Saturday, October 17, 2009

:: Percubaan Pertama & Kedua ::

Untuk 'open house' di rumah emak esok, aku pilih untuk membuat pencuci mulut . Tak mau membuat heavy meal lagi. Senang sikit. Heavy meal aku handover pada Kak Ndak.

Aku baru jer selesai buat puding buat kali kedua malam ini. Puding yang pertama telah langsai dikerjakan kami sekeluarga... Ini kali pertama aku buat jenis macam ini. Rupanya pun pelik dan kelakar jugak.. Bila tak cantik ...tak nak lah tunjuk kat sini ..malu.... tapi hasil tangan sendiri, tak kisah lah..Dari tak cantik nanti lama-lama boley jadi cantik. Selalunya buat agar-agar besa jer atau puding custard jer..alaa yang jagung tu.. Jadi yang ini kira tak terror lah atau memang tak tau...


Esok pagi kena gerak pagi sebab ada dua tempat persinggahan. Aku akan ke Sungai Buloh untuk amik kuih-muih yang aku tempah berdekatan dengan ofis pastu ke Pasar Borong Selayang untuk membeli buah-buahan yg hendak dibuat fruit salad nanti...haaa itu pun tugas aku.. Kena bergegas lah esok.


Percubaan Pertama : serabut jer... dah salah tarik..



Percubaan kedua: tak cantik gak tapi boley lahh.....

puji nak sedapkan hati

Till Now.



21 comments:

nyyzza said...

kak..nak sket puding tu..esok g sg buloh,singgah la rumah,anta puding tu sket...hehehe

Ummi Hanie said...

akk..nk byk !! :p

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Nyyzza :

kena tya pilot dulu...byk lencongan kang...terkejar2...hehehe

boley buat lain, bwk ofis suh Nita bwk balik...hehehe....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ummie Hanie:

meh lah datang...
macam-macam ada !

yginsaf4 said...

volleee tewww.. ehehe

Watierman said...

Salam Azrina...pudding marble memang macam tu pun..dah pass lah tu!

cHeRyNa PiReS said...

walaupon itu baru percubaan...tp okaylah kan! masih boleh diterima:)

selamat menjamu...tak sabar nak tunggu gambar2 seterusnya:)

ashie023 said...

x cantik ke??ambe tgk cantik je...dan napok mesti sedap...ahhaa..kalu ambe yg buat , ntah ape rasa..ambe x ske buat mende2 puding nih..siyes ambe x akan buat...

ZARA 札拉 said...

Nampak best tu!
kalau sejuk mesti sangat heaven~

yummy!!

cikwan said...

x lawO xpe sis janji sOdap..hehehe,saya malas btOl la nk masak2 laa ni kak rina..lama2 sekali blOG be update..heheh
\
hv a nice wiken

messyremo said...

sy suka ni kak~~

feberet~~sedap nih..hehe

@--- Sueanne ----@ said...

ok je tarikan tue kak..
cantik je kite tgk..

first prcubaan dah abis??..
mesti sedap la tueeee.hihihih

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ en_me :

boley-boley... hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Watierman :

timaseh...

October 17, 2009 8:42 AM

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cHeRyNa PiReS :

timaseh !..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ ashie023 :

kalau expertise yg tengok dia mesti tau....niy org xbesa buat..hehehe...

xpelah...jji boley makan kan?..

kena blajo niy..mna tau nnt jd bayanunya @ alifyabawau orang... hehehe..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Zara:


hehehe.. terasa-rasa heavennya.. ihiks..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cikwan :

malunya aii... *_*

cpat2 lar apdet yer..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ messyremo


kalau dekat boley KRina buat & bagi...


sonyapp jer..sibuk esenment eh ?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne :

hehehe... jgn... kang bertambah kembang bdn yg dah kembang niy...hahahaha...

LiNda said...

Rina,

kalau hadap kat sana, mau habis puding tuh .

owhh... saya suka dessert .

Linky's Magical


ShoutMix chat widget