Saturday, August 15, 2009

:: MAKAN SAMBIL BEKERJA UNDANG PENYAKIT ::



Mungkin malas. Barangkali juga terlalu khusyuk. Atau pun tiada masa kerana kerja yang bertimbun. Jadi ramai yang makan sambil menyiapkan kerja.


Sekali atau dua tiga sekali seminggu tidak mengapa. Tetapi bagaimana jika lebih kerap atau setiap hari? Ini kerana makan sambil bekerja boleh mengundang penyakit.


Berdasarkan statistic American Dietetic and ConAgra Foods Foundation, 70 peratus warga Amerika Syarikat makan tengah hari di meja kerja beberapa kali dalam seminggu.


Makan di meja kerja membuatkan kita kurang focus pada makanan. Akibatnya, kita makan secara berlebihan. Selain itu kebersihan meja juga perlu dipersoalkan.


Tahukah, meja kerja merupakan salah satu tempat yang kaya bakteria selain tandas.

info dari harmoni.


Till Now.



8 comments:

LiNda said...

saya makan sambil membaca ..
boleh tak ? hehe

abdul hai said...

salamoalakum


Nice slide view

messyremo said...

hehe~~macam saya tu kak..

buat assg. smbil makan~~

Wanita Itu said...

salam singgah kakak :)

jumpa blog kakak melalui blog dek omar :)

saya pun selalu makan di meja keja..tak sempat kuar la kak..

kena ubah kan *_*

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

LiNda:
nasik tak jatuh kat buku ker? hehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

abdul hai:
wa'alaikumussalam

thanx u 4 the compliment...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Omar:
samalar...kena kat KRina jugak sebenarnye ..hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wanita Itu:
timaseh singgah ..

KRina lak,boley kuar tp maleh...kengkadang jer..
lebih suka tapau jer...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget