Wednesday, October 14, 2009

Tak Open ....Tak Datang....

Hari ini sudah 25 Syawal.
Percaya tak aku kata yang tetamu datang ke rumah aku hanyalah 2 keluarga sahaja. Pelikkan ? Mereka pun adalah Azura, adik aku dan Nasuha, adik ipar. Mana kawan-kawan yang lain ?? …hmmmm mungkin tunggu makanan yang yummy-yummy atau melimpah ruah sahaja baru nak datang…

Kenapa perlu tunggu open house baru nak datang ? Kali terakhir aku membuat open house pada 6 tahun lepas. Masak tersangatlah banyaknya (aku ingat lagi menu beratnya : laksa, nasi ayam, spaghetti oleo-oleo, nasi himpit,) tetapi yang datang hanyalah beberapa kerat sahaja melainkan keluarga. Bermacam jawapan dan alasan yang diberikan.. (terima kasih Wan Amalyn dan Wan Zainawatee kerana sudi datang ke rumah aku yang di ceruk ini. huhuhu...aku sedih..)

Paling tak best dan grrrr ... boleh pulak suruh buat lain kali. Hiiiingatkan tak keluar belanja ker semua tu !..Penat memang tak hingatt..... Nasib baik ada assistant..ditolong oleh kakak, adik dan adik ipar. Baki makanan yang berlebihan ditapau oleh diorang. Aku dah serik. Lepas peristiwa itu...huii macam dalam sejarah lah pulakkk... siapa nak datang baru aku masak spesel sikit. Sikit jer...tak banyak... tapi cukuplah untuk mengenyangkan perot memasing. Aku pastikan semua stok ada di dalam fridge.


Bagi tahun ini, macam pot-luck buat adik beradik tapi di rumah emak. Jemputan utama adalah kawan adik lelaki aku SA.. (sbb main course dia yg sponsor..)side dish ditaja oleh adik-beradik yang lain.


Bagi sesiapa yang tinggal berdekatan Semenyih, jauh pun boley.. sila lah datang yer ...Jemputan ini ikhlas yer..aku tak main-main. Aku tau kalau buat di rumah aku yang jauuuuuh tu memang susah orang nak datang.

(ini edit semula.. ) Ops..lupa lak...ajak tapi tak bagitau bila...hehehe... Hari Sabtu (17-October-09) jam 2 petang ke atas.

Email aku kalu nakkan address nye..(untuk langkah2 keselamatan) atau tinggalkan msg kat shoutmix aku. Aku akan emailkan addressnya. Lagi sekali....aku ikhlas niy...


Adik Ipar, Suami dan Anak



.. Anak2 tersayang...mlm tuh kat lorong rumah pun ada buat sambutan hari raya..
..aku tak dapat join anak2 & hubby jer..


Sepatutnya menu utk hari Ahad
jam 630ptg Sabtu adik ipar call kata Ahad tak jadi sbb ada hal.
Maka, mee kari jerlah ..
Nasi impit + kuah kacang aku buat utk bekfes kami saja hari Ahad tu...





Till Now.





18 comments:

cHeRyNa PiReS said...

thanks sbb wish kat blog sha semalam...hmm...sha pon tak paham sal konsep open house, ada org terlalu berkira (alaa..jamu je biskut kering) dan ada yang nak jd terlalu pemurah (membazir)

yang dtg pulak compare masakan org itu dan org ini.

dr satu benda yang baik kadang2 jd tak baik kan?

LiNda said...

Rina ,

wahh... nie memang dah berpatah arang berkerat rotan ekh .

Takper.. jalan selamat, spt yang awak katakanlah.. stok dlm esbok and kalau ada orang datang , baru masak .

Pehtu .. orang yang nak datang tuh, tak reti2 nak tepon dulu ? Jangan terjah sesuka udahlah kann... Kalau dtg satu keta takper.. kot yang dtg satu bas ? tak ke naya .

hehehe... muahhh !

sI tEDI said...

kalau nak dtg ziarah tak payah tunggu open house.. kalau nak makan sedap jek... niat dah lari lah.. ekekekeke....

cheqna said...

akak..
nak datang..nak datang..nak datang

tapi kan..kita kat Trg la huhuhuhu

amik bau jela...

DaliaLiyana said...

ala...dtg open hse best sbb byk makanan..hehhee...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cHeRyNa PiReS :

lain orang lain ragam kan..

niat dah jadi lain. tu yg tak nak tu.. dari niat nak menziarah jadi niat nak tengok lauk-pauk yg ada...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ LiNda:

kecik ati jek..

yelah..betul gak.kalau satu bas. mau pengsan kat situ.. terperanjat beruk mak cik. ahaks..

datang ker?

chup-chup....wooooo..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Ted :

elok datang masa bukan bulan raya jer camtu kan...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ cheqna :

dik,

kan bez kalau dekat..boley jumpa kan? kan? kan?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ DaliaLiyana :

meh lah datang...

ashie023 said...

alahai..nak pegi jugak..

ambe pong x paham, kene ke ader open house baru nk datang,..yg setahun sekali x penah jupe pong, baru nk jenguk(kalu ader open houselah)..mmm...datang jelah, kalu ader biskut raya pong, ape salah nye datang...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ ashie023 :

tulah pasal...
datanglar...kalau datang haaa...ada spesel menanti...hehehe..

Wan Amalyn said...

Na... oghang teringin nak datang (sbb nak jumpa ko yg sbnrnya... dah lama kan kita tak jumpa...) tapikan mr driver tak dak la pula hujung mgu ni... =( klu dekat oghang drive jer sendiri... tp area semenyih tu... ya ampunnnn oghang tak reti!

Huhuhu sepanjang hujung mgu di bulan raya tahun ni jadual oghang padat sungguh... hahaha Mak menteri pun kalah!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Wan :
mmg lama tak jumpa ko. Last pon open house kat umah ko masa Humaira dua bulan.. Kan dia terb*r*k kat tilam ko..Si Siti tolong bersihkan...hehehe..

ala..tak jauh pon.. senang jer..lepas tol Kajang ko terus jer ikut Silk Tol pastu sampai lar kat Simpang ke Semenyih ko jumpa Pekan Semenyih..

Ada KFC/Pizza Hut kat tepi sebelum Tesco...ko datang arr... Na tunggu kat memana.. boleylar.... (memujuk niy)

Noorma said...

akak dok mana? kalo dekat leh saya datang beraya....

messyremo said...

alaaaaaa...

kak buat la open house kat kuantan plak...

gerenti sy dtg kak...hehe

tahun depan buat kat kuantan plak tau...hehe
dah jd mcm karnival plak=P

@--- Sueanne ----@ said...

kawan sue siap paksa lagi masak kRina..tensen tull..heheh..klu weekend leh la masak2...ni dah la pose ri tue..weekdays lak tue..huhuhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

^_^ Sueanne :

melampau-pau-pau betullll..

lenkali suh dia bawak bekal bhn2 masak sekali..Sue tolong masak jer...boley ke gini?...hehehe.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget