Wednesday, August 5, 2009

~ Pagi yang Malang !! ~

Ni citer pagi semalam.

Aku bangun dah lah lambat dari besa. Kena kejut dua-tiga-empat kali baru bangkit. Baru teringat nak buat bekfes sebab pasar tani malam kemarin ada beli buah cempedak sebijik. Satu rumah berbau harum....

Kelam-kabut dibuatnya. Inilah sebabnya tak nak tido cepat. Dekat 2 pagi baru masuk bilik. Dok sibuk mengadap tivi sambil tangan melipat baju.. (tengoknye lebih dari melipat). Along jer sempat makan cempedak goweng tu... Tak sempat tapau untuk Angah ngan Adiq. Nak dijadikan citer, aku goreng suku bijik jer, balen aku simpan kat fridge nak goreng malam nanti untuk yang tak sempat rasa.

Kuar dari umah dah lambat sket. Tengok-tengok kat dashboard.. laaa... Dah blinking... nak ke petrol station pulak... Kat umah aku ni hanya ada satu jer Shell station maka terpaksalah lalu jalan yang memang aku tak suka sebab jammed. Besanya aku akan ikut short-cut nak ke ofis. Ikut jalan kampung... Grrrr...

Masa kat petrol station tu pulak nak cepat punya pasal aku terswipe keditkad dulu dari kad bonuslink. Lepas pump kenalak benti kat tepi nak reimburse point .. Brother kat counter tu kata tak promise boley dapat tapi dia cuba fax kat bonuslink (cam kemaruk pointlak aku niy!...)

Aku terus ikut jalan nak ke highway. Tengok Smart-Tag line berderet aku celah ke Touch N Go…. Tangan dah kuar nak touch jer tapi badanlak tersangkut kat safety belt… Smart-Tag terjatuh….. hisshh... Kelam kabut aku kuar…Sempat gak tunjuk lima jari kat Civic kat bakang aku tu. Jengok-jengok kat tepi takde...rupa-rupanye kat bawah keta. Terpaksalah aku membongkok amik..dan yang pasti bukan membongkok lagi...dah macam merangkak kat tepi keta tu...Smart-Tag tempat lain ..Touch N Go kad tempat lain... Konon nak cepat tapi jadi lagi lambat..

Lepas tu… berdesuplah…pasal…maluuuuss…..


Till Now.


7 comments:

yginsaf4 said...

apa nak malu.. esok leh buat lagikkks.. ihihi

<< s| tED| >> said...

yaAllah krina.. bawak bersabau...
jangan kelam kabut.. nanti macam2 hal terjadi...
be cool.. ekekeke.. bos x marah punya kalau lambat.. ekekek.. tap i Bos yg nama Tedi lah.. bos krina x tau lah.. ekekeke

LiNda said...

baca n3 rina, macam saya plak yang terlambat. hehehe

apepun.., biar lambat asal selamat .

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ted:
sifat smulajadi kot...tengah cuba jd cool ni..hehehe.. ok boz..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

LiNda:
hehe.. timaseh 4the advise..

hapPY zuRa~~ said...

alor.. sedih je baca.. macam2 pulak yg jd.. x pe2.. control senyum je.. *wINk*

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

HApPY zuRa :
wokey..akan ku senyum slalu...gheeeeeeeeeeee..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget