Monday, November 16, 2009

Berita Gembira dan Berita Duka...

Berita Gembira ...
1) Jahitan di kepala Adiq telah dibuka pada Sabtu lalu dan doktor mengesahkan insyallah tiada kesan sampingan...

2) CPUku telah selamat di fix @ di repairkan (rosak bahasa..) dengan jayanya.. Sangkanya hanya power supply yang problem ; anggaran dalam 60 hengget saja rupa-rupanya motherboard corrupted.. maka sebanyak 450 hengget hubby dikorbankan (rega termasuk power supply + motherboard + upgrade RAM + upah)...hehehe...
Lepas ni hanya guna desktop saja instead of lappy ni... pulangkan semula hak penggunaan sebenar kepada hubby......

3) Kereta hubby mungkin ready by this week (sebenarnya dua-dua pon keta dia...hehe..aku tau bawak jer...) ... dari last week hantar kat workshop.

Bagi sesiapa yang berangan nak beli keta continental tu ..aku sarankan agar berfikir panjang... atau senang kata ..tak payahlah... bila dah lebih 4 tahun sumer problem akan keluar ...sama jugak dengan keta local tetapi rega spare part dari keta camni yang akan mencekik leher dan tengkuk sampai tersedak-sedak..
(sowi bang... sharing is caring... biar kengkawan tak terkena.... )

Berita Duka ...
1) CEO HQ telah resign dan diambil alih oleh Chief Operating Officer dari HQ juga (dengar2 orangnya sarcastic...). Maka bila new management..ntah report bagai pun dimintak dari sekecil simen ke sebesar mixer truck pun nak.... Minggu ni saja kena submit 2 report untuk dipresent oleh boz aku... Aduss.. kalau macam ni lah...masak rentung aku... Tak tahu sampai bila....

JADI.....

masa aku untuk ke blog kawan-kawan, ke kebun dan juga ke kolam adalah terhad...(jangan kata curik tulang ye... aku contra balik bila working at long hours yer..hehe..boley ke ?) AKU HANYA AKAN JENJALAN PADA MALAM HARI SAJA SELEPAS ANAK2 TIDO...


Till Now.

6 comments:

E-na Zarina said...

alhamdulillah dah baik yer luka adiq tu...nasib baik xde ape2kan...

mier@merr said...

hah...selamat menjadi korban mkhlok sarcastic..hihikkk

sI tEDI said...

Alahamdulillah x de apa2 pd adik..

sabau je lah dgn bos macam tu kak!

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...alhamd... luka adiq dah baik....

ashie023 said...

syukur adik dah sehat..

motherboard 450 henget???wooo..mahal nye...ambe beli 200 je kak rina.....

salmal's said...

carik bibik la kak soh g kolam ke kebun ke kan senang.. hhihihi ...
semoga adiq sehat.

Linky's Magical


ShoutMix chat widget