Thursday, June 23, 2011

Olok-Olok

Ada satu hari di rumah nenek
Semua mati kutu mati sebab nenek tak subscribe kartun di astro

Lagipun nenek tersangat suka layan citer Tamil & Hindustan
Kitorang ajak ibu ke swimming pool dekat ngan rumah nenek
Ibu tak nak sebab Ibu sibuk memblogging sambil menonton hindustan  memasak
Abah pulak  di luar kawasan


Ini kerja kitorang
Punggah kabinet nenek





..doktor-doktor pilih peralatan yang sesuai..




baru mulakan pembedahan
si pesakit tak tahan sakit geli

..doktor pertama dan kedua ikut giliran untuk membedah..


sudah mau gam ke baru mau bius ?


Emoticon


..peralatan yang digunakan..



Note: ada aje projek kitorang yang buatkan ibu selalu potpetpotpet. sebab..... selalu tak kemas balik...

44 comments:

kaklong said...

budak2 kalau dah boring tu la kerja dia orang...heheheheh!!!

nurkass said...

sbb kitorang suka tgk muka ibu kitorang bila dia potpet potpet..comel sangat..hehe..

noor said...

main doktor2 hehehehe
bila tgk gbr tuh cam seram pun ada kak rin main belah2 pewot

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Reen..biasa la budak2,kita kecik2 dulu pon ada gak main2 doctor tp xlah secanggih mcm peralatan kat atas nun..hihi

Cik Ina Do do Cheng said...

budak -budak kalau dah boring cam tulah jadik sama ngan firdaus, habis akak punya gigi dia check.konon jadi doktor.si adik merelakan di check oleh doktor. banyaknya pekakas nenek.

Yunus Badawi said...

Ada gaya bakal doktor ni.

Yunus Badawi said...

Kalau balik kampung petang Jumaat ni mahu ibunya pula mati kutu sebab tak dapat tengok final Maharaja Lawak hehehe

julietchun said...

pesakit berani buleh bukak mata ketika dibedah. :P

en_me said...

soh abah belikan PSP sorang satu.. ekeke

Cik Pah said...

anak saya suke punggah bawang..dan saya bagi pisau mainan .suruh dia potong.. abis berair air mata.. rasakan..

makdara TERdiva said...

insyaAllah dah besar leh jadi doktor pakar bedah :)

bujal X said...

ni doktro ke bomoh?haha~~

Cik Ezy said...

ekeke..
maen doktor2 pulak..

Miecyber said...

Peralatan yang sungguh canggih di gunakan..Hahahaha...



Robot Orang Gaji

Izan Ishak said...

partlast takmo kemas balik tu mmg buat mulut izan pun potpet jugak kat umah ni kak~

Zaitun said...

Mana tahu bila besar nanti along dan angah jadi doktor bedah.

Ms.Lilies said...

hihihi...
ibu marah tak lepas snap gmbo tu

Kunang-Kunang said...

Bermain ni memang kerja budak2. kalau tak bermain tak ada kerjalah mereka.

cheqna said...

hahahaha
bosan punya pasal..
panjang je akal diorang ye kak=)

MrsYusofhussain said...

ish ish ish...takut pulak aku nengok budak2 ni...jgn dia amik pisau betul2 dah yea..hehehe

Daddy Ziyyad said...

hahaha..bagus..ada bakat jadi surgeon!!

Acik Erna said...

dua2 beradik jadi doktor.
sian adik..he he

Ati Masrif said...

seksi anak dara tu..hehe

kita org selalu bawak
balik kad astro...
kalau dak boring

Ati Masrif said...

reen,

ce citer pasai 'toshibah' baru
tu berapa kg?
harga dpt berapa?

tengah nk survey ni :)

MaMa AiNi said...

wajah bakal2 doktor di m`sia..insyaallah suatu hari nanti !!!.salam kenal reen..mcm2 cara knk2 bermain..teringat ank mama !!!..

idasm said...

Creative diorg ni.. Hehe

eni osman said...

salam...teringat kecik kecik dulu...arwah bapa beli beg mainan ala ala doktor....bila mai besaq tak jadi dr pun...he he...XOXO

eni osman said...
This comment has been removed by the author.
sayangsayangibu said...

gelagat anak anak ni dah besar mesti diorang pun gelak suka..

Ann Huda (Ate) said...

Hahaha...kreatif kan anak2. Ada gaya jadi doktor bedah...(si syantik kecik tu boleh pulak merelakan diri jadi pesakit)

suri solehah said...

hahaha..reen..tengok adeq tu..sabar je tunggu dr nak cek hehe..

Sz said...

ahahaa..
sabarr je la wahai anak2..

kitorg ni kak reen, klu blk kg mmg kena bawak skali smart card...
sbbnya tu la, umah nenek takde subscribe cartoon, sport ...alahaiii..maknya jugak yg best online internet je ...eeeehee

kasihredha said...

hahahahah
dah gam baru bius ye..
ibu sila jgn pot pet pot pet yerr...hihi

ibuintan said...

ada bakat Along dan Angah jadi doktor bedah... kretif permainan mereka

kakngah said...

lepas ni giliran bedah ibu pulak..
kehkehkeh!!!

wahida said...

aku doakan mereka berjaya kak jadi pakar bedah satu hari nnt...amin...

aNiS tHe BumbleBee said...

hihihihi!!! kelaka!!

aku dulu kecit2,sunatkan kucing aku.bila dah besar2 ni,ya allah..rasa berdosanye laaa!!

Lovely Kitchen said...

bole je bdk2 tu wat tak tau ms mamanya snap gambo ye...kalau anak2 E-na perasan je ada kamera terus pose..

KuNanGKuNanG said...

he3..bestnye jd budak2...xyh fkr byk2

Cik SHiNJU said...

Hehehe...sama ngn ank2 buah yun..
Siap ade bilik bedah sendiri...
dah siap bedah,'si doktor' bwk kuar
anak patung...hehehe

indahhouse said...

salam kak azlina,
ada bakat jadi doktor tu. :D

gadisBunga said...

tu penyepit mee boleh buat jadik penyepit kain masa surgery tuh.

sok beso dah jadi dokter akak tayang balik entry ni kat depa. hahahaa!!!

Kak Long Mawar Merah said...

Pakar bedah sedang melakukan operasi mereka. Ni pakar bedah hospital mana agaknya ya?

DrSinga said...

uih!!!
hidup hidup pesakit dibedahnya!!!

Linky's Magical


ShoutMix chat widget