlah asyik-asyik telan ponstan. Bangun tadi kepala terus ok. Pekena roti choc-raisin gardenia dua keping + minum air white coffee tongkat ali. Buntang bijik mata ni.  Apa nak buat lagi. Baju minggu lepas dah habis lipat dan susun. Baju yang baru basuh dah tereban dalam dryer. Nak jemur kat luar tak berani lah pulak. Kang terserempak ngan menda lain ..hihihi... Tetiba teringat pulak lama tak membebel kat sini. 



Lama tak cerita panjang lebar. Kok ada yang baca ke tak; tak pe janji ada citer. Teringat komen Kak Erna yang lama tak baca entri panjang lebar aku. Sori kak, memang tersangatlah sibuk bulan lepas. Meh citer sikit...


Ofis
Bila dah join co. bersangkut-paut ngan building material ; kenalah tahan sibuk tak hingat bila rega raw-mat semua naik.
Bonus nak lebih, takkan keja takleh lebih ...kan ?....
Ingatkan boleh setel 2 minggu lepas.
Berlarutan sampai minggu lepas.
Sabtu minggu lepas sepatutnya off pun kena datang
Kansel appointment dengan dentist untuk cabut gigi Angah lagi.
Kesian pulak tengok boz macam mengharap aku datang.
Tapi dia sampai kul 11..huh..
Lega  sebab server shut-down pukul 1. 
Kalau tak, gerenti balik macam hari biasa... 4 jam atau lebih. Berjanggutlah anak-anak & abi tunggu kat rumah.
Sabtu tu weii...
Kalau berbayo takpe jugak ..



Talian mati Deadline hari Selasa lepas.
Ada dua hari lagi.
Meetingnya hari Khamis. Setel.
Jumaat mintak menda lain....jadi sambung pulak task untuk next meeting dengan ED senin nanti.




COO baru dah masuk awal bulan ni, jadi kena go-thru dia dulu... haiiisssh.
Kena pulak ngan company yang berhierarki..
Paham-paham ajelah; kalau tak paham buat-buat paham ajelah eyh..
Ok, sambung balik....  slide itu taknak, slide ini tambah... bozz aku ni jenis yang 'i leave it to u' atau 'u see lah what u can do'.. hambik ko...
Berkuntau lah sendiri carik menda yang dia nak. Meja dah macam kumpul 'old newspaper !'  Nak jer aku upah 'green hornet ' keja kan dia... hehehe
Mula-mula dulu hangen lah jugak. Rasanya aku ada kata jugak kalau gaji ko bagi sikit kat aku baru aku ada idea nak buat... ..tapi dalam hati jelah..    



Lama-lama aku dah biasa dengan cara dia lagipun dia tak er-er-owt  part bonus ngan increament. 
Tang tu dia memang fight habis. Tu yg buat aku tak kisah cara keja dia. Takde pilih bulu atau tengok kaler. 
Bila aku membebel atau apa aje reason yang aku bagi. dia  ok aje.  
opsss fullstop. Kita citer lain pulak. Kang ada pulak yang bowing-wing.




Rumah
Macam yang korang tahu . Anak dah 2 yang sekolah. Adiq di tadika.
Balik keja;  lepas sibuk masak(kalau masaklah..) dan makan, layan anak-anak pulak. 


Adik  baru 5 tahun. Lain sikit dari Along & Angah. Tak payah tanya ada homework  ke tak.
Bersemangat betul sejak dari  January hari tu.
Sebelum ni dia tak ke mana-mana tadika, jadi bila tahun pertama paham-paham ajelah. 


Along & Angah.........hmmmm.. tak tanya = tak buat.
Manjang aje dah siap... bila nak tengok.."eh adalah ibu." 


Tak macam tu kalau hari Jumaat. Sampai rumah terus kemas buku untuk hari Isnin dan siapkan homework. 
Sebab ?   Isnin-Khamis memang 'no tv-tv' jadi dorang memang dah tahu. 
Along suka join aku layan Mega Movie @ tv3 kul 10.00 malam hari Jumaat. 
Kebanyakan citer-citer memang boleh-lah untuk dorang tengok..(citer untuk budak-budak) tapi ibu budak ni memang suka nau layan citer macam tu. 
Ate..kena jugak layan citer merepek kebudak-budakan ni supaya sentiasa ceria dan happy go lucky macam anak.. heeeeee.   *tengah tunggu citer POTC masuk wayang 19 may nanti. Dah plan nak tengok ngan Along . 
Aku ke Along yang lebih menunggu  Kapten Jack Sparrow tu..huahuahua.. 



Note :  harapnya meeting hari ni ED puas hati; kalau tak,gerenti aku sibuk lagi....

26 comments:

azieazah said...

Kehidupan yang padat.
Luahan yang tulus, tapi pengakhirannya tetap merasa gembira dan jelas sekali bahagia.

apa kita nak lagi, kan?

Wpun penat, tapi hati kita sangat senang dan gembira.

Jaga kesihatan sebab hidup bukan untuk diri kita saja...

kak long said...

ehhh...samalah dengan budak2 ni reen...bila tanya ckp tak ada,jam kita nk chek homework dia jam tu la ada nya...
kdg2 blh naik angin kan?

kasihredha said...

biar sibuk...asal hati senang.

kakngah said...

adam pun dah sibuk PODC.... cuma kakngah tak tau la blh pergi tonton ke tak.. 1. duk lost world. 2. abem tak tentu mud dia nak masuk panggung. kalau dia nak.. merasa la. kalau tak, beli cd rm5 jek la jwpnya kehkehkeh!!!

Ann Huda (Ate) said...

Tak kira sesibuk mana atau seletih apapun..bila bersama anak dan keluarga ada bahagia disitu.

- GC - said...

hari sabtu pun kena keja? huhuh. mesti sangat penat kan.

sy yg belum ada anak ni pun kadang2 rasa penat sgt, ini kan plak akak.

=sz= said...

sambil baca sambil imagine...
fuhhh mmg bz bangat ni kak reen!

kak reen boleh!
semoga cepat sihat / hilang sakit kepala tu yaa...jgn hilang kepala sudah! :p

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Reen..mmg bz betl jadual reen yer...org bekerja & dh kawen..ada anak..mmg sibuk sgtkan..syiannya!

ratusiput said...

keje..keje..keje kan...kalaulah boleh tak keje n duit berkepuk sentiasa kan best...

ibuintan said...

Reen ...

itu dah lumrah dalam pekrjaan, ada masa sibuk dan ada masa rehatnya

yang penting buat dengan ikhlas dan sebaik mungkin

ainnoraini said...

keje..keje..tak keje tak duit la pulak...
biasa la bile keje mcm tu la...

bz betul reen ye...nnt dah ok bawak2 berehat n pegi bercuti2 ye...

YATZAKIE said...

kak,harap2 saya leh jd cam akak,,walau sebz mane pon family is the no !..huhu

Cik Pah said...

yes..panjang lebar entry akak hari ini.. tahniah..hahah


bagus kalau dapat boss yg boleh fight kan kita punya increament/ bonus.. tak makan sorang punya

secangkir madu merah said...

Reen, hebatkan jadi seorang wanita..dan seorang ibu pula.. yg berkerja pulak tu lagi... fuhh mmg hebat.. serba boleh..alhamdulillah..

Cik Ezy said...

bz nye kak reen..
hehekk..

Kunang-Kunang said...

Banyak kerja tak aper, janji kita hepi dengan apa yang kita buat.

zulkbo said...

salam Reen..
jangan terbaca blog ni
COO, CEO tu nanti udah ye..
idak jenuh menjawab..he he

gadisBunga said...

padat.

sebenarnya saya dok scan kot2 ada citer antu dalam entri ni. takde ek? ngeeee~

kak Erna said...

reen..komen akak siang tadi pi mana..ish2 hilang pulak dah..
akak suka baca citer reen ni..semua kesah ada..rumah opis,anak2 suka..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Bab pokok bunga yang gambar kat bawah tu sebijik cam kat rumah akak, sebab sibuk sampai tak ingat. amboi busy sangat reen, masa anak akak kecik cam tulah. sekarang yang kecik dah tinggal sorang ,boleh lah berblog.

cemomoi said...

kalu bos suruh buat n tak banyak komen takpe le.. ni kang tau arah n manjang tak kena bagi ideanya tidak....

Yan said...

manjang je tak siap tu macam sam aje kan.. geram kekadang. Buat nanti bila nak masuk kereta.

So Shy Lady said...

mak ai...rosmah mansur pun t.ssibuk nih heheh

kluarga pling utama kan!

DrSinga said...

lama tak dengar 'berkuntau'!!

Ati Masrif said...

reen..

ni mmg betui2 balas dendam ni...

macam dairy sebulan gitu :)

Ms.Lilies said...

saya yg baca ni pun letih kak huhuhu

Linky's Magical


ShoutMix chat widget