Tuesday, September 1, 2009

:: Kenangan Sambutan Merdeka ::

Tidak terlambat untuk mengucapkan "Selamat Ulang Tahun Kemerdekaan yang Ke 52 buat Negara Tercinta.... Malaysia Oh Tanah Air ku..."



Antara kenangan yang masih terpahat diingatan dalam menyambut kemerdekaan....

Semasa form 1, SM Padang Tembak, Jln Semarak - mewakili sekolah untuk perbarisan meraikan kemerdekaan yang ke 30. Setiap hari wajib membuat latihan perbarisan. Kenangan yang tak dapat dilupakan adalah aku terpaksa di tempatkan ditengah-tengah kerana kerapkali pengsan/pitam. Aku memang tidak pernah mengambil sarapan dan ini mungkin penyebabnya. Sepanjang tempoh latihan perbarisan sebanyak 3-4 kali aku tumbang. Setiap kali sedar, aku sedang diangkat oleh senior2....hehehe..macam mengelat jer...


Semasa tingkatan 2, SM Convent Sentul – mewakili 'girl-guide’ meraikan kemerdekaan yang ke 31. Tiada peristiwa pengsan-mengsan kerana sudah mendapat pengajaran dari tahun sebelumnya...

Semasa tingkatan 3, kebetulan berada di kampung dan kalau tak silap mengikut ibu saudara ke Padang Pahlawan , Melaka.

Di tingkatan 4 – kebetulan ada larian kemerdekaan dari negeri ke negeri... Kami beramai-ramai mengikut pelari yang membawa obor untuk di serahkan kepada daerah lain...


Pada 2 tahun lepas melihat secara langsung di Shah Alam bersama keluarga. Along memang seronok sangat dan Angah ketakutan sebab terlalu bising.... Adiq tinggal di rumah sebab terlalu kecil...



Kali terakhir aku hanya membawa anak-anak melihat firework pada malam merdeka di KLCC tahun lalu....






Till Now.





12 comments:

sI tEDI said...

secara jujurnya di katakan.. saya tak pernah juin mana2 perayaan kemerdekaan. hanya duduk di rumah merayakan diri sendiri :P

LiNda said...

heheh..

saja jek pengsan ..
kena angkat reramai . syiok woo..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ted:
janji merayakan jugak... yea tak?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

LiNda:
betol3..sebab yang tolong angkat sumernya abang2 ensem ..hahahaha

DaliaLiyana said...

rajin ek akak g smbutn kemerdfekaan..
dalia penah g sekali je dalam seumur hidup..pastu tgk tibi je...
:)
salamperkenalan kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

DaliaLiyana:
tengok live lagi bezz kott....

:)salam perkenalan kembali..

miss hirose said...

salam merdeka kak rina..

Jard The Great said...

salam belated merdeka ehehe...

and salam ramadhan jugak.. ;p

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Suzana :
salam merdeka kembali ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Jard The Great :
salam dua-dua kembali... :)

@--- Sueanne ----@ said...

Amboi kakk..rajinnye sambut merdeka..hihihi..sampai2 pengsan2 tue..bukan skali lak tue..3 4 kali lak tue..hahah..

salam kenal gak kak..slalu nampak akk kt blog bos dak utih jek..hihihi

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sueanne:
sekali setahun jer...

nampak gak sueanne kat sana...hehehe..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget