Tuesday, August 18, 2009

:: EL ::

Aku telah ditakdirkan untuk emergency leave semalam walupun dah decide tahun ni no more EL.... Aku sms mrboz/hrd pukul 1.30pagi hari Ahad arituh..

Angah dan Adiq kena demam panas.
Pasal anak sakit ni, memang tak boley dielakkanlar kann...
Kesian betul dedua anak aku tu... lembik dan merengek jer ...
Bila tengahari ...macam dah susut sket tapi bila tengah malam, badan panas balik...

Masa bangun pagi semalam....

Angah : " Ibu, orang demam tak boley pergi sekolah kan?"
Aku :"kalau boley cakap, kena pergi sekolah lar..." saja aku nak usik dia..
Angah: "tapi Angah panas lagi niy... cuba Ibu rasa kat deher Angah"
Aku : "yelah... kalau demam cakap jangan kuat-kuat..."
Angah :"yelah... "
(Bila waktu demam, Angah mesti akan cakap dengan tone yang tinggi..tak tau sebab ape...)



waktu pagi semalam... Angah sambung tido semula dalam pukul 745am.
Adiq nak tido dalam pangku, dah lelap baru boley alihkan dia...
sampai kebas kaki aku... takpelah pasal anak kann...

Tido lagi dalam pukul 400pm ...
gara-gara ubat sesema ngan batuk.....


Malam tadi. Dalam pukul 12.40am... badan Angah panas balik. ...Aku jaramkan dengan air asam jawa kat pala dia...



Alhamduliilah pagi niy..dedar sket dan aku pesan kat nursery helper tu tadi incase panas sangat ...call aku ..


Aku terpaksa datang keje gak hari ni.... Kalau ikutkan hati memang nak sambung cuti lagik...tapi ada outstanding matters kat ofis... By the time aku post n3 nie.. outstanding keje tu dah pon siap....



Till Now.

6 comments:

messyremo said...

semoga diorang cepat sembuh kak..

demam2 skang ni bahaya~~

Wanita Itu said...

alo comer nyer..

cian depa kak..

moga cepat sembuh ye kak..

^_^

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Omar:
timaseh.
mintak dijauhkan pyakit yg lain.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wanita Itu:
timaseh.
cepat2 dapat bb yer...gheee...

Wan Amalyn said...

Na,
sama la kita =(

my Ayshapun demam since last week lagi... semlm oghang bawa dia pergi klinik check darah... nasib baik tak ada apa2 penyakit yang berbahaya (setakat demam) dah la hari ini sepatutnya dia ada ujian pertengahan tahun...

moga angah & adiq cepat sembuh

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wan :
sib baik Along kena demam ari jumaat ari tuh...masuk keje lambat sket.. bawak dia gi kinik dulu..

minggu ni ALong pon ujian gak..

timaseh.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget