Tuesday, September 15, 2009

:: Salah Sendiri: Anak Dah Kena ::

Dari awal pose dua-dua hero kecik aku tuh dah ingatkan suh belikan bunga api... (tapi dorang sebut mercun).. Aku bo-layan jer..

Bila balik kampung ari tuh, tengok jer sepupu2 dorang main. Kesian pulak..
Bila kata tak boley, bahaya.... Angah kata...." Angah tak takutlar ibu...kenapa Batrisya boley, dia pomfuan, Angah laki, lagi power !" (Batrisya tuh anak adik hubby)..... Aku takleh nak kata apa. Ntah mana dia dengar ayat tu ntah. ..budak2 sekarang... Along tak kisah sangat sebab kalau dah mengadap laptop ...dia melayan game jer lah....yang lain dia tak heran...

Akhirnya si ibu niy membuat keputusan yang tak bijak dengan membeli mende-alah tu...
bukan satu tapi dua jenis dan bukan satu batang tetapi 150 batang dengan 72 bijik ntah jenis apa aku pon tak tau.. Beli pon dari sumber yang tak diketahui asal usulnya.....

Balik tadi tak sempat sampai rumah dua-dua dah tanya lagik.... huissh ...memang ingat sungguh.. "Tunggu lepas terawih baru boley"kata aku.

Hubby tolong tengokkan dorang main. Dah puas main sumer masuk. Aku tak join sama. Terhegeh-hegeh nak siapkan langsir yg baru separuh siap tuh.. Angah masuk dengan kaki terjengket-jengket... bila tanya kenapa, dia pandang jer muka aku pastu nangis...." sakit ".....dia kata."Kaki kena mercun"..... pastu dia nangis lagi...

"Itulah ibu dah kata....pot pet pot pet."..itu tak perlu di nyatakan di sini... nanti ada yang pening dengar bebelan dari si ibu niy...hehehe.. Hubby amik first aid kit dan letakkan antiseptik lotion dan hansaplast kat kaki Angah.

Sempat lagi tersenyum-senyum lepas tuh..dan boley pulak kata .."esok Angah nak tunjuk kat kawan Angah..kaki Angah kena mercun..." Alahai anak ...berbangga pulak dia...

... Rupa-rupanya kaki Angah terpijak lidi bunga api yang baru habis...



Till Now.

18 comments:

IeYzA said...

alaaaa...ciannyer kat angah tu, lain kali suh dier hati2 yer..

yginsaf4 said...

saperlarr tak sayang anak kannns..

btw, nama baru? naper? hmmm..

Wanita Itu said...

ihiks..budak lakikan kak..mesti nak tunjuk gak 'hero'nya hee...

comey betui :)

sI tEDI said...

alahai angah... tunjuk kat akwan2. bg tau derang bahayanya main bunga api orait!!

Watierman said...

Salam Azrina....akak nak bagi salam aje..takut nanti akak ter pot..pet..pot pet kat ibu & abah Angah pulak..hihihi..jgn mare yer..Salam Aidil Fitri!

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam tu la yg bahayanya main bunga api ker mercun ka...anak2 saya slumber ja main...ish nak marah pun .....hadei...ada nasihat untuk saya....huhuhu.

@--- Sueanne ----@ said...

hahah..vangga lak angah ni..hehehe..

masa angah main tue, die xpakai slipper ke kRina??..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

IeYza:
ibu dan abahnya jugak kann...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

en_me:

buah hati pengarang jantung tuuuu..


saya dah jelaskan yer...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Wanita Itu:
yer kott...

angah niy memang lain sikit dari abg dia...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ted:
KRina rasa kalau bagi tau dia camtu....
dia akan jawab... ape dosanya ???

tu yang selalu KRina & abg fening pasal dia...tanya 1 jawab 10..hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak Watie:

Timaseh atas nasihat...menusuk kalbu... huhuhu..

Salam Aidilfitri jugak untuk Kak Watie..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alimaz:

sama-samalah kita dengar nasihat dari Kak Watie tu yer...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sueanne:

mmg bangga sangat dia... Tp bila naik tangga tak sakit pulak...

dia pakai slipar, tak tau camne boley kena..

ZARA 札拉 said...

aduyai~

ciannya dia~

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Zara:

:) pagi niy cam dah okei.

messyremo said...

uish..

sakit tu kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Omar :

mmmg sakit tp kejap jer...pastu dah main lari2 kat dlm umah.. hehehe

Linky's Magical


ShoutMix chat widget