Monday, July 6, 2009

~ Pagi Minggu Di Pasar Borong ~


Stok lauk-pauk dah habis jadi pagi semalam pergi Pasar Borong Selayang. Selalunya aku pergi sendiri tapi kali ni saje ajak sumer pergi. Nak tunjuk Along ngan Angah jenis-jenis ikan laut.
Hubby ngan Adiq tunggu kat keta sebab Adiq tertido..

Sampai jer kat sana, Along ngan Angah xcited sangat. Sumer nama ikan dorank nak tau dan pegang. Masing-masing tolong pilih dan masukkan dalam beg plastik. Kena ajar dari kecil supaya nanti bila dah besar nanti boley tolong ongumah dorank pegi pasar (insyallah... takdelah nanti di fikiran mereka sumer tu keje pompuan..).

Lalu kat tempat kelapa jer..Angah buat lawak.
ANGAH : Along, tengok nie...kelapa kena tangkap ! (cam kat gambar tu..)
ALONG : Mana ? Ibu, kesian kan kelapa tu... sambil tu boley kata bye-bye kelapa..
(hahaha... ketawa aku pastu bila citer kat hubby, dia pun ketawa.. macam-macam budak2 niy..)

Sampai jer umah Along terus bentang old newspaper kat lantai. Along tolong buangkan kulit udang. Bila dah siap dia nak tolong buangkan sisik ikan kerisi pulak... Along memang rajin kalau part2 niy..

p/s : Sibuk pun sempat n3... Tensen wat report awal-awal bulan niy....


Till Now.



2 comments:

suealeen said...

adik ipar saya kerja kat Pasar Borong Selayang. pak dia tu salah sorang towkey ikan kat situ.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sue, roger2 lar .. bley mintak discount.. hehehe..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget