Friday, September 4, 2009

:: Masakan Orang Kahwin Di Bulan Puasa ::

Semalam emcee disebabkan kepala sakit tahap maksimum. Kalau boleh nak elakkan tapi dah sakit sangat… Tahun ini ingatkan nak break record takde emcee tapi tak bolehlah…Ini kali kedua aku emcee disebabkan sakit kepala… Lepas dah beranak-pinak ni macam-macam jenis angin ada kat badan… Makan pun kena jaga… Kalau boleh kena elakkan amik benda berangin macam mee kuning, pulut dan pucuk manis tapi tu yang sedap sebenarnya... hehehe..

Berbalik pada tajuk aku tuh…bila dah petang sket, kepala pon dah okei, berkira-kira pulak nak masak apa untuk berbuka. Biasanya dah plan lepas sahur dan kalau sempat aku masak dulu untuk lauk berbuka… Dah pk nak masak apa, terus terjah ke dapur untuk buat persiapan….

Bila hubby balik jer terus dia buka tudung saji dan pergi ke dapur sambil tersenyum-senyum dan terus kata tu yang dia nak sangat aku takyah keje @ dok umah…boley selalu masak spesel2.. Huisshh… ke situ pulak kann…. Kalau aku quit nanti, aku need cash @ RMdotdotdotdot for my own expenses…hehehe..kejam tak? tak kann…sendiri tanya, sendiri jawab pasal dah terbiasa guna duit sendiri, mati kutu nanti… Aku berbelanja pon bukan untuk sendiri tapi untuk anak-anak dan dia. Untuk diri sendiri pulak, jarang sekali tapi bila dah beli bertroli-troli…hehehee. Jangan percaya ..aku tipu jer… Sekarang niy berbelanja pun untuk anak-anak jer…

Berbalik pada citer sebenar… long winded betullah aku niy kannn… Lauk pauk yang aku masak semalam…













Till Now.

10 comments:

yginsaf4 said...

sodapnyerr.. maner acar jelatah timun nenas ittewww.. ehehe

miss hirose said...

waaaa sedapnye kak rina..
terliur la..
ngidam plak tgk lauk2 ni..hehe

sI tEDI said...

siapa pulak yg berikah ni kak buat nasi minyak.. ekekekekeke

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en_me:

yang no. 4 iteww...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

miss hirose @ Sue:

jom pakat masak sama... hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ted:
teringat masa bernikah dulu kott....hehehe..

Krasz bAtu said...

sedapnya
lapau laaa rasanyaaa

messyremo said...

akak punye nasi minyak kaler putih?
first time nengok kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Krasz bAtu:
waktu komen tu boley makan kann...hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Omar:
spesel tuh...
yg kuning2 tu besanya nasi beriani..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget