Tuesday, June 30, 2009

~ Makan Sendiri ~

Adiq dah pandai makan sendiri sejak akhir-akhir ni. Bila makan pun tengok mood sebab hanya makan nasi dengan sup sayur, sup ayam atau kurma ayam sahaja. Lauk yang lain dia tak nak. Adiq hanya makan nasi kat nursery dengan disuapkan oleh orang-orang tertentu sahaja.

Kengkadang kat rumah memang dia tak nak nasi langsung jadi terpaksa tukarkan dengan cereal jer.. Nasib baik setiap kali ambil my kidz kat nursery, dorank memang dah siap makan malam.

Bila weekend pulak, kena buat mee sup atau bihun sup untuk Adiq dan kalau tak nak pun dia nak bubur nasi.

Malam tadi lepas makan cereal, dia sibuk cari tisu. Rupa-rupanya nak lap saki-baki cereal yang tertumpah kat atas meja kopi. Ingatkan memang rajin betul anak ibu niy rupa-rupanya sebab dia nak main dengan iron mainan dia kat meja tu.. (konon-konon nak gosok baju).

Lepas dia lap meja tu terus dia buang tisu tu kat atas meja makan. Bila aku minta dia buang kat tong sampah... tak nak kata dia. Terus jer dia iron kertas kat meja kopi tu.. Alahai... anak ibu.. kena train lagi nih..



Till Now.



3 comments:

suealeen said...

berapa umurnye ni? cute je kan kalo train anak² makan sendiri. lebih cute kalo ada inisiatif untuk dia lapkan makanan/air tumpah...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sue, baru masuk tiga tawun.

Rozita said...

baru 3 tahun...semakin cerdik la tu

Linky's Magical


ShoutMix chat widget