Tuesday, October 6, 2009

.....2 N3 ; Hari Ini ..+.. Hari Ahad ...

N3 yang pertama niy kisah suami+isteri. Sila teruskan baca n3 selanjut di bawah kalau tak nak loya nanti.. erk..

Pagi ni bekfes terakhir dengan hubby. Sedih sekali. Takkan jumpa dia lagi... Makan di depan SK Sg. Buloh. Tekak rasa tak berselera. Nasi Lemak yang aku amik pon tak habis... Kopi ais yang memang menjadi favret seperti susah diteguk.. Anak-anak pasti akan tercari-cari... Sepi aku nanti tanpa dia disisi... wuuuissh...mentel lak pulakkkk......Sila jangan percaya apa yang aku kata di atas.... Hubby tak ada hanya tiga hari saja... outstation. Dah lama tak kena tinggal. Tu yang mentel kott...hehehe..

Dalam keta pagi tadi :

Aku : sapa yang abang cakap nak fetch abang nanti ?
Hubby : Roslizan… umah dia kat Serendah. Abg amik yang kat ofis pastu kita gi Tol Rawang pastu dia amik kat situ.
Aku : Apa nama dia...Rosliza ??
Hubby: gelak kecik…. Nak sangat ker ?
Aku :...hehehee... memain lah... mintak selisih.. (mulut niy selalu jer usik dia camtu..)

Jam 11.30 pagi hubby amik kat ofis pastu terus ke Tol Rawang. Sementara tunggu kengkawan hubby sampai, sempatlah posing2 kat keta...Dalam 12.15 tengahari kawan dia sampai...Fuhh lega rasanya; memang lelaki..hehehe..

tak de selera tapi amikkk kuss semangat...

kopi ais yg sedap kat sini.. xyah carik kat starbuck ..
sempat lagi posing
..... sila lihat pipiku yang dah kembang...hahaha..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~(^_^) ~~~

N3 kedua niy kisah hari Ahad lepas. Rasanya semua orang berpusu-pusu keluar untuk ke rumah terbuka.. Kami sekeluarga tidak menerima jemputan pada hari tersebut… sedihnya .. Untuk memeriahkan jalan…hisshhh…memang meriah dengan kereta sampaikan jammed nak balik ke rumah dekat 8km dari Pekan menghala ke tol.

Terpaksa mengikut jalan alternative; melalui Lafarge Cement dan hutan rimba… hingga ke Kuang > Kundang sehingga simpang ke laluan perumahan kami.. Memang jauh tapi tak tersangkut dan tersengguk-sengguk.


Kami ke Parkson Rawang Di sini lah salah satunya tempat untuk bershopping di Rawang selain Bintang. Jusco akan dibuka tapi tak tahu bila. Sekarang kerja2 earth work masih dilakukan.. sumber maklumat dari ofis.. kalah masa tender project niy ari tuh..


Tujuan ke sana untuk mencari track-bottom dan kasut sukan. Siapa lah yang mencari benda tu di minggu-minggu raya niy… hehehe..

Kami ke MPH lepas tu. Saja nak jengok2 kalau ada yang berkenan di hati. Jumpalah satu dua yang berkenan…..

Sebelum balik, kami singgah di Mydin Rawang. Mencari barang permintaan Angah tapi takde… Aduhai… macam2 kerenah anak. Hubby promise kat dia cari di kedai berdekatan dengan rumah. Nasib baik ada. Bukan main bergaya lagi dia dengan mendealah tu…

kat tepi longkang pun boley...


niy haa... yang Angah dok carik..


Till Now.

24 comments:

Wan Amalyn said...

Na...
hahaha ko memang mentel!!! :P
dah lama tak jumpa ngan ko... hehehe pipi ko memang dah nampak 'bulat' =D

Hahaha memang dah jadi anak jantan la angah nih! itu ghupenya yg dicari... alahai angah oh angah.

Wan Amalyn said...

Ops lupa nak cakap...
hehehe belilah Kemilau Mutiara Raudhah tulisan Saidatul Saffaa terbitan Jemari Seni Publishing... oghang gerenti ko akan puashati *wink*

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

dah laki sendri takpela nak mentel2 kan kak...kalo tak laki sendri sape le lagi kan..

waa...berderet2 cam ketapi je budak 3 org ni bergambo..kat tepi long---- pun jadi kalo dah ibunye pemblogger tegar..kuikui

angah2..ingat ape la mendealah nye yg di cari..itu rantai beai ghupenye....macam2 la angah ni..

sI tEDI said...

ekekekeekkeke.... buat2lah salah dengao ek? roslizan jd rosliza. ekekekeke..


tahun ni sy x de satu pun rumah terbuka ni hah..

Amirul said...
This comment has been removed by the author.
@--- Sueanne ----@ said...

kRina ni memang..
ingat lame la kena tinggal..3 minggu ke..3 bulan ke..sekali 3 hari jekkkk..chehhhhh..wat suspens je..hahaha..

memang teruk jamed weekend ri tue..nak g openhouse umah mber kt saujana utama tue pun..dari umah sue dh tersengguk2x..so kena cari jln alternatif..masuk paya jaras, merbau sempak kuar kt penjara..hehe..selamat sini, jalan wa yg punyaa..hihihihi

alahai angah..posing pn ada gaya rockers skit..heheh..cute je anak2 kRina posing kt situ..xde port lain ke???..hahah

LiNda said...

Rina..

sayang isteri tinggal-tinggalkan...

kena ingat tuh .! ekekeke

PUTERA2PUTERI said...

salam rina....tima kasih no sudi lg singgah umah ieta...ieta dah link pun....sowi la cbox x leh pun la...

miss jane said...

salam kak

hahhahahahhaha

kan btul aku ckp, umur aku lagik muda dri kak

ahahahahhah..aku baru nak convo mggu ni kak...

hehehehhehe panggil jane jer..tk pyh mis or mrs

aku masih single kak...lalalalalal

if ade anak bujang leh ar pomot kat aku kak...ahahhahaahahh

p/s>>>comey anak2 akak

ZARA 札拉 said...

woot~


comel anak2 mu kak~


nak pinjam satu~

haha~

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Wan :
sekali-skala jer mentel...ihiks.


cakap dia pon boley tahan Wan..laser sesangat.. hehehe

Novel tu dpt less tak kalo ngko tolong belikan..hehehe..dpt otograp.. nnti amik kat WanZ.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Nita :
hehehe...Nita taular KRina camne...brutal jek..

tu pun dah nangis2 mintak.. jgn tak caya..tido pon dia bawak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :
dah dua tiga kali gak wat camtu... hehehe...


open house kat umah sendiri jer laa kann...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne :

ihiks saje jer ngada..

lama gak tak lalu kat penjara tuh... sejak dah ada jln baru kat batu arang ke tg karang..gi carik ikan segar kat sana..

strategik lar tu .... xde orang nak snap pic. kat tepi longkang....

kat bakang tu nice view & xde bau...hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ LiNda:

sayang suami bebel-bebelkan
opss...

hahahahhaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ PUTERA2PUTERI @ IETA :

Nanti kita singgah lagik yer..

Alimaz-Kembara Terasing said...

sayang isteri ditinggal-tinggalkan....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Jane yang plain: :)

nak gak terasa muda...huhuhu..

anak bujang tak cukop umo lar..
adik ada lah...hahahahaha.. nanti KRina kasik borang ...

single but available eh..


p/s anak2 comei cam mak dia..hahahaha.. perasan tahap gaban..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Zara :

we-wiit..

kamu ayu.


pinjam ? owh tidak.. Bagi pinjam RZH utk anak2 boley?..hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Alimaz :


tinggal sekali2 skala xpe...
jangan hari2....

Wan Amalyn said...

Na,
hehehe...

Pasal novel boleh aje klu ko berminat =) takpun boleh aje terus order drp JS dapat less 10% dan free postage (promo jap... hehehe)

Otograp tu susah sikit la sbb penulisnya medic student belajo kat obersee =)

PM add ko, nanti oghang suruh pihak JS hantar direct kat ko =D

yginsaf4 said...

nak kener gegett pipi ittewww.. ihiks

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Wan :

sinopsis ko dah update yer.

wokey. nnti PM ko.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ en_me :

ouch...
tak kuasa u..


tengah pakai face lifting cream niy.. hehehe..

Linky's Magical


ShoutMix chat widget