Thursday, October 29, 2009

Hati Gembira Bila Ingat Tarikh Hari Ini - 29 Oktober

Alhamdulillah, syukur kehadrat Ilahi. Hari ini genap 9 tahun perkahwinan aku dan hubby. Syukur, tiada perkara yang tidak diingini berlaku dalam tempoh perkahwinan kami.


Antara detik-detik yang aku suka..suka dan suka..

Hujung tahun 1998 ~ Ex. Co.
Beberapa Department berpindah ke Bdr Baru Bangi atas arahan Management di US.

Mula berkenalan pada 1999 ~ terima email dari hubby yang mengatakan ingin berkenalan. (draft email disimpan dari Mac 1999. hubby tak jadi hantar sebab aku bercuti seminggu; dia ingatkan aku berhenti ....)Email itu dihantar pada Sept 1999. Memang lama hubby peram email tu.. nasib baik tak berkulat..keke..


Kami beremail dalam 3 minggu tanpa berjumpa. Sampailah pada satu hari Jumaat. Aku berborak di reception dan satu group dari M&E Dept balik dari Solat Jumaat. Hubby orang yang terakhir masuk. Dia senyum dan aku buat dek jer… hehehe.. Aku masuk ke dalam ofis lepas phone kat tempat aku berbunyi. Rupanya call dari hubby dan beritahu dia speckie guy yang senyum kat aku tadi.. hehe..

Berkawan
Dating buat kali pertama di Stadium Kelana Jaya ... hahaha macam takde tempat lain... (sori yer bang.. saya paham sebab ini 1st time dating bagi abg~ akhir2 ni hubby dah rajin baca blog aku ..) (parking keta di stesyen komuter Sentul dan berhenti di Taman Medan. Hubby amik di sana.)



Yang buat aku tak percaya ialah aku berani sungguh bertanya pada hubby samada dia nak kawan betul-betul atau tidak..hehe macam threatening pulak rasanya.. (sebelum ni aku pernah broke-up jadi..dah serik !) Tak Malu pulak tu..tanya pada sorang lelaki yang tak kenal hati budinya. Hubby terus kata nak serious. Dan bermulalah persahabatan kami sampai sekarang. Takde rahsia di antara kami. Segala titik bengek pun aku cerita pada hubby sampai sekarang...


Antara detik2 yang pernah diceritakan hubby ketika ingin mulakan persahabatan..jeng-jeng-jeng...:
~ nak ke tak nak klik enter button ni..
~ dah ada boyfren ke belum budak ni ..
~ budak mana ni ? ganas betul.. tutup pintu keta pakai kaki ... (masa tu ..baru sampai ofis. Tengah nak kuar dari keta pastu dengar bunyi keta datang nak parking .Kebetulan kaki memang kat luar sebelah , aku terus tarik je pakai kaki kat bwh pintu keta tu...hehe. ..yg peliknya aku ingat insiden tu tapi aku tak perasan pulak keta sapa..)

Bertunang
Dalam tempoh 7 bulan berkawan (cepat sungguh!) kami bertunang iaitu pada 1st April 2000.

Perkahwinan

Pada awal perkahwinan hubby bertukar tempat keje maka kami tidak pergi sekali sampailah kini..huhuhu…..

Kini setelah dikurniakan 3 orang anak, alhamdulillah bahagia sekali. Mohon pada yang Esa agar perkahwinan kami berkekalan hingga ke hujung nyawa.

Hubby
~seorang yang tak banyak cakap @ very the humble person. Kalau aku tak mulakan conversation..haaa memang dia akan diam jer ..lebih2 lagi kalau dalam keta... selalu gak kena usik ngan aku…


Kata-kata buat hubby
~Bang,
Saya bahagia hidup bersama abang. Tidak perlu wang yang melimpah ruah untuk membahagiakan saya. Cukup lah dengan apa yang kita ada. Anak2 yg abang beri sudah cukup mengembirakan saya.


Iklan sikit.. bang, kalau xde hadiah besar, kecik pun jadikler…hehehe.. jangan mare..
~ ini yang aku susah nak ubah..suka bergurau ajee...
~ yg paling bez.. saya sibuk tenet siang-malam...sikit pun abg tak marah ... muah-muah-muah..


Alahai. Kalau nak cerita memang tak habis satu hari sumer tu antara moment yang aku suka.



*kenduri pada minggu selepasnya
Tarikh : 4hb November 2000
Tempat : Bdr Baru Sentul, KL



* gambar2 kenangan yg aku scan masa di ex-office dulu.
(besalah.. baru kawen sumer nak scan..skarang xyah ..dah ada digital cmera..ye tak?..)




Till Now.





20 comments:

Noorma Ismail said...

Slamat ulangtahun perkahwinan, semoga kekal bahagia selamanyer...kelakolah plak baca citer akak ni..

cHeRyNa PiReS said...

Happy anniversary Krina! Amboiii...romantiknye kisah! Kan best kalau kisah Sha pon seromantik Krina:)

Nywayz, semoga berkekalan di dunia dan akhirat...Sha tumpang gembira dengan kebahagiaan Krina.

* Eh...macam kena pulak posting kita hari nieh? Patutlah komen cakap pasal tu...hehehe...

@--- Sueanne ----@ said...

wahhh kRIna...
sama cantik sama hensemla kak..
bagai pinang di belah dua tau..
hehehe..betul..sue xtipu...

ganas gak akk dulu2x ye..hahaha..
siap gune kaki ttp pintu tue..hahaha

congrates to akk n hubby..
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat..aminnn...

psst : ini yg ditunggu2x ye kak..hehehhe..

Watierman said...

Selamat Hari Ulang Tahun Perkahwinan yang ke 9....moga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa...Amin!!!..akak dah 20 tahun..(tuanya Akak kan!!!)

sI tEDI said...

kakrina dan hubby... selamat ulangtahun perkahwinan... semoga kekal hingga ke syurga kak..

Alhamdulillah.. seronok baca kisah akak... saling percaya mempercayai yang buat akak mengambil keputusan bertunangw alau hanya baru 7 bulan kenal. org yg 4-5 thn bercinta pun belum tentu ke jinjang pelamin..

tahniah kak

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

happy enibeseri kak...
moga2 leh tambah baby lagi thn depan..heheh

Wan Amalyn said...

Na...
=) oghang senyum sorang2 baca n3 nih...

Na
Doa oghang sentiasa utk ko & Husnul sampai bila-bila... moga korang sentiasa bahagia, aman damai dan dalam peliharaan yang Esa! *mode serius* oghang sayang ko Na...!!

salah satunya lagi kerana oghang pernah jadi part of your story... hehehe kena jadi penanggah masa kenduri kahwin ko kat Sentul. Kena jadi pengapit ko masa kenduri ko kat Kuala Lipis... semuanya masih segar dlm ingatan... sebagaimana ko & husnul pernah datang kg oghang masa oghang kahwin ngan sirman =)

semuanya Na... masih segar dan akan tetap segar dlm ingatan oghang... selagi ingatan ini sentiasa ada... doa oghang tidak putus2 utk ko & husnul

SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN buat ko & Husnul

miss jane said...

kakk rina!!!!!!!!!!!!!

happy anniversary!

maaf sgt2 sbb busy gile skrg tk smpt nk wat kunjungan bls...huhuhu

ni pon kat opis lagik neh...hahah tak tau blik kul bape..ngeh!

ehehhehehhehehhe

ehem ehem~~

romantik tau!ahaks...,muahahhahahahha

err~~cmne leh start ber emel tu???
kurang jelas bgaiman leh dpt emel tu..ihiks!

nyyzza said...

hi kak rina,
happy anniversary..
semoga berbahagia and berkekalan hingga ke akhir hayat..insyaAllah

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Noorma Ismail :

timaseh....yelah hidup berumahtangga niy takkan nak serious jer kan?..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cHeRyNa PiReS @ Sha :

Timaseh..hehe lomantik ker tu..

Alhamdulillah.. tu lah tu..kenalak denga tajuk posting Sha smlm..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne :

timaseh yer..
ala..jangan lah gitu.. kang kembang pulak bdn yang dah kembang niy ..hehe

hahaha.. mmg dulu agak ganas gitu.. sbnarnya skang pon sama gak.. hya org-org tertentu saje yg tahu..

hehehe.. a'ah, inilah yg itu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Kak Watie:

Timaseh kak..


makin tua makin banyak pengalaman kak... tu yang susah nak cari sebenarnya... saya pun akan menyusul nanti..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted:

Timaseh yer.

Betul tu Ted.. sblm tu KRina mmg tunggu 5 thn dan brani mmbuat kputsan utk broke-up . MMt tu mmg frust tp sampai bila kan?

Alhamdulillah Ted, hubby KRina mmg sebaik-baik suami.. bukan nak memuji tapi mmg kenyataan.minta2 Allah kekalkan hbgan ini ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L @ Nita :

timaseh.

baby lagi ??..alamak aii..ni yang maleh niy..

Adui..nak start all over again tapi kalau Allah nak beri..terimalah kan..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Wan Amalyn @ Wan Roslila:

Timaseh bebanyak Wan. memori dengan ko mmg banyak yelah dkt 5 tahun kita memang macam isi ngan kuku kan ...

Kenangan tu memang tak boley Na lupakan ..kalau boley nak rewind semula...(*_* sedey niy..)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ miss jane :

Jane !!!!!!!!!!!

timaseh!

takpe ..paham..KRina pon sama gak..bz giler..smpat pergi mana yg update latest jer.. nxt week baru pegi mlawat se xtifnya..


mcm dah berjangkit jer ni...Minggu ni pun KRIna balik tak nampak matahari.. asek2 bulan jer.. smpai dah kena potpetpotpet dengan anak2..hehehe..


hehe..romantik ker !
maluss-maluss.

sinopsis :
rupanya abg krina usha dlm diam dari feb-sept 1999. bila dah berani baru dia email. kami same building diff mgmt jd dia boley cari dr address list...
Soklan dia : assalamualaikum.boleh berkenalan? (pendek jer..hehe)
Jwpn KRina : boleh.meramaikan kengkawan..

okei ker tu ? *_*

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ nyyzza :


Hi Nyyzza !

timaseh yer..

imz jentayu said...

comeiiinyer akak...sweettzzz sangat

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ imz jentayu :

timaseh..


** nasib bek masuk sini.. KRina susah nak masuk 'umah' lar..kenapa eh? dah byk kali cuba mesti tak boley...

Linky's Magical


ShoutMix chat widget