Monday, October 5, 2009

Raya Sudah Separuh Bulan...Kerja Tertunggak ...Orang Kita...

Di bulan puasa yang lalu. Bergelut dengan masa di malam hari untuk menyiapkan hasil tangan sendiri. Masa tak mengizinkan disebabkan penangan mengantuk dan berjalan-jalan di'rumah' kawan-kawan.
Kali pertama mencuba pattern ini. Ke kedai berdekatan untuk menjahit tepi semula ke atas kain tambahan tapi sudah tak diterima. Tempahan penuh katanya walaupun jahit tepi mengambil masa yang singkat. Bercadang balik dari kampung ingin menyambung projek tersebut... Pun tidak berkesempatan atas sebab Adik dimasukkan ke hospital seterusnya menjaganya di rumah..

Hari Khamis lalu hantar semula ke kedai berdekatan. Kedai orang kita. Jahit sedikit pun nak tunggu esok baru berkesempatan. Aduhai.. Macam mana nak maju? Sebelum ini hantar di Pekan Rwg kedai sedara-mara Phua Chu Kang... Tiba agak lambat. Kedai sudah mahu ditutup tetapi masih boleh menerima. Orang kita kena tukar mentaliti mereka untuk terus maju.


Hari Sabtu, selepas pulang dari kerja aku mulakan. Aku tekad. Mesti disiapkan hari tu jugak.
Ini hasilnya…siap sudah Akhirnya jam 9.00malam ... Masih ada yang tertunggak. Operasi untuk di tingkat atas pula ..




inilah hasilnya... Alhamdulillah..

Nota ringkas : anjakan paradigma pada diri sendiri. aku juga orang kita..




Till Now.






24 comments:

sI tEDI said...

yup.. betul tu kakrina..
pernah tempah baju dgn jiran melayu... 2-3 bulan x siap2 sepasang jek..

dgn org cina.. hantar ari ni dia siap boleh tanya nak hari ap.. brape hb...

datang tepat hari nak ambil mesti dahs iap..

Alimaz-Kembara Terasing said...

cantik tirai....leh tiru hehehehe..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

ni bole tumpang sekaki...
leh tolong buat untuk umh kite..
bole kak??
agak2 berkurun tak?? hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :


pastu jahitan mesti cantik dan boley pakai lama kann... mahal sikit xpe tp berbaloi...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Alimaz :


tirulah... umah lenlain..hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Nita :


eehmmmmmmmm
kena pk dulu...
takut tahun depan baru siap...hehehe

@--- Sueanne ----@ said...

wahh cantiknye kRina..
maroon + putih di combinekan..
memang cantiklaah..

igt kRIna dah gantung sblm raya..
heheh..skali xsiap2 lagi erk..hehehe

a'ah stuju ape yg akk ckp ngn ted tue..selalunya org2 kite cmtue..
tue sebab dorng2 tue berjaya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne :

sori sayang. coklat + cream.

dah gantung day curtain dgan nite curtain tu..

Yg tak siap tang kecik kat atas tu... leceh sikit..

hehehe..dah setel projek ngan Alang ker?

ashie023 said...

lawo warna nye kak rina...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ashie023 :

nak tempah ker...hehehe..

10Q 4 the compliment..chewahh..

@--- Sueanne ----@ said...

owh..coklat + cream ekk..hhahaha..
macam maroon pun ada..hahaha..

hahaha..projek gunting rambut alang sbenarnye..dari ari tue lagi die nak ptong..ptg tadi, 3 kedai kitorang g termasukla kt pekan kuang sane tue..sekali tutupla, ada lelaki la, last2 balik umah sue guntingkan..senget benget biar p laa..janji gunting..hehe

ZARA 札拉 said...

phewitt kak!

Krasz bAtu said...

boleh ke kalu nak menempah nii ??

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne :

cam2 ada aura sama lak..KRina pon nak gi gunting gak tp tak pergi2..

cheabe tu...xbrp suka KRina mbut pjg....ingatkan baru nak bela semula....ikutkan jerlaah.. dah sayunk...hahaha..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Zara :


ahhh..malunya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...
This comment has been removed by the author.
a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Krasz bAtu :

wuishh jauh tu bro..

kang kena tambah tol & petrol, masa..hehehe

kalau nak juga..boley dipikirkan..

yginsaf4 said...

rajinnyerrr..

Wan Amalyn said...

Na... usaha tangga jaya =)
oghang tau ko memang rajin! DULU, KINI dan SELAMANYA... insyallah.

Oghang aje yg malas + tak reti padahal mesin jahit ada kat rumah sekadar jadi barang hiasan... hahaha

tahun depan boleh la tempah ngan ko ek... alaaa rumah oghangkan rumah sarang burung jer, jadi tak sebanyak rumah ko yang besar tuh... hehehe boleh ya Na... oghang nak kaler hijau epal + kuning (kaler favourite tuh!)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Wan :


ala..tak besar mana pon umah yg dah berkulat tu...

boley sesaja.... kawan lama punya pasal..hehehe

tp kalau yer nak..kena bagi 6 bulan sblum raya..hehehe..amik mud dulu...

messyremo said...

fulamak kak..

cantik ler..

bole bukak bisnes sndirik nih..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ en_me:



pasai taknak kuar $$ lebih hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Omar :


relevant tak .. mcm KRina kata kat komen smlam... hehehe



Kena cari side-income lain @ alternative lain kalau nak duk umah jga anak...

cikwan said...

lawa gak kak design ni...x berat sgt..saya suka simple2...hehhe

Linky's Magical


ShoutMix chat widget