Monday, November 21, 2011

SEBELUM TERKENA > BERHATI-HATI...

Edited : 22 Ogos 2013


Assalamualaikum semua,

Tak sangka sungguh, ramai yang terkena dengan seller yang sama ni..
Walaupun 'refund' dah diterima, aku rasa aku perlu letakkan nama seller tu di sini supaya adik2 @ kawan2 lain tak terkena.

Ini  link seller   > https://www.facebook.com/coachbagzwonderland
Ada kemungkinan dia dah tukar ke akaun lain.


Bagi yang bertanya :  Seller yang aku berurusan sekarang yg boleh dipercayai. InsyaAllah.



https://www.facebook.com/pages/Princess-victoria-stylo   (ready stock received within 2 days)
http://www.facebook.com/orkid.syah  (pre-order from US received latest within 2 & 3 weeks)
https://www.facebook.com/orangesummercloset (from UK by sea latest 2 months, by air 3 weeks).




Untuk dikongsi dengan kengkawan.

Bayaran pada 28/ Ogos / 2011




Pagi tadi : 19/November/2011



Tinggal di TAMAN UNIVERSITI, JB ?
Info kat bawah ni  > Selangor




Tak sempat nak publish di Facebook > KAMI BENCI ONLINE SHOP YANG TIPU & MAKAN DUIT HARAM , Alhamdulillah duit dapat semula.








Note :  Wallahuakhlam dia menipu atau tidak. Bila tengok SOLD item dia, huiyai...punyalah banyak tapi takkan sorang pun tak kata "TERIMA KASIH" @ BARANG DITERIMA.

78 comments:

Si Kawaii said...

gila lah. Lama tunggu barang tak sampai sampai lagi. nsb dorang refund blk.

kaklong said...

kalau tak dapat duit balik,makan sumpah seranah la jawapnya!

Kunang-Kunang said...

Kenapa tunggu lama macam tu.

Nasib baik dapat duit balik.

gadisBunga said...

hm..kene fikir byk kali sebelum beli online ni....

ainnoraini said...

Ade jugak kwn terkene beli secara online ni...bile dpt brg mcm ape tahhhh...takut la jugakkann....

Nasib baik dpat duit semulakan..kalau tak harus meroyan sekejap...

Acik Erna said...

assalam reen..nasib baik akak belum terkena..sentiasa sampai barang on time..terima kasih pada mereka2 yang jujur dalam urusniaganya.

ibuintan said...

tu lah ada masa risau juga dgn bisnez online ni.. harap mereka tk menipu

idasm said...

setakat ni mmg x pernah beli barang online. mmg kurang gemar. lebih suka pergi pilih n tengok sendiri, bayar n terus dapat. tak susah hati.

tp nasib baik akak dapat balik duit akak. mesti besar gak amountnya tu , sebab handbag branded kan..

zaradgreat said...

kak reen. dah lama tak roger sini. hehehe. haah. takut jugak kadang2. adei. kena hati2.

Tie said...

Alaa... kak tie jual dan beli online gak.. dan ada juga supplier penipu (budak sekolah)... so kita sama2 crafters sentiasa update problem tu dan mengingati antara satu sama lain... Sebelum beli kita kena check info, wall dan photos dia.. biasanya org menipu ni dia curi photos dari orang lain.

mak encik | SZ said...

saspen je kan kak...
eeee geram lah dgn seller mcm tu...
merosakkan kepercayaan buyer kpd bisnes online orang lain ...

Mila@Rimbun said...

putar alam betullah kan.. mcm2 alasan, as a seller kalau dah bermasalah tuh takyah bg option untuk refund ke or tunggu, terus je refundlah... ini buat org tertunggu2.

saya pon selalu membeli online n skit2 ambik order online, alhamdulillah setakat ini kalau membeli tuh takde masalah. Kalau online order plak, incase saya rasa tak boleh buat mmg terus terang kata tak boleh. Takmo bermasalah kendian hari kan

Cendana Kasih said...

pernah beli tudung secara online jer...ada la sekali dua...

Ladysirna said...

Seriaunya...banyakpulak la excusenya yer...kena berhati hati pasni utk beli on9,thanks for sharing reen

kasihredha said...

online ni ada yg betul...ada yg tak...akak tak pernah beli online.

Queen said...

ni lah sebab kadangtu nik malas beli onlien..

nik pernah tau..beli2... sekali lupe nik ada beli.. barang sampai pun tak ingat

ade tu..die kata nak refund sampai sudah takrefund..dahlama baru nik teringat..bleh?.haha

Daddy Ziyyad said...

Sila buat report Polis, supaya kalau betul seller menipu, dia tak akan terus menipu org lain.

Tu pasal saya hanya beli barang online dari reputable seller, ie trusted seller, bukan personal seller macam ni.

Yong Kamariah said...

tu yg takut online shopping ni, kena berhati2 sgt2, i klu more than RM100 mmg sgt berhati2, nasib2....

Rinna said...

Alhamdullillah dah dpt refund.. lama tuh sampai 2 bulan lebih.. tak sampai2 lagi barang.. So far skrg nie.. tak penah lagik tertipu bila beli online..

Yan said...

sebab tu i jarang or in fact tak pernah sekalipun beli barang online.. takut..takut tertipu..

secangkir madu merah said...

alhamdulillah.. nasib baik dpt refund.. memang beli brg online ni menyusahkan.. akak tak pernah deal dgn online business ni rasanya beli brg secara direct di kedai lagi senang dan puas hati..

kakngah said...

disebabkan sorang dua seller perangai camni.. habis busuk nama semua peniaga online yang jujur....

Sue said...

ishhhhh..2 bulan tu mmg lama tu..tapi tgk gaya msg akak masih nampak cool je..walaupun 2 bulan akak tunggu..

Yanti Othman said...

alhamdulillah dapat balik refund ye..

tu la, kerana susu setitik, rosak susu sebelanga - meant for online biz..

Zaitun said...

Kak Zai tak pernah beli barang cara online,Kurang yakin.

DrSinga said...

testing

Kak Long Mawar Merah said...

Kak Long selalu juga beli online sebab ada barang tertentu yang lebih mahal di sini, tapi alhamdulillah, tak pernah pulak mengalami masalah sebegini.
Memang kena berhati-hati nak berurusniaga secara online, sebab bukan semuanya jujur dan bagus juga berkongsi begini, biar orang lain tak terkena.

M.n.M said...

Salam.

Tak sangka arini tetibe terbukak blog nie n found out bout this. Actually, sy pun purchase dr same seller and mmg sgt2 cari spe lagi yg pernah beli dgn them sbb rse mcm tertipu sgt2.. dlm fb siap private n others yg comment psl shipment tu sumer dorg delete comment tu.. Mmg sgt2 rse cm dorg tu tipu jer.

Sy siap google mikomi enterprise tuu.. kot2 ade dispute psl dorg.. tp xpna encounter n tetibe arini google ape tah.. dpt link blg sis nie..

So, akak da dpt refund balik laa yer? sy masih tggu refund sy. sy rse dorg nie mcm offer kat org len low price, pastu mkn duit org tu.. pastu bl pembeli tu mintak refund, dorg gi laa cari pembeli lain yg tertarik dgn low price dorg tuu.. rse sakit hati sgt2.. sy beli dr bln august, pnyerlaa tgu.. xdpt2 last2 kne refund. sedey tul!

hmm.. sis. leh bg link blog yg trusted jual beg coach lg tak?? tq..
n tq sgt2 u post bout this. hrp2 ade pembeli lain lg yg jmp blog sis nie..

M.n.M said...

salam. juz nak update akhirnye sy pun da dpt refund.. tu pun after sy da ugut die ckp nak report polis n nak create page mcm sis.. sy bkn nak ckp buruk ke ape laa.. tp dorg tu betul2 wat sy musykil.. n sy rse mcm nak post jugak je kat tenet so that org len pun xkan kene camnie..

so to others.. please be aware of this blogshop called Coachbagzwonderland.blogspot.com. n to the owner of the blogshop.. until u could achieve ur honor and reputation back.. we (I actually, xde kne mengena dgn owner blog nie..) nak publish so that org len boleh wat background check on you.. huhuhu..

thx n peace!

Anonymous said...

Okay..saya baru terbukak link ni..mmg mengejutkan sbb saya pun terkena ngan seller ni..skang dah under kejora permai enterprise pulak, bin mikomi lagi.saya beli bag coach on 29 Feb 2012, smpi skang takde khabar berita. Dalam website beria kata akan respond semua email within 24hrs,,takde pun?melampau la dorang ni.....

Nad said...

Serius ke tipu??sy dh beli dn habis rm1850 utk 3 beg dgn coachbagz wonderland..yg first item tu sy order 16/3 byr full tp smp skrg xdpt berita pape..2 weeks after that sy beli 2 lg beg tp byr 50% je..dia gn akaun kejora permai ent.. da msg fb dia 12/4 lgsg dia xbls smo skrg..kejamnya bt org mcmni..cmmn nk refund blk duit ni..woaa

Anonymous said...

mmg saya rase dorang tu penipu la.saya byr full on 29/2..katanye amik seminggu anta ke kwn yg kat US then ship ke Msia dalam masa sebulan aje.Awal april saya ada email dorang, senyap aje.On 13/4 baru reply bagi alasan ada network upgrade so takleh balas email dan package dah shipped on 12/3 and tgh tgg sampai Msia utk custom clearance bla bla. kemudian senyap,,boley camtu?nak menipu pun agak2 la..

Anonymous said...

Saya akan tgg sampai hjg bulan ni aje, if xde respon then saya nak buat report polis. melampau sungguh seller perangai camni. dalam website beria kata sampai ada 3org jaga website tu, takkan sorang pun tak boleh chk email n balas kan? ini pertama kali saya kena dengan seller camni. Siap la coachbagzwonderland ni, harus diwar-warkan blog penipu besar camni!

Aty said...

Salam, saya dah sebulan lebih tunggu item dari coachbagzwonderland ni, and dah 2 kali email tapi no respond. Yg peliknya within the time saya email diorg everyday saya check blog, and ada je diorg online and update the blog. Harini tergerak nk google psl blog ni and jumpa blog akak..and saya email diorg lagi skali and push abit, terus reply cakap baru je online. Ni respond dia, Assalam,

Maaf lambat reply, baru online 12am td.
We have massive emails & fb msg awaiting reply, until now tgh sibuk membalas.

Ur bag joined cargo out from US on 09/04/2012.
My US partner received the bag from store agak lambat.
Our agent estimate cargo to arrive port within 2nd week of may insyaAllah.

Anonymous said...

salam...yes akhirnye sy jumpe jugak blog pasal coachbagzwonderland..sy rase pon sy dh kn tpu.. sy mtk refund dh smggu tp duit xmasuk lg.. n finally arini sy bg emel fb pada dieorg kl xrefund sy akan bt report polis since sy dh dpt detail kejora permai ent.dr cimb. maybank..xtau la manusia jenis ape dieorg ni..bg salam jawab salam tp xmcm muslim perangainye..dh 2bln lebih hbag. smpi2 gle ke..

Anonymous said...

okay..mmg coachbagzwonderland ni penipu abis la!!!mmg celaka sgt seller tu!buat org tgg sampai 2bln, bila org dah memekak2 selamba je suh bagi acc number nak refund. padahal sblm tu kata item dah join cargo for shipping bagai..mmg kurang ajar la seller camni!nampak sgt dorang makan duit org semata, dah gelabah pastu tetiba nak refund.penipu betul seller camni!konon ada member kat US la..rasenye takde pon..lebih pada nak pakai duit org aje!

Anonymous said...

Salam..semua yg tertipu ni da dpt refund belum? Saya baru minta refund smlm, da bagi acc details pun tapi still no reply..risaunya...minta2 Allah permudahkan semuanya..

hidayah said...

salam, sy tgh tggu refund dr dieorg dieorg janji arini 30/4...kl xde jugak sy akan terus buat report polis..
kurang hajar dieorg ni...kl xde duit kerje la..knp nk mkn duit org pulak..tak bertamadun punye manusia...ape ade dlm kepale hotak dieorg tu agaknyekan...

Anonymous said...

Salam Hidayah, awak dah dapat refund? They promised mine this coming thursday..risau nye..anyways sape2 pls update mcm mana rupa wall fb dorg skrg? Saya x blh tgk.

Anonymous said...

sesapa yang dah dapat refund sila update!dorang janji akan refund duit saya arini (2/5/12) dan saya tgh menunggu lagi.tensennye..dah la byr full amount, tgk2 jadi camni.lansung takde rase bertanggungjawab la..untuk apa menipu barang dah di pos from US tapi akhirnya jadi camni?

Anonymous said...

Salam anonymous, kalau awk dah dpt refund harini pls pls pls update! Saya punya esok, mmg stress, ape pn xbole buat...sama la kita pn bayar full amount tapi...haiyoh.

Anonymous said...

Salam Anonymous, saya baru dapat slip attached tadi katanye dah transfer from dorang nye MBB to acc CIMB saya, kena tgg 3days tgk clear ke tak..harap anonymous akan dapat refund besok jugak yer..harap bersabar..saya ni mmg hangin tapi as long as dapat balik refund dah cukup.silap besar saya order from dorang, terlambat jumpa blog ni.kalau dari awal tahu mmg sumpah saya takkan sesekali order from dorang, sakit hati sgt.saya biasa beli bag online dengan beberapa seller lain,tak pernah bermasalah malahan berpuas hati sgt2.coachbagzwonderland ni seller pertama yang buat perangai keji camni,tak sangka dah lama perangai ni rupanya...agaknya dah berapa manusia la tertipu ngan dorang agaknye?

hidayah said...

SALAM...sy dh dpt dh refund sy before 3pm 30/4 aritu..sbb sy ade ugut die utk buat report polis kl duit xmasuk...

bawah ni sy akan bg alamat kejora permai ent. kot2 nk buat report polis ke kan...atau nk g site visit rmh dieorg ke kan...

NO.90A JLN HJ KASPAN, KAMPUNG GICHING HULU, SALAK TINGGI, 43900 SEPANG SELANGOR

BR. NO - 00132023

memule dieorg nk refund duit sy 13/05...xde maknenye sy bg emel mtk refund 18/4...punye la lame nk refund...byk cantek...alhamdulillah dpt balik duit seperti dijanjikan...die kate nk dahulukan duit gaji dieorg la ape la...ntah2 duit customer lain y dieorg gune..kurang hajar betul seller tu...

Lis said...

Saja jalan-jalan cari info pasal seller2 penipu di M'sia.

tak pasti samada seller ni memang penipu @ dia tak bagitau spesifik courier yang dia guna = dia guna kapal laut. Sebab daripada apa yang Aty komen (26/4/2012) dia order sebulan lebih (Rasanya order in early March) & CBWonderland cakap cargo jalan 9/4/12 & akan tiba 2nd week of may.. So pengalaman saya, kalau makan masa 1 1/2 bulan - 3 bulan; itu guna kapal laut & cost memang sangat murah..

Seller ni offer price murah sangat ke? sebab takde dlm frenlist dia.. so taktau harga dia sama macam seller yang post barang guna airmail @ memang murah since kapal laut kan (bag tak makan space, so cost shipping jatuh like maybe $5 per item?..)

Anonymous said...

Nowadays mana ada seller pakai kapal laut lagi, kebanyakan pakai kapal terbang. Seller CB Wonderland ni mmg penipu besar, takkan dah purchase brg,tiba Msia utk buat custom clearance tapi tetibe REFUND duit cust camtu aje? Ikut logik tentu RUGI kan seller? Ni tak nampak pun tanda2 rugi lansung. Digertak sikit tros offer nak refund, sesuatu kan?

Offer agak murah dalam 150-200 dari harga seller2 lain di internet. Saya terjebak nak beli fm dorang pun sbb tgk collection yang die offer tu la. Kebanyakan seller lain tak offer pun collection tu sbb dah lama, tapi CB Wonderland ni confident aje. Ye la, kalau awak selalu browse blog2 yang jual handbag ni, awak akan nampak yang collection dorang offer ni lebih kurang aje sama sbb dorang purchase kat boutique or outlet in US.

Anonymous said...

SALAM...BETUL TU MEGARUT LA CBW TU...
NASIB TO THOSE KT LAUR SANE PLS PLS BE AWARE DGN COACHBAGZWONDERLAND NI...MEREKA NI MMG PENIPU BESAR...!!!

M.n.M said...

Slm. Sy MnM yg pernah komen earlier. Sy rse kita kne wat mcm dispute.. or fb page or at least something yg can let other buyer yg beli dgn coachBaz wonderland nie tak kena tipu. mmg teruk laa dorg nie.

Yg sy prasan kan kalo kita ugut dorg kate nak buat report polis etc. da mmg konfem n naik tocang da time tu nak report, baru dorg refund balik duit tu..

kesian kat sape2 lagi yg kne tipu dgn dorg nie.. aniaya org. dorg xpk ker Allah makbulkan doa org teraniaya? bp byk dorg da aniaya org lain, nnt kne gak balasannyer.

M.n.M

Anonymous said...

Saya pun terkena jugak,sy order tahun lpas lg smpi skrg xrefund2 duit saya...sy pun kna ugut dorg gak ni kalo mcm ni...sy dh inform kt fb psl keje dorg ni,mnyusahkn org btul...!!!

Anonymous said...

Ramainya yg dah terkena dgn cbw ni, termasuklah saya. Memang banyak alasan yg diberi bila dah lebih 2 bulan tggu utk brg sampai. Saya bayar full payment ( konon dpt lebih diskaun ) dr bulan feb, 2012, sampai sekarg masih x dpt brg. Alih2, nak refund, tggu punya tggu, masih x ada khabar berita. Mohon Allah lembutkan hari mereka utk pulangkan semua duit yg telah diterima. X selamat dunia akhirat....

Anonymous said...

sy pn da terkene...terkejut bl taw sal nie...sy da wat report kt kpdnkk...n da mtk dia refund blk duit...law dia xrefund dlm mggu nie sy akn report ke bahagia tribunal plak..

Anonymous said...

better u publish je nama org tu, mmg dia dh refund tp klau asyik prob je... dr 1 month bole jadi 1 year br dpt brg. customer pun byk yg maki nnt.

Anonymous said...

Kalo gini pun saya da terkena...payment buat june..sampai skrg blm dpt. Nasib jumpa blog ini. Ingat drg betul2. Kalo gitu nak minta refund.

Anonymous said...

Kalo gini pun saya da terkena...payment buat june..sampai skrg blm dpt. Nasib jumpa blog ini. Ingat drg betul2. Kalo gitu nak minta refund.

Anonymous said...

Kalo gini pun saya da terkena...payment buat june..sampai skrg blm dpt. Nasib jumpa blog ini. Ingat drg betul2. Kalo gitu nak minta refund.

Anonymous said...

Alhamdulillah, nasib baik saya jumpa blog ni dulu sblm sempat bank in duitnya. nyaris2 dh nk bank in duit. patutla beg yg dia offer murah dr price kt blog ln. rupanya beg khayalan je. hiiii.... jahatnya.

Shayra said...

Salam kawan2.... Saya juga dah terkena RM 900... Dah lebih sebulan tapi takde response... Esok saya akan buat laporan polis dan tribunal pengguna... Adakah syarikat kejora permai enterprise ni mmg betul2 CBW? Thanks for sharing..

syasya ishak said...

Saya pun dah kena.. Dr bulan 4 sampai sekarang.. Alasan dik stuck kat kastam.. Tak logik betul

syasya ishak said...

Saya pun dah kena.. Dr bulan 4 sampai sekarang.. Alasan dik stuck kat kastam.. Tak logik betul

Anonymous said...

Sis, mcm mana setelah buat laporan? Da dapat refund ataupun ada tindakan selanjutnya?

Anonymous said...

Penipu besar betul laaaa...siot tol laaa...i da buat payment july nie xdpat lagi duit..owg islam tpi berniaga menipu owg memang aku sumpah laa kau..ade jer lepad 1 alasan,alasan lain...report kt polis je nie

Widad Batrisyia said...

salam semua.... I pun mangsa cbw bedebah ni... excuses die mmg cut n paste mcm mn yg u all ceriter tu kjgk la... mmg hampeih punye manusia... x takut balasan azab dari Allah agaknyer mkan duit haram. I pun dijanjikan refund... tp x dpt pun lagi. "ok since sis dah tunggu lame juz let me know if u want me to refund".. offer baik jer... 'kepala hottttakk' die betui.semoga Allah memberi petunjuk dan hidayah pada penipu mcm diorang ni.... GERAM GERAM GERAM.....

Widad Batrisyia said...

saya nk email kat buletin utama Tv3 la...post gak kat 999 supata 1 Mslatsia tahu diorang ni penipu..

Widad Batrisyia said...

I dah beli 5 x bag coach dari shopperstarku... Alhamdulillah semuanye ok dan bag sampai pd waktunye... 2 kali kat PrincessVictoria Stylo Closet pun very smooth ... then once dgn CatchThatCoach pun same tepat 1 bulan dpt bag.. tp plg mesra pelanggan cbw la siap bg discount RM50 SBB BYR CASH... rupenye cash die tipu duit I.... hampeih btl la... kwn de gak terkene dgn coachchic... so beware la... janji manis tp x latak gule....

Anonymous said...

Salam smua..tks for the posts..nasib baik sya jumpa page ni..hampir tertipu..nak bank in dep. tapi pelik sbb blog dia x de complete profile & bila mta dia trus x jwb..mmg coachbagswonderland ni mencurigakan..

Widad Batrisyia said...

tula.. hati hati la semua.. Alhamdulillah sy dah dh dpt blik duit saya... tu pun lps gertak nk report polis.. tp sy bebetul nk report kat 999 tv3

Anonymous said...

ya allah yeke..?br jumpa blog ni..ni 1st time beli coach gathered leather kat cbw..sbb mmg murah dr on9 seller yg lain...rupenye tertipu..dahla dah bankin 1300...gosh...

lilie said...

salam. just to share my experience sama dgn kwn2 lain.mmg cbw ni penipu la. nasib sy deposit 500 je. since last yr byr deposit brg x dpt2, last mac br refund 300. ni tgh pester lagi utk dpt balance 200 lagi. ada lg melayu mkn duit haram mcm nih.

Zarff Malik said...

Salam. sis mcm mne nak cek sam ada online shop tuh penipu or tk ?

Anonymous said...

Salam..thanx pada info2 semua..sy baru nk purchase brg dgn blog nie..pelik jugak sbb blog dia sgt "bersih"..ade ckp kat dia can u proof me..x reply yaa...tp pastu sy reply im interested terus bg acc num..hurmmmmm

huda.nh said...

SALAM ... SAYA SALAH SORANG YG TERKENA DGN COACHBAGZWONDERLAND NI... BARUUU JER NI.. ORDER & PAID IN APRIL SAMPAI NOW NI KATA PARCEL STRANDED KAT KASTAM... NASIB BAIK ADA SORANG KAWAN BAGI LINK BLOG U NI... ANYWAY BOLEH SAYA MINTAK EMAIL OR HP NO YOU? NAK TANYA DETAILS ABOUT THIS WOMEN. I DONT HAVE HER NAME,CONTACT NO.. EMAIL JER YG ADA. TRANSFER DUIT TO ACC KEJORA PERMAI... TOLONG YER... TQ TQ

Anonymous said...

ada sesape yg belum dpt refund lagi?? boleh buat aduan pada authorized parties mcm tribunal pengguna.. sampai sekarang derang masih online lagi business menipu derang ni..

Anonymous said...

adoi dh bayar deposit baru tegerak hati nk google Kejora Permai Ent & tejumpa blog ni..sy baru bank in deposit last week..td sy dh email CBW and hopefully sempat la seblom duit tu lesap

Anonymous said...

lagi satu dia gune account Mikomi Enterprise..

Anonymous said...

Saya beli bag pada bulan mei 2012. bag Harga Rm750. Da dapat refund rm500. Tgh tunggu refund lagi rm250...refund dia punyalah lambat da setahun 6 bulan

Anonymous said...

OMG!!! nasib baik tergerak hati nak google kejora permai ni b4 make payment.. tq uolss.. i beli kat love togs kj jela nampak nya.

Aznira Zainal said...

Saya pon trkena gak dgn cbw ni. Last yr punye cite. Tpi nasib baik dpt refund. Tu pundia buat 2 kali refundnye. Mcm2 alasan..smpai bgi alasan ank meninggal pun ada. Jgn masuk la blog cbw ni

Anonymous said...

Sesiapa yg dah dapat refund, kamu semua beruntung. Saya masih menunggu refund sejak July 2012. Dah 18 bulan saya tunggu. Coachbagzwonderland seller online penipu. Kita settle aje di Akhirat. Tidak amanlah roh seseorang Muslim itu selagi HUTANG nya tidak selesai!

darin said...

U ols.. kiranyer xde sorang pon yg dpt brg yg dibeli? Mmg sah la penipu...kena buat la sesuatu.. sy baru bbrp hr deal dgn dia..hari2 dia reply emel sy tp mlm hari jer lah .. mujor...x sempat bank in depo ..dia.mtk rm430 tu...sebulan baru brg sampai...psl dia ni mujor td kwn yg bg tau...nk kirim kwn yg pi jpo hr ni..tup2 ckp ada seller jual murah...mujur kwn tau kes ni...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget